בלעדי לכלכליסט
בטר פלייס במגעים מתקדמים לאספקת 100 מכוניות לתעשייה האווירית
החברות מקיימות מגעים מתקדמים לאספקת מכוניות שישמשו לנסיעות מזדמנות. המהלך נועד להשיב את אמונן של חברות הליסינג בבטר פלייס
בטר פלייס מנהלת בימים אלה מגעים מתקדמים לאספקתן של כ־100 מכוניות רנו פלואנס חשמליות לתעשייה האווירית - כך נודע ל"כלכליסט". המכוניות יסופקו במהלך החודשים הראשונים של 2013 באמצעות חברת הליסינג אלדן. לפי נתוני איגוד יבואני הרכב, בטר פלייס מסרה עד כה ב־2012 פחות מ־600 מכוניות חדשות בישראל, שחלקן נמסרו לעובדי החברה, כך שמדובר בעסקה משמעותית עבורה.
- בטר פלייס מחפשת הכנסות: בוחנת הוזלת מכונית ושינוי חבילות הליסינג
- בטר פלייס מתכננת פיטורים ומכירת 1,500 מכוניות בלבד ב-2013
- לקוחות בטר פלייס נוסעים כבר חודשים בלי לשלם על החשמל
גורמים בבטר פלייס מסבירים שלעסקה זו חשיבות אסטרטגית לחברה, בין היתר מאחר שמדובר בעסקה הראשונה שבמסגרתה תספק החברה מכוניות לחברה ממשלתית. שנית, במהלך החודשים האחרונים, מאז עזיבתם המתוקשרת של שי אגסי ומשה קפלינסקי הרכישות של חברות הליסינג הגדולות הוקפאו, ומהלך זה אמור להחזיר את אמונן בחברה.
צי רכבי הליסינג של התעשייה האווירית נחשב לאחד הגדולים בישראל. כיום מונה הצי כ־2,400 מכוניות פרטיות ומסחריות. שלמה SIXT, ספקית הליסינג העיקרית של התעשייה האווירית, מספקת לה מכוניות פרטיות, ואילו פריים ליס מספקת
לתעשייה האווירית מכוניות מסחריות. שתי החברות אינן מחזיקות בהסכם שיתוף פעולה עם בטר פלייס. להערכת גורמים בתעשייה האווירית, בשל קשיים בהחדרת המכוניות החשמליות, אלה לא יסופקו לעובדים בשיטת הליסינג הרגילה שבמסגרתה כל עובד מקבל מכונית המוצמדת אליו למשך כמה שנים, אלא יוחזקו על ידי התעשייה האווירית במאגר כלי רכב, שממנו יוכלו העובדים לקחת מכוניות לנסיעות מזדמנות.
מבטר פלייס נמסר: "החברה מנהלת דיונים עם כמה מנהלי חברות המחזיקות בציי רכב. אין לחברה כוונה לחשוף בשלב זה פרטים נוספים, כל עוד לא נחתמו הסכמים על ידי כל הצדדים". מאלדן לא נמסרה תגובה. מהתעשייה האווירית נמסר: "החברה בוחנת כל העת דרכים לחסוך ולהתייעל. באשר לפניית 'כלכליסט' - הדברים טרם סוכמו, ובשלב זה אין לנו מה להודיע".