בטר פלייס: רחוקים מפתרון
ת'ורנלי אופטימי, אבל יותר מדי בעיות מעיבות על החזון ובראשן ההתחייבות למכור עשרות אלפי מכוניות
מסרבים להוזיל את הרכב
ת'ורנלי שם את מבטחו בלקוחותיו הקיימים שישמשו כשגרירים ואולי אף יתוגמלו על מכירות, אך כדי ששגריר טוב יוכל לשמש כאיש מכירות, יש להוזיל את מחיר הרכב - מהלך שת'ורנלי מתעקש להימנע ממנו. בנוסף, בבטר פלייס מצפים שכסף נוסף יגיע ממכירת חשמל לבעלי רכב בחו"ל, אך גם בעולם לא ממהרים לאמץ את המכונית החשמלית. השבוע, בהתבטאות נדירה, ציין סמנכ"ל המכירות העולמי של ניסאן אל קסטיניילי כי "הצהרותינו על מכירות של ניסאן ליף היו יהירות". גם הוולט של שברולט אינה מסתמנת כסיפור הצלחה, ופיז'ו וסיטרואן הפסיקו לייצר רכבים חשמליים בגלל חוסר ביקוש.
קשיים בתחום הליסינג
בנוגע לחברות הליסינג, אבן הנגף העיקרית שניצבת בפני מכירות לציי רכב היא הרכישה מחדש לאחר שלוש שנים,
שת'ורנלי התחייב לבצע. מה תעשה בטר פלייס בעוד שלוש שנים עם אלפי מכוניות, שיאופיינו בקילומטראז' גבוה ולא יהיו מבוקשות בשוק הרכב המשומש? פרט לכך, נדמה שעד כה חברות הליסינג עשו כל שביכולתן להימנע מאספקת מכוניות חשמליות בגלל בריתות היסטוריות עם יבואני הרכב הוותיקים. התחיבויות לרכישה חוזרת לא תספק אותן.
2013 תהיה שנה קשה בענף הרכב. בטר פלייס אינה החברה היחידה בשוק, ורוב יבואני הרכב מצהירים שייצאו במבצעים אגרסיביים כדי להיכנס לציי הרכב. כמו כן, בטר פלייס מתעתדת לחבור לציי רכב "שותפי חזון" עם חברות כמו אמדוקס, שפועלות גם כספקיות שלה. היות שת'ורנלי מצהיר על צמצום פעולה עם ספקיות, ייתכן שהן לא ירכשו מכוניות בתגובה. בטר פלייס אינה ערוכה להתמודדות במלחמה הקטלנית הזו.