מחפשי עבודה בגיל 50: שפצו את קורות החיים
מצאתם את עצמכם מחוץ למעגל התעסוקה בגיל 50 פלוס? לפני הצלילה המחודשת לתהליך חיפוש עבודה תצטרכו לבצע כמה שינויים. הצעד הראשון: שיפור קורות החיים
בגיל 50 ומעלה כבר הספקתם, כנראה, לצבור ניסיון מקצועי לא מועט. בעולם מושלם, הידע הארגוני והמקצועי שלכם אמור היה להיות נכס צאן ברזל עבור כל מעסיק. אולם בפועל, מחפשי עבודה בגילאים אלו מגלים כי שוק העבודה לא תמיד מאיר פנים אליהם.
בני 50 פלוס טועני כי הם שולחים קורות חיים "אבל המעסיקים לא חוזרים אלינו?
סקר שערך AllJobs העלה כי 25% מבני ה-50+ טוענים שלא קיבלו תשובה כלשהי ממעסיקים אליהם שלחו קורות חיים (לעומת 8% מבני 26-30 ו-11% מבני 40-31).
כמה מקומות עבודה מתוך אלו ששלחת אליהם קורות חיים חזרו אליך?
התמונה שמציגים הנתונים אינה פשוטה. עשרות אלפי גברים ונשים, שהגיעו לגילאי 50 פלוס אך עדיין לא הגיעו לגיל פרישה ורוצים לעבוד, מתקשים למצוא עבודה, בעיקר (אם לא רק) בשל גילם.
מהם חששות המעסיקים בגיוס עובדים בגילאי 50 ומעלה?
- חשש מפני "ניסיון יתר", שיגרום לשעמום ורצון לעזוב את התפקיד.
- חשש מפני חוסר עדכון, ידע מקצועי ומיומנויות טכניות - בעיקר בתחום הטכנולוגי.
- חשש מקשיים בהשתלבות חברתית ומקצועית בסביבה של עובדים צעירים.
- חשש מקושי פסיכולוגי לעבוד בכפיפות לממונים צעירים יותר.
- חשש לפיו עלות העסקת עובד מבוגר תהיה גבוהה מזו של עובד צעיר.
כיצד ניתן להתגבר על מכשול הגיל ולהיות מזומן לראיונות?
אנחנו לא צריכים לספר לכם שאת גילכם לא תוכלו לשנות. אולם את חיפוש העבודה שלכם, לעומת זאת, תוכלו לשפר משמעותית.
הצעד הראשון: שפרו את קורות החיים שלכם.קורות חיים טובים ונכונים שיביאו אתכם אל ראיונות העבודה הם המשוכה הראשונה והעיקרית שלכם, ועליכם לוודא שהם משרתים אתכם בצורה הטובה והחכמה ביותר.
4 טיפים לשיפור קורות החיים של בני 50 פלוס:
חוששים לציין את גילכם בקורות החיים? ראשית, חשוב לזכור כי החוק אוסר אפליית מועמדים בגלל גילם. לכן, מבחינה חוקית אין כל חובה לציין את גילכם בקורות החיים שאתם שולחים. עם זאת, אנו ממליצים שלא להסתיר נתון זה מהמגייס ולפרוש בפניו את כל הנתונים, על מנת שלא יבזבז את זמנו – ואת זמנכם.
רוצים להיות שקופים בנוגע לגילכם מבלי לציין זאת באופן זועק? קיימות שתי דרכים לציון גיל באופן מקדם (עקיף):
1. העבירו את פסקת ה"פרטים האישיים", ובתוכה שנת הלידה לסוף המסמך. באופן זה יגדלו הסיכויים כי המגייס יעיין קודם בניסיון התעסוקתי ורק אחר כך יגיע לפרמטר הגיל.
2. שלבו במסמך "עוגן גיל": אפשרו למגייס להבין מה גילכם באמצעות ציון שנות השירות הצבאי, או פרמטר אחר שיכול להעיד עליו, במקום לציין את הגיל מפורשות. אם הגיל חשוב למגייס, הוא יוכל להבין אותו מהמסמך.
- ציינו רק ניסיון והשכלה רלוונטיים לתפקיד. מחפשי עבודה רבים נוהגים לפרוש בקורות החיים שלהם את כל פרטי הרקע שלהם, מהשירות הצבאי לאורך כל שנות הקריירה .
- אל תציינו ניסיון, תארים ותעודות שאינם נדרשים. מעבר לכך שזה יעמיס על המגייס, זה עלול להעלות חשש שאתם Over Qualified. ציינו בעיקר את ההשכלה והניסיון הקשורים לתפקיד הספציפי שאליו אתם פונים, רצוי בטווח של 10-15 השנים האחרונות.
-
עשו הכל כדי להתבלט: שווקו את עצמכם. במכתב המקדים או בתמצית שהוספתם בתחילת קורות החיים, הדגישו שיש לכם עניין בתחום העיסוק של החברה ומדוע התפקיד מתאים לכם. בנוסף, הבליטו מאפיינים נוספים המהווים יתרון עבורכם כגון קירבת מקום העבודה לבית, שעות העבודה, סביבת עבודה דינאמית, רצונכם להתחייב לעבודה לטווח ארוך ועוד.
-
"שנמכו" את קורות החיים במידת הצורך. "דוקטור" הוא תואר נחשק ויוקרתי וכמוהו גם "מנכ"ל" ואפילו "מנהל". אך במידה ואתם פונים לתפקיד זוטר – זה עלול להרתיע את המעסיק, שעלול לחשוב שאתם מוכשרים מדי לתפקיד המבוקש. לכן, הפעילו שיקול דעת והשמיטו תארים במידה והם "מפוארים" מדי עבור התפקיד אליו אתם מגישים מועמדות.
כנס AllJobs השנתי ייערך זו השנה הרביעית ב-20-19 בנובמבר, ב-Uno, מגדלי עזריאלי שבתל אביב. מטרת הכנס היא לתת כלים פרקטיים ותובנות חדשות לחיפוש עבודה וקידום קריירה. הכניסה לכנס היא בחינם, אולם השתתפות בהרצאות ובייעוץ אישי דורשת הרשמה מראש.
הכותבת היא מומחית AllJobs לייעוץ וליווי בכירים ובני 50+