אקדמיית הצב: תכנות מגיל צעיר
האתר של אורי ולד נועד ללמד ילדים תכנות בדרך פשוטה ומהנה. הוא פועל כרגע בעברית ובאנגלית, ובקרוב תושק גם הגרסה הסינית
אקדמיית הצב
שם המיזם: אקדמיית הצב
היוזם: אורי ולד
איפה פעיל: אתר אינטרנט הפועל גם בטלפונים סלולריים
המטרה: תוכנה ללימוד תכנות באמצעים פשוטים עבור ילדים
משתמשים עד היום: עשרות
החזון: לגרום לילדים בכל העולם לעשות את הצעדים הראשונים שלהם בתכנות
לאתר הוועידה ליזמות בחינוך בבת ים - לחץ כאן
- מסלולרי: תלמידים מפתחים אפליקציית טיולים
- ספייס איי.אל: להנחית חללית על הירח תוך כדי עידוד הנוער ללמוד מדעים
- בית חינוך "דרך רוח": נותנים כבוד למקצועות ההומניים
באתר אקדמיית הצב יכול כל ילד לעשות את צעדיו הראשונים בתכנות בקלילות. האתר מכיל סביבת לימוד והידור לשפת "לוגו", כל זאת ללא צורך בהתקנה או בהרשמה. שפת התכנות "לוגו" פשוטה ללימוד וכוללת את עקרונות התכנות הקיימים בשפות תכנות המשמשות היום בתעשייה.
"הכל התחיל כאשר אחי התנדב בבתי ספר בלימוד שיעורי העשרה ורצה ללמד את הילדים תכנות" מספר ולד, מתכנת ובוגר החוג למדעי המחשב באוניברסיטת ת"א, "אז גילינו שרוב התוכנות ללימוד תכנות אינן מתאימות לילדים. מבחינת השפה, כאשר משתמשים ברוב התוכנות הקיימות צריך לבוא עם סוג מסוים של ידע מוקדם, שלילדים ברוב המקרים אין אותו".
ולד ואחיו החליטו להרים את הכפפה וליצור תוכנה כזו, מותאמת לילדים. "השתתפנו בתחרות פיתוח אפליקציות של HTML5 וזכינו במקום הראשון , ומשם אני לקחתי את זה הלאה" הוא מספר.
איך בעצם בנויה התוכנה?
"מדובר באתר שפועל כרגע בעברית ובאנגלית, ובקרוב תושק גם הגרסה הסינית. באתר קיימים שיעורים המלמדים את שפת התכנות "לוגו" מהיסוד. מתחילים עם השיעורים הבסיסיים: הילד רושם את הפקודות שכתובות לו בשיעור, ורואה איך ה'צב' על המסך מבצע את אותן הפקודות. אחר כך עוברים לדברים המתקדמים יותר ולומדים איך במקום לכתוב הרבה פקודות אפשר ליצור דברים מסובכים יותר באפס מאמץ".
עבור אילו גילאים מיועד האתר?
"מרגע שילד יודע לקרוא הוא יכול להשתמש באתר. הוא בנוי בצורה של משחק, בו הם לומדים ליצור צורות או לכתוב את השם שלהם, למשל. השאיפה היא שבעתיד הילדים המתקדמים יותר יוכלו גם ליצור שיעורים בכוחות עצמם".
עד כמה ילדים באמת מתעניינים בתחום הזה של תכנות?
"ברגע שיש לילד את הכלים הבסיסיים, הוא מתחיל לאהוב את תחום התכנות. כאשר נוצרת האהבה הראשונית הזו, הילד יכול להמשיך גם ללימוד של שפות תכנות אחרות, ואם הוא מגיע עם העקרונות של אקדמיית הצב, יהיה לו הרבה יותר קל גם ללמוד שפות אחרות. הקונספט הוא שהילדים יבינו איך האתרים שהם משתמשים בהם ביום יום בנויים ועובדים, מעבר לשימוש הרגיל שלהם במחשב או בטאבלט".
מהן התכניות לעתיד?
"כרגע האתר פועל כשנה, אבל עדיין לא מפורסם בשום דרך, ולכן עדיין לא מגיעים אליו ילדים רבים. אני מקבל מיילים מאנשים שונים שראו אותו ואוהבים את הרעיון ורוצים להתנדב ולכתוב מערכי שיעור. המטרה שלי היא שהאתר יעבוד כסוג של ויקיפדיה – על ידי שיתוף תכנים ממתנדבים שונים. עוד נושא שאני עובד לפתחו הוא התרגום של האתר לשפות שונות. יש גם כמה רעיונות והצעות לשיתופי פעולה לטובת שימוש באתר בבתי ספר, אני חושב שההטמעה של הנושא הזה בבתי ספר היא מאוד חשובה. השאיפה היא שהאתר יגיע לאלפים של משתמשים ברחבי העולם ושהילדים ייהנו ממנו".