מדד אוקטובר הפתיע: ירד ב-0.2%; האינפלציה בפועל - 1.8%
זאת לעומת צפי לעלייה בשיעור דומה; לפיכך האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים מסתכמת כעת ב-2%; הסעיפים העיקריים בהם נרשמו ירידות: דלק ושמנים לרכב (3.6%) וירקות טריים (6%); עלייה נרשמה בסעיפי ההנעלה (4.1%), הלבשה (6%) ועופות (3.1%)
מדד חודש אוקטובר שפרסמה הערב (ה') הלמ"ס הפתיע וירד ב-0.2%, זאת בניגוד לרוב ההערכות המוקדמות שצפו עלייה קלה בשיעור דומה.
כתוצאה מכך מסתכמת כעת האינפלציה בפועל המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אוקטובר 2011) ב-1.8%, ולכן היא ממשיכה להיות מתחת למרכז תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%). גם האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים, שאותה מחשב בנק ישראל על פי התחזיות של האנליסטים השונים במשק, ירדה בחודש האחרון והיא מסתכמת כעת בשיעור ממוצע של 2% בלבד. מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים משקפת אינפלציה בשיעור שנתי של 1.7%.
לירידת המדד בחודש שעבר תרמו בעיקר הירידות בסעיפי התצרוכת הבאים: שירותי דיור בבעלות הדיירים (1%), דלק ושמנים לכלי רכב (3.6%), ירקות טריים (6%) והוצאות על נסיעות לחו"ל (2.4%). ירידות אלה קוזזו בחלקן על ידי עליות במחירי החלב ומוצריו (0.8%), הנעלה (4.1%), עופות (3.1%) והלבשה (6%)
הירידה במדד אוקטובר לא תשפיע על החלטת הריבית לחודש דצמבר. הוועדה המוניטרית של בנק ישראל צפויה להשאיר בסוף החודש את הריבית ללא שינוי, ברמה של 2%. הסיבה העיקרית לכך היא שבנק ישראל הפחית כבר את הריבית ב- 0.25% בסוף החודש שעבר, והוא אינו נוהג לבצע שתי הפחתות ריבית רצופות, אלא בתקופות חירום יוצאות דופן.