האוצר גייס 2 מיליארד דולר בחו"ל
לראשונה בתולדותיו, ביצע האוצר במקביל הנפקה לשני טווחי זמן: בהנפקה הראשונה נמכרו אג"ח ממשלתיות לתקופה של 10.5 שנים. בהנפקה השנייה נמכרו אגרות חוב לתקופה של 30 שנה. הביקושים בהנפקה הסתכמו ביותר מ-9 מיליארד דולר, פי 4.5 מהסכום שהונפק
אחרי הפסקה של שנה, חזר אמש (ב') משרד האוצר לבצע הנפקה של אגרות חוב ממשלתיות בחו"ל. לראשונה בתולדותיו, ביצע האוצר במקביל הנפקה לשני טווחי זמן: בהנפקה הראשונה נמכרו אג"ח ממשלתיות בהיקף של 1 מיליארד דולר לתקופה של 10.5 שנים בתשואה של 3.213%, המגלמת מרווח של 1.25% מעל לריבית על אגרות חוב של ממשלת ארצות הברית לתקופה זהה. בהנפקה השנייה נמכרו אגרות חוב בסכום של 1 מיליארד דולר נוספים לתקופה של 30 שנה בתשואה של 4.588%, המגלמת מרווח של 1.45%. לדברי האוצר, ריביות אלה הן הנמוכות ביותר אי פעם שנדרשה ממשלת ישראל לשלם בהנפקות דולריות.
הביקושים בהנפקה הסתכמו ביותר מ-9 מיליארד דולר, פי 4.5 מהסכום שהונפק. לאור הביקושים הגבוהים מצד משקיעים אסטרטגיים גדולים הוחלט להרחיב את ההנפקה ל-30 שנה לסכום של 1 מיליארד דולר. ההנפקה נוהלה על ידי החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, סגנה יהלי רוטנברג ומנהל החוב הממשלתי גיל כהן, בשיתוף נציגת משרד האוצר בניו-יורק, סיגלית סייג. החתמים בהנפקה היו הבנקים הזרים ברקליס קפיטל, גולדמן זאקס וסיטי בנק.
ההנפקה האחרונה של האוצר בשוק ההון האמריקאי התבצעה בחודש ינואר בשנה שעברה, ובמסגרתה גייס האוצר סכום של 1.5 מיליארד דולר לתקופה של 10 שנים. קודם לכן ביצעה הממשלה בחודש מרץ 2010 הנפקה בינלאומית בלונדון, שבה היא גייסה סכום של 1.5 מיליארד אירו, גם הוא לתקופה של 10 שנים.
להנפקות שמבצע האוצר בשוקי ההון בחו"ל יש כמה סיבות: הפגנת נוכחות של ממשלת ישראל בשוקי הכספים הבינלאומיים, הקטנת הלחץ מעל שוק ההון המקומי - במיוחד על רקע הגירעון הגדול בתקציב שיהיה על האוצר לממן השנה, ויצירת "נקודת ייחוס" (בנצ'מרק) עבור חברות ישראליות שירצו להנפיק בעתיד אגרות חוב בחו"ל. לדברי האוצר, שיקול נוסף לביצוע ההנפקה בחו"ל דווקא עכשיו הוא רמת התשואות הנמוכה השוררת כיום בשוקי ההון הבינלאומיים. כ- 18% מהיקף החוב של ממשלת ישראל נקוב כיום במטבע זר.