$
מוסף ינואר 2013

חקר ביצועים: השבוע של שלמה אליהו וסטלה הנדלר

סטלה הנדלר עוברת מ-HOT לבזק, שלמה אליהו נגד הקידמה למרות שציבור המבוטחים היה שמח ליותר חברות ביטוח וליותר הצעות, אנשי מיקרון צריכים להמשיך לעבוד תחת מנכ"ל שהם יתקשו מאוד להאמין לו ועוד

כתבי כלכליסט 09:1424.01.13

גור: נותן תקווה לח"כ

 

לא מעט חברי כנסת וגם כמה שרים קיבלו השבוע הודעה על סיום העסקתם, והם מחפשים מה לעשות בשארית חייהם. בעודם מתדפקים על דלתות מעסיקים פוטנציאליים כשבידיהם רשימת הקשרים שצברו בשנותיהם בשירות המדינה, הם יוכלו רק להביט בקנאה אל הקריירה השנייה שעשה אל גור, סגן נשיא ארצות הברית לשעבר והמועמד לנשיאות שכשל מול ג'ורג' בוש ב־2000. לאחר שמיצב עצמו כ"מר איכות הסביבה" פנה גור לעסקים, והשבוע מכר חברת טלוויזיה שבה היה שותף ברווח אישי של 100 מיליון דולר. עם הכסף הוא מימש אופציות שניתנו לו כדירקטור בחברת אפל, והרוויח עוד 30 מיליון דולר. כיום מוערך הונו של גור ביותר מ־300 מיליון דולר - את כולם עשה לאחר שפרש מהשירות הציבורי כשהוא בן 52, ועתידו כביכול מאחוריו.

גבי קסלר

 

 צילום: בלומברג

 


מגה: מגדילה נפח

 

הבשורה הגדולה של מגה, שירות אחסון הקבצים החדש של מייסד מגהאפלואד קים דוטקום, היא לא בנפח האחסון הענק שהוא מציע למשתמשיו - 50 גיגה־בייט בלי לגהץ את כרטיס האשראי - אלא בהשפעה שיכולה להיות לו על שירותים דומים, כגון דרופבוקס, גוגל דרייב וסקיידרייב של מיקרוסופט. כך שההשקה השבוע יכולה להתברר כנקודת ציון בהיסטוריה של האחסון. כמו שג'ימייל, שיחגוג באפריל יום הולדת תשע, דחף שירותי אימייל אחרים להגדיל את הנפח שלהם, הצלחה של מגה תדחוף את המתחרים להוסיף אפס או שניים לנפח החינמי שהם מציעים לגולשים. מי יודע, אולי עוד כמה שנים הם כבר יתחילו לדבר בטרה־בייטים.

עומר כביר

 

 

 

תאו: אהבה בעידן דיגיטלי

 

כבר שבוע שאמריקה שונאת את מאנטי תאו. ואז מחבקת אותו. ושונאת. ושוב משנה את דעתה. תאו, שחקן פוטבול, הפך לשם מוכר בעקבות אירוע טרגי: הוא איבד באותו יום הן את סבתו, שגידלה אותו, והן את אהובתו הצעירה, חולת לויקמיה שנפגעה בתאונת דרכים. כמו כל גיבור אמריקאי, תאו לא נתן לטרגדיה לעמוד בדרכו ועלה לשחק. הוליווד היתה עוצרת את הסיפור הזה כאן וקונה את הזכויות, אבל עיתונאים חטטנים חשפו את העובדה שהחברה עם הלויקמיה בכלל לא קיימת. תאו טוען בעוז כי נפל קורבן למתיחת רשת (המכונה "קאטפיש", על שם סרט דוקומנטרי), אך לא מעט ספקנים טוענים שהכל היה תעלול יחסי ציבור ציני במיוחד. אהבה ואמת, כך נראה, הפכו לעניין מסובך במיוחד בעידן הדיגיטלי.

מיכל פלד־פליישר

 

 צילום: איי פי

 

ונד: לא אמין

 

כבר חודש גואים הפרסומים על עתידה של פעילות מיקרון בישראל ועל עתיד עובדיה. בשבוע שעבר החליט מנכ"ל חברת השבבים יונתן ונד להגיב, ובמקום להסתכל לעובדים בעיניים ולהודות במה שעומד לקרות - הוא ניצל את הבמה המכובדת והקהל השבוי בכנס איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה ויצא למתקפה נגד כלי התקשורת. לגופו של עניין, הוא הצהיר שלחברה "אין כל כוונה לפטר עובדים", אבל מיד אחר כך הוסיף: "אחרי שהמפעל בקריית גת יימכר, נסתכל שוב על מצבת העובדים שלנו". גורמים בכירים מאוד בהנהלת החברה כבר אישרו ל"כלכליסט" כי הפיטורים ההמוניים יגיעו כשהמפעל ייסגר, וגם הבעלים, החברה האמריקאית גמרה, אישרה את סגירת המפעל בעוד שנה. בינתיים, אנשי מיקרון צריכים להמשיך לעבוד תחת מנכ"ל שהם יתקשו מאוד להאמין לו.

מאיר אורבך

 

מנכ"ל מיקרון ישראל, יונתן ונד מנכ"ל מיקרון ישראל, יונתן ונד

 

אייזנברג: הזמין פוטש

 

זה שנים ששלמה אייזנברג מתמרן את שותפיו בחברת ערד. שנים זה מצליח, ואייזנברג נרדם. הוא ממש לא היה מוכן לניסיון ההשתלטות שהשיקו בשבוע שעבר השותף אברהם גזונטהייט ויורשי השותף הנוסף רודולף שפיצר. בשקט בשקט הם חברו זה לזה ויצרו קואליציה שנחשפה באסיפת בעלי המניות של החברה. אייזנברג נדהם לגלות את המהלך. "ברברים בשער!", הטיח בשותפים, כשם הספר והסרט שמתארים השתלטות על חברה אמריקאית, ויצא מהאסיפה נסער, עוד לפני הדיון על הדו"חות הכספיים. חלק מהנוכחים ראו בזה סימן מובהק להתנהלות הבעייתית של אייזנברג לאורך השנים. חוץ מאת הדרמה השבועית של השוק, האירוע הזכיר עוד שיעור היסטורי חשוב: שלטון כוחני מזמן פוטשים.

גולן חזני

 

שלמה אייזנברג שלמה אייזנברג צילום: גרמי פלדמן

 

אליהו: נגד הקידמה

 

לשכת סוכני הביטוח פרסמה בימים האחרונים מודעות "תודה" ענקיות, המשבחות את שלמה אליהו והנהלת מגדל על החלטתם לסגור את איחוד ישיר, סוכנות הביטוח הישיר של מגדל. אפשר להבין את הסוכנים, שמרגישים מאוימים מול חברות הביטוח הישיר. אפשר להבין את מגדל, הגדולה בחברות הביטוח בישראל, שרוצה לחבק את סוכני הביטוח, לחזק את מעמדם, ולקבל נקודות זכות אצלם מול המתחרות. אבל אל תעבדו עלינו שזה "לטובת ציבור המבוטחים בישראל", כפי שמצהירים הסוכנים. ציבור המבוטחים היה שמח ליותר חברות וליותר הצעות, לקידמה טכנולוגית ולפחות עמלות ומתווכים שגוזרים עליו קופונים במקומות מיותרים.

גלית חמי

 

שלמה אליהו שלמה אליהו צילום: עמית שעל

 

הנדלר: הרענון שלא היה

 

ביום ראשון בבוקר הודיע אבי גבאי, מנכ"ל בזק, שהוא מתפטר על רקע "תחושת מיצוי". סיירת של "מקורבים" מיד יצאה למסע הסברה ותיארה כיצד ההתפטרות של גבאי מהווה את אות הפתיחה למסע רענון פנימי בשורות ההנהלה הוותיקה, משחק כיסאות מוזיקליים מסעיר שבו לבעל השליטה שאול אלוביץ' יש "אפשרות בחירה מרובה" מבית: מנכ"לי פלאפון, בזק בינלאומי ו־yes, המשנה למנכ"ל ואפילו סמנכ"ל הכספים הטרי. אלא שכבר בבוקר המחרת חשף "כלכליסט" כי העניין סגור וגמור מראש, וסטלה הנדלר, עד לאחרונה יו"ר HOT, היא שתחליף את גבאי. הרענון הפנימי הפך להצנחה חיצונית, שתביא בוודאי לפרישת חלק מהמועמדים לשעבר, אלו שגילו ביום שני בבוקר שהדלת ללשכת המנכ"ל נטרקה בפניהם.

רותי לוי

 

סטלה הנדלר סטלה הנדלר צילום: עמית מגל

 

דאבוס: עולם אחר

 

הפורום הכלכלי העולמי נפתח אתמול בדאבוס זו השנה ה־42 ברציפות, ושוב מארח פוליטיקאים, כלכלנים ואנשי עסקים בכירים לדיונים על כלכלה, סביבה ורפואה. לקראת הפורום פרסם ארגון המאבק בעוני אוקספם את המחקר "מחיר האי־שוויון: כיצד פערי העושר וההכנסה פוגעים בכולנו". לפי הדו"ח, המאיון העליון, 1% מאוכלוסיית העולם, הגדיל את הונו ב־60% ב־20 השנים האחרונות, ובשנה החולפת הגדילו מאה האנשים העשירים בעולם את הונם ב־240 מיליארד דולר - פי ארבעה מהסכום הדרוש לחיסול העוני העולמי. "אי אפשר להמשיך להעמיד פנים שריכוז העושר בידי מעטים ייטיב עם כולם. המציאות הוכיחה ההפך, שוב ושוב", אמר בכיר בארגון. איכשהו, גם השנה קרוב לוודאי שהמציאות תישאר מחוץ למתחם המהודר בדאבוס.

תמר טוניק

 

רעב באפריקה רעב באפריקה צילום: בלומברג

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x