$
בארץ

כצפוי: מדד מרץ עלה ב-0.2%; האינפלציה: 1.3%

העלייה המתונה שנרשמה במדד החודש שעבר הושפעה בעיקר מעליות בסעיפי הבראה ונופש בארץ ובחו"ל ודלק ושמנים לכלי רכב. המדד שפורסם היום לא צפוי להשפיע על מדיניות הריבית של בנק ישראל

אמנון אטד 14:0115.04.13

מדד המחרים לחודש מרץ שמפרסמה הלמ"ס עלה בהתאם לצפיות המוקדמות בשוק ההון בשיעור של 0.2%. 

 

כתוצאה מכך מסתמנת כעת האינפלציה המחושבת בפועל 12 חודשים לאחור (מדד מרץ 2013 לעומת מרץ 2012) ב-1.3%.

 

מגמת האינפלציה לארבעת החודשים האחרונים אף נמוכה יותר ומשקפת אינפלציה שנתית של 1.2%. סביבת אינפלציה זו נמוכה ממרכז תחום היעד השנתי שקבעה המממשלה (3%-1%).

  

 

העלייה המתונה שנרשמה במדד חודש מרץ הושפעה בעיקר מעליות מחירים שנרשמו בסעיפי התצרוכת הבאים: הבראה ונופש בארץ ובחו"ל (4.3%), דלק ושמנים לכלי רכב (1.4%) ושירותי דיור בבעלות הדיירים, המשקף בעיקר את השינוי בשכר הדירה (0.9%).

 

עליות אלה קוזזו בחלקן על ידי ירידות מחירים בסעיפים הבאים: מוצרים שונים לאחזקת הבית (4.8%), דגים (4.5%) וירקות טריים (4.1%). 

 

סעיף הדיור עלה ב-0.8%, כאשר סעיף הדיור בבעלות הדיירים עלה ב-0.9% ודיור בשכירות - ב-0.25

 

הירקות הטריים הוזלו הירקות הטריים הוזלו צילום: שאול גולן

 

המדד שפורסם היום לא צפוי להשפיע על מדיניות הריבית של בנק ישראל. הוועדה המוניטרית של הבנק לא תקיים החודש את דיון הריבית החודשי שלה, כי הנתונים הכלכליים שביה הם נתונים חלקיים בלבד בגלל חג הפסח. ההערכה היא שגם בסוף החודש הבא תחליט הוועדה המוניטרית להשאיר את הריבית ללא שינוי, ברמה של 1.75%, וזאת בשל החשש של חבריה שהורדת הריבית תגרום לעלייה נוספת במחירי הדירות.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות, אמר בתגובה: "המדד הנמוך מבטא את הערכה כי המשק נתון בהאטה וכי הירידה בפעילות הכלכלית היא פועל יוצא של החשש מהגזרות הכלכליות שבדרך, לצד ירידת מחיר חומרי הגלם בעולם בעטיה של צמיחה גלובלית איטית. כאשר מדד מחירי הדיור לבדו עלה ב-0.8% וממשיך מגמה המחייבת תשומת לב ואף טיפול יסודי מצד הממשלה החדשה. שכן, ללא מרכיב הדיור המדד היה נשאר ללא שינוי".

 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, אמר: "הסיפור הגדול הינו ההשתוללות כלפי מעלה של מחירי הדיור. המדידה הנוכחית מלמדת כי מחירי הדיור, אשר אינם חלק ממדד המחירים עצמו, זינקו ב-10.5% בחודשים פברואר-ינואר 2013, אל מול התקופה המקבילה אשתקד. הריביות האפסיות במשק בצוותא עם אובדן האמון של הציבור בגורמי השלטון, לפיה אלו יביאו בטווח הנראה לעין להיפוך מגמה בשוק הדיור, מביאים למהלך מסוכן של עליות מחירים נוספות ומואצות בשוק הדיור. קבינט הדיור החדש לא יזכה למאה ימי חסד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x