מפץ פוליטי: פרץ עוזב את יחימוביץ' ועובר ללבני
הסכסוך בין עמיר פרץ לשלי יחימוביץ' מוביל לרעידת אדמה פוליטית ולפילוג בעבודה. יו"ר העבודה לשעבר פרץ חוצה את הקווים ועובר למפלגה החדשה של לבני, יוצב במקום השלישי ברשימה. גם האלוף במיל' שטרן הצטרף ל"תנועה"
מאז פרסום תוצאות הפריימריז ביום שישי דרש פרץ מיחימוביץ' להתחייב בפומבי לכך שלא תשב בממשלה אחת עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. יו"ר המפלגה סירבה להצהיר זאת באופן חד משמעי ופרץ בתגובה הודיע כי מבחינתו ישיבה בממשלה כזו היא קו אדום. בנוסף, ביקר פרץ את העובדה שמפלגת העבודה בראשותה של יחימוביץ' קורצת לקולות הימין ונמנעת מלהגדיר עצמה מפלגת שמאל. הוא דרש לחדד את הקווים המדיניים ואמר כי אסור לשכוח שמפלגת העבודה היא המובילה של מחנה השלום. בנוסף יחימוביץ' קבעה פגישות עם אלו שנבחרו לרשימת העבודה, אך לא עם פרץ.
דברי הביקורת של פרץ נגד יחימוביץ' עוררו ביקורת גם בסיעה. במוצאי שבת קרא המזכ"ל חיליק בר לאחד את השורות ולא לתת לפלגנות מקום בסיעה. גם חבר הכנסת יצחק (בוז'י) הרצוג יצא להגנתה של יחימוביץ' ואמר כי עמדתו של פרץ אינה עמדת הסיעה.
פרץ נעדר מהאירוע באמצע השבוע, שבו הציגה מפלגת העבודה את מצעה הכלכלי. הוא היה היחיד מבין עשרת הראשונים ברשימה, שלא הגיעו לאירוע באשדוד. רק לפני יומיים מתחה יו"ר העבודה, שלי יחימוביץ', על פרץ ואמרה מבלי להזכיר את שמו: "יש התנהגות שנועדה לחבל בניסיון המאומץ שיש לו סיכוי להחליף את ממשלת נתניהו".
פרץ (60) היה יו"ר העבודה בין השנים 2005 ל-2007 ותפקידו הבכיר היה שר הביטחון בממשלת אולמרט. את פעילותו הפוליטית החל פרץ ב-1983 כאשר התמודד וניצח מטעם מפלגת העבודה בבחירות על ראשות מועצת שדרות. הוא מכהן בכנסת משנת 1988. במקביל הוא כיהן כיו"ר ההסתדרות בין 1995 ל-2006.
מוקדם יותר הבוקר הודיע האלוף במיל' אלעזר שטרן על הצטרפותו ללבני. בהודעת התנועה נמסר כי יהיה לו חופש הצבעה בנושאים מדיניים.