$
בארץ

"בגלל צורת העבודה בחברה סירבתי להתמנות לסמנכ"ל"

ירון מגל, בכיר לשעבר בחברת החשמל, מאשים את האוצר במצב החברה, על רקע התפטרותו השבוע של סמנכ"ל הכספים הנוכחי

ליאור גוטמן 08:1118.11.12

"בגלל צורת העבודה שם סירבתי להתמנות לסמנכ"ל הכספים של החברה. כשאתה עובד בכאלו היקפי כספים ומבצע גיוסים חוזרים ונשנים על ידי הנפקת אג"ח, בשלב מסוים קיים חשש שתאבד את השליטה" - כך מנתח ירון מגל, ששימש בעבר כגזבר החברה ולפני כחמש שנים היה אמור להתמנות לתפקיד סמנכ"ל הכספים שלה, את הסיטואציה הפיננסית שאליה נקלעה חברת החשמל.

 

בשיחה עם "כלכליסט" הוסיף מגל, שמכהן כיום כדירקטור בבנק אוצר החייל ובחברת חיפושי הנפט גוליבר, שכל עוד האוצר מנהל את החברה מרחוק התוצאה תהיה אותה תוצאה. "היתה בעיה של פיתוח משק החשמל. לחברת החשמל לא נתנו לבנות תחנות כוח, ופתאום באו ואמרו לה: 'תבנו מהר תחנות', ואז החלו גיוסים. צעקתי ודרשתי להפסיק עם הגיוסים הללו, אבל לא נענו לדרישה שלי".

 

חברת החשמל צפויה לפרסם השבוע שני מכרזים לגיוס אנשי כספים בכירים, זאת לאחר התפטרותם של סמנכ"ל הכספים הראל בלינדה ביום חמישי האחרון ושל גזבר החברה זכרייה קיי, שעזב לפני כחודש. בהודעת חברת החשמל לבורסה נומקה פרישתו של בלינדה ב"אווירה קשה שנוצרה בעת האחרונה בינו לבין המנכ"ל, אשר לדעתו של מר בלינדה אינה מאפשרת לו להמשיך למלא את תפקידו כראוי".

 

מדובר בהודעה חריגה, שחושפת מעט את מערכת היחסים הבעייתית בין המנכ"ל אלי גליקמן לסמנכ"ל הכספים שלו. בלינדה עצמו סירב להתייחס, אולם מקורביו מציירים תמונת יחסים עכורה בינו לבין המנכ"ל שהגיעה לשיאה בספטמבר האחרון, כשחברת החשמל גילתה שהיא טעתה בתחזית ההכנסות וההוצאות שלה ל־2013–2012בהיקף של כ־2.3 מיליארד שקל, מתוכם 1.4 מיליארד עד סוף השנה. לדברי מקורבי בלינדה, גליקמן האשים אותו במחדל, וביום שלישי הקרוב אמור דירקטוריון החברה לדון בתחקיר שנערך בעניין. מקורבי גליקמן מסבירים שבלינדה פרש לאחר שהבין שהוא עלול להתבקש "להניח את המפתחות".

 

באוצר סירבו להתייחס לפרישת בלינדה, אולם ניתן להעריך שעם הידוק הפיקוח על החברה, היא מהווה עבורם פתרון הולם לפרשה. בחברת החשמל סירבו להתייחס ואמרו שהדיווח לבורסה מסכם את הנושא מבחינתם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x