$
רכב

החזון של המשטרה: בלונים פורחים שיעקבו אחרי נהגים

לפי נתונים שהוצגו בכנס אור ירוק, במקומות שבהם הותקנו מצלמות מהירות ירדה המהירות הממוצעת מ-90 ל-81 קמ"ש

תומר הדר 13:1119.02.13

"בעתיד הלא רחוק נתקין מצלמות מיוחדות על קסדותיהם של שוטרים על אופנועים שיתעדו עבירות וגם נתקין מצלמות מעקב מיוחדות על בלונים פורחים". כך ציין היום (ג') נצ"ם ישראל פרלמן בכנס אור ירוק 2013.

 

לדברי ניצב ישראל יצחק, "פרויקט מצלמות המהירות מרתיע את האזרחים וגורם להם לחשוב פעמיים לפני שילחצו על דוושת הגז",  ניצב יצחק התייחס לעשרות מצלמות המהירות החדשות שנפרשו בכבישי ישראל בחודשים האחרונים: "אנו דוגלים בשקיפות מלאה ובחשיפה של מיקומי המצלמות".

 

עם זאת, בניגוד לדברי יצחק, חלק ניכר מהמצלמות שנפרשו בכבישי הארץ מותקנות דווקא במקומות שבהם המצלמה נסתרת מעיני הנהגים. כך לדוגמה בשבוע שעבר הותקנה בכביש 5 מצלמה המתעדת את מהירות הנוסעים בכיוון פי גלילות כשהיא חבויה מאחורי שילוט הכוונת תנועה.

 

תאונת דרכים (ארכיון) תאונת דרכים (ארכיון) צילום: ערן יופי כהן

 

לדברי נצ"מ אלכס פרלמן: "אנו עוסקים בהגדלת סיכויי עברייני התנועה להיתפס. לכן בראש ובראשונה עלינו להיות בזמן הנכון במקום הנכון ולהתמקד בעבירות הנכונות. אחד המסלולים החשובים ביותר הוא יצירת 'מסלול מהיר' לשיפוט של עברייני תנועה מחמירים.

 

"המדינה הרוויחה מיליונים בהקטנת מספר הנפגעים וההרוגים"

 

"אנו מצידנו התמקדנו באכיפת כניסה לצומת לא פנוי, מעבר באור אדום, נהיגה בשכרות ומעבר פס הפרדה רצוף". לדבריו: "האוצר הפסיד מיליוני שקלים בדוחות שמספרם ירד, אך הרוויח מיליוני שקלים בהקטנת מספר הנפגעים וההרוגים. עם זאת, הגדלנו את נושא אכיפת הבריונות כאשר בשנת 2011 ניתנו 254 אלף דוחות על בריונות כביש. בשנת 2012 עלה המספר ל-297 אלף", ציין פרלמן.

 

לדברי ד"ר הלל בר גרא מאוניברסיטת בן גוריון שערך מחקר לאחרונה בנושא מערכת האכיפה האוטומטית. "מטרת המחקר היתה לבדוק את ההשפעה על התנהגות הנהגים. במסגרת המחקר מדדנו את מהירותם של נהגים בשבעה אתרים שבהם הופעלו מצלמות המהירות החדשות. הממצא העיקרי בכל האתרים היה ירידה משמעותית במהירות הנסיעה הממוצעת. בין אפריל 2011 ליוני 2012, התקופה שחלפה עד להתקנת המצלמות.

 

"בסך הכל, המהירות הממוצעת ירדה מ-90 קמ"ש ל-81 קמ"ש. לדברי פרלמן: "כרגע פרוסות ברחבי הארץ 80 מצלמות. לפני סוף השנה יפרסו 180 מצלמות". לדברי הפרופסור שלום הקרט: "ירידה במהירויות הנסיעה היא משימתנו המרכזית. בלתי אפשרי לאכוף עבירות כמו מעבר על פס לבן". לדברי ד"ר שי סופר מהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים: "התופעה של נהג שמגיע למצלמה, מאט ואז מאיץ שוב מוכרת ומכונה תופעת הגל. מטרתנו היא להציב מצלמה כל שישה קילומטרים וכך לחסל את התופעה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x