120 איש יפוטרו השבוע מבטר פלייס
לדברי בכיר בחברה, בסוף תהליך הייעול היא תמנה 200 איש בלבד. "סבב הפיטורים הנוכחי רחוק מלהשביע את רצונו של המנכ"ל"
"בטר פלייס ישראל תמנה 200 עובדים בלבד בסוף תהליך היעול", כך מסר היום (א') ל"כלכליסט" בכיר בחברה.
- בטר פלייס תפנה חלק מהשטח שלה בפי גלילות
- מחיר הרנו החשמלית צנח על רקע פיטורי שי אגסי
- משה קפלינסקי עוזב את בטר פלייס; אלן גלמן יחליף אותו
לדברי אותו בכיר, לפני עזיבתו של שי אגסי מנתה בטר פלייס ישראל כ-700 עובדים. בגל הפיטורים הראשון שהתרחש בחודש שעבר פוטרו כ-100 עובדים. בגל הפיטורים הנוכחי, שיחל השבוע, יפוטרו כ-120 עובדים מכל חטיבות החברה. בסופו של דבר, על פי תוכנית ההתייעלות של המנכ"ל החדש אוון ת'ורנלי צפויים להישאר בחטיבתה הישראלית של בטר פלייס כ-200 עובדים בלבד.
"הפיטורים בסבב הראשון לא היו מידתיים ועשו איפה ואיפה בין חלקי החברה השונים", מסביר עובד בחברה, "סבב הפיטורים הנוכחי יותר מידתי, אך רחוק מלהשביע את רצונו של ת'ורנלי בנוגע לצמצום מספר העובדים".
בטר פלייס נמצאת בימים אלה במהלך התייעלות הכולל חטיבות רבות בחברה. ההתייעלות מתבטאת מעבר לפיטורי עובדים גם במו"מ מול ספקיותיה של בטר פלייס ובצמצום של היקף פריסת החברה. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בטר פלייס מנהלת מגעים עם חברת אמדוקס האחראית על ממשק החיובים של לקוחות החברה, במטרה לצמצם את היקף שיתוף הפעולה בין שתי החברות. בנוסף לכך מנהלת החברה בימים אלו מגעים להשכרה של חלק ניכר ממתחם מרכז המבקרים, ששימש עד לאחרונה לביצוע של נסיעות מבחן ללקוחות החברה.
ירידה במסירות הרכב
בתוך כך, גורמים המקורבים לחברה טוענים כי בחודש נובמבר מסרה החברה רק 25 מכוניות. זאת לעומת 73 מכוניות שנמסרו בספטמבר, 80 מכוניות שנמסרו באוגוסט ו-60 מכוניות שנמסרו בחודש יולי.
נובמבר נחשב לחודש קריטי עבור החברה מכיוון שבחודש זה התפטר מנכ"ל החטיבה הישראלית משה קפלינסקי, במהלך שהביא בסופו של דבר לעזיבתם של שורה ארוכה של בכירים בחברה ביניהם דפנה אגסי, אחותו של שי אגסי, מנכ"ל החטיבה העולמית הפורש, סמנכ"ל הכספים תמיר פוליקר וסמנכ"ל התשתיות פיני ליברמן.
לדברי גורמים בחברה, חלק ניכר מהמכוניות שנמסרו בחודש שעבר הן מכוניות שיועדו ללקוחות פרטיים, שביצעו הזמנות עוד לפני הודעתו של קפלינסקי על עזיבת החברה.
גורמים בענף הרכב מעריכים שבחודש נובמבר נמסרו בישראל כ-16 עד 18 אלף מכוניות, תוצאה המשקפת את העובדה שבשעת הלחימה בדרום במבצע עמוד ענן ירד באופן ניכר היקף הפעילות באתרי המסירה של יבואני הרכב, השוכנים ברובם בדרום הארץ.