4 מוסדות מישראל בדירוג 100 האוניברסיטאות הטובות באסיה
האוניברסיטה העברית הגיעה למקום ה-15, אוניברסיטת ת"א למקום ה-18 והטכניון למקום ה-21. ישראל עדיין מובילה מול איראן, אך ההתקדמות המדעית שלה בעשור האחרון היתה מרשימה. במקום הראשון: אוניברסיטת טוקיו
4 אוניברסיטאות מישראל נכנסו לדירוג 100 האוניברסיטאות הטובות באסיה של Times Higher Education, מגזין בריטי העוסק בהשכלה גבוהה בשיתוף עם חברת תומסון רויטרס. האוניברסיטה העברית הגיעה למקום ה-15, אוניברסיטת תל אביב למקום ה-18 והטכניון למקום ה-21, ובכך הם גם האוניברסיטאות המובילות במזרח התיכון כולו. גם אוניברסיטת בר אילן ברשימה, במקום ה-65.
- האוניברסיטה העברית מדממת 500 מיליון שקל בשנה בגלל הפנסיה התקציבית
- בית הספר למינהל עסקים הטוב ביותר בארה"ב - וורטון
- אוניברסיטאות היוקרה בארה"ב: שפל בשיעור קבלת הסטודנטים
המגזין מפרסם לראשונה דירוג של רשימת 100 האוניברסיטאות המובילות ביבשת אסיה. לדירוג נכנסו 15 מדינות שונות.
עורך המגזין, פיל באטי הסביר לכלכליסט כי "הדירוג שלנו נהיה דירוג מכובד אך ככל שהעולם נעשה יותר גלובלי נהיה צורך ליותר ויותר דירוגים יותר ממוקדים ומקומיים. יש רעב לעוד מידע, עמוק ביותר באמצעות אותה שיטת מדידה". המגזין השתמש באותה שיטת מדידה מסורתית שלו בדירוג הכללי של 200 האוניברסיטאות המובילות בעולם, הכולל 13 מדדים שונים של הוראה ומחקר.
המגזין הדגיש כי המזרח התיכון מככב בדירוג: אירן, ישראל, ערב הסעודית, לבנון, האמירויות המאוחדות וטורקיה. המגזין ציין כי החליט לכלול את המזרח התיכון בעקבות הגדרות האו"ם של האזור כ"מערב אסיה".
5 אוניברסיטאות מטורקיה נכנסו לרשימה, כאשר המיקום הגבוה ביותר הוא 22. המגזין אגב הציג את טורקיה כנציגה שהצליחה ביותר בדירוג מהמזרח התיכון, בגלל המספר הרב ביותר של אוניברסיטאות ברשימת המאה. זאת למרות שישראל כאמור עקפה אותה במיקום.
בטרי ציין כי הדבר המעניין ביותר מבחינתו בקשר לישראל הוא שבר אילן נכנסה לדירוג: "כל האוניברסיטאות הישראלים מצליחים ברמה העולמית. העברית, תל אביב והטכניון נכנסים גם לרשימת ה-200 של האוניברסיטאות הטובות בעולם, אך כאשר מכניסים אותן לדירוג מקומי הן מגיעות גבוה. ההגעה של בר אילן למקום ה-65 היא מרשימה והדירוג הזה מראה שהן כן נמצאות בתחרות העולמית".
איראן וערב הסעודית הכניסו 3 כל אחת. אירן ממוקמת במקום ה-42, 62, וה-95. למרות המיקום, לישראל יש ממה לחשוש מההתקדמות המדעית של איראן. עורכי המגזין אף ציינו לגבי איראן כי היא כוח חשוב בעולם האקדמי שגדל. בעוד שב-2000 אירן תפסה רק 0.2% מהפרסומים המדעיים ברחבי העולם, בשנת 2009 המספר עלה ל-1.3%. עורכי המחקר מוסיפים כי "זה לא רק הנפח, ההשפעה המחקרית של גדלה". לאמירויות המאוחדות ולבנון נציגה אחת ברשימה.
המזרח הרחוק שולט
עם כל הכבוד לישראל ולמזרח התיכון, המזרח הרחוק שולט ביד רמה בדירוג. יפן הגיעה למקום הראשון הדירוג האסייתי עם אוניברסיטת טוקיו, ועם מספר הרב ביותר של אוניברסיטאות שנכנסו לרשימת המאה. אחריה נמצאת טייוואן עם 17 מוסדות וסין עם 15 מוסדות. עורכי הדירוג העריכו כי תוצאות אלו יאכזבו את סין.
האוניברסיטה הממוקמת שנייה היא האוניברסיטה הלאומית של סינגפור, ואחריה אוניברסיטת הונג קונג. דרום קוריאה, השכנה השפויה של הצפון שמתעסקת בעיקר בגרעין, אומנם הכניסה רק 14 אוניברסיטאות לרשימה, אך יש לה את המספר הרב ביותר של אוניברסיטאות ברשימת העשר הראשונות, כאשר 3 מוסדות קוריאנים הגיעו למקום החמישי, השמיני והעשירי. הודו מפגרת מאחור, עם שלוש אוניברסיטאות בלבד, כאשר המכון הטכנולוגי שלה ממוקם גבוה ביותר במקום ה-30.