נתיבי איילון והרכבת יפצו תושבים בת"א
85 תושבים שתבעו פיצוי של 5 מיליון שקל על נזק שגרמה הקמת תוואי הרכבת לראשון לציון, יקבלו 500 אלף שקל במסגרת גישור
כשנה וחצי לאחר שהגישו תביעה לפיצוי של 5 מיליון שקל נגד רכבת ישראל וחברת נתיבי איילון, יקבלו 85 תושבי שכונת נווה עופר בדרום תל אביב פיצוי של חצי מיליון שקל בלבד, בעקבות פשרה בין הצדדים. במרץ 2011 הגישו תושבי השכונה באמצעות עו"ד דוד מנע תביעה לפיצויים על נזקים שנגרמו לבתיהם בעקבות הקמת תוואי הרכבת בין תל אביב לראשון לציון.
ב־2007 החלו רכבת ישראל ונתיבי איילון בעבודות תשתית להכשרת תוואי הרכבת, עבודות שלטענת התושבים נמשכו באופן רציף בכל שעות היממה תוך גרימת רעש ולכלוך שחדרו לדירותיהם וגרמו לפגיעה מתמשכת באיכות חייהם, לשון התביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי. עוד נטען כי בעקבות עבודות התשתית ניזוקו פיזית בתי המגורים. "קיים חשש ממשי לפגיעה ביסודות הבתים", ציינו התושבים, "ואם לא די בכך, חלה ירידה בערכם, דבר שמקשה למכור או להשכיר את הנכסים".
מנגד, בתגובתן של רכבת ישראל ונתיבי איילון כתבה עו"ד נורית להב כי "העבודות במקום אכן נמשכו שעות ארוכות, ואך טבעי שהיה בביצוען כדי לגרום לחוסר נוחות כזו או אחרת לתושבים בסביבה. עם זאת, חשוב לציין כי ננקטו מאמצים ניכרים למזעור אי־הנוחות שעלולה היתה להיגרם והוקדשו לכך משאבים רבים". כמו כן, נטען כי בשל הפרויקט הקימה נתיבי איילון מינהלה לפניות הציבור ופניות שהתקבלו מהתושבים טופלו, כמו גם ביקורת של הדירות על ידי מהנדס בודק, וכן נעשו מאמצים להקל על התושבים. "בעבודות לא היה כדי להשפיע על מצב דירות התושבים", צוין והודגש כי אם יש נזקים בדירות, הרי שאלה נבעו מבלאי טבעי ולא בשל הפרויקט.
התיק בין הצדדים הועבר לידי המגשר עו"ד חזי כהן, שם הגיעו להסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין על ידי שופטת המחוזי שושנה אלמגור. בפשרה הוחלט כי התושבים יפוצו בכ־500 אלף שקל, סכום נמוך בהרבה מזה שתבעו, וכי חלק ניכר מהפיצוי ישולם על ידי חברת הביטוח מטעמם של רכבת ישראל וחברת נתיבי איילון. הפיצוי יינתן על ידי הנתבעות "מבלי להודות בחבות כלשהי".