תנאי הקבלה ללימודי MBA שונו, אך המוסדות האקדמיים מתעלמים
המועצה להשכלה גבוהה החליטה שלא לחייב את המוסדות להשכלה גבוהה לדרוש מעבר של בחינת ה־GMAT, האוניבסיטאות לא שינו את תנאי הקבלה
המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) החליטה לפני שלושה חודשים לאמץ דו"ח של צוות שבחן את תנאי הקבלה ללימודי תואר שני במינהל עסקים. הדו"ח המליץ שלא לחייב את המוסדות להשכלה גבוהה לדרוש מעבר של בחינת ה־GMAT. הדו"ח מציין כי לפי הספרות המחקרית בנושא, מבחן זה אינו מנבא הצלחה בלימודים
מהאוניברסיטה העברית נמסר אתמול כי "המלצת המל"ג טרם נדונה בוועדת ההוראה של בית הספר למינהל עסקים באוניברסיטה העברית. לפיכך, תנאי הקבלה הכוללים את הדרישה למבחני GMAT לא השתנו. עם זאת, האוניברסיטה מציעה מגוון תוכניות לימוד לתואר שני במינהל עסקים אשר מעניקות פטור ממבחן זה".
מהמרכז הבינתחומי בהרצליה נמסר: "תנאי הקבלה לתוכניות התואר השני במינהל עסקים לא השתנו אצלנו בעקבות החלטת המל"ג. תוכניות התואר השני במינהל עסקים שלנו מחייבות רקע כמותי חזק, ולכן, תנאי הקבלה ימשיכו לכלול ציון גבוה במבחן ה־GMAT ושלוש שנות ניסיון ניהולי או תואר ראשון כמותי וחמש שנות ניסיון. בשנה האחרונה אף העלינו את תנאי הקבלה ואת אכיפתם, ורשמנו עלייה בכמות ובאיכות הסטודנטים המתקבלים".
פרופ' משה צבירן, סגן הדקאן של הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל־אביב, אמר אתמול כי "תנאי הקבלה לא השתנו. אצלנו יש דגש חזק על כלים כמותיים וניתוחים אנליטיים כמו בכל בתי הספר למינהל עסקים המתקדמים בעולם. כדי לשמור על רמה מסוימת של כלים כמותיים, אנחנו חייבים לדעת שאדם שבא מתחומים שהם לא כמותיים, או למד במוסדות שלא שמים דגש מספיק חזק על זה, יכול להתמודד עם החומר, גם לטובתו, כדי שהוא לא ינשור. לכן אנחנו דורשים רק את החלק הכמותי של המבחן".