אל תקשיבו להן: עצות מפוקפקות למציאת עבודה
ניסיון הוא ערובה לקבלת המשרה? חייבים להכיר מישהו מבפנים? מומלץ לפנות לכמה שיותר משרות? כלל לא בטוח
פעמים רבות אנו נתקלים בשלל עצות כיצד למצוא את עבודת חיינו. אך לא אחת עצות אלו לוקות בחסר. הנה מספר טיפים שראויים לעיון מעמיק:
1. ניסיון הוא ערובה לקבלת המשרה – אלא אם כן יש לכם יותר מדי ניסיון. כאשר כתוב "3-1 שנות ניסיון", לא מתכוונים לכאלו שכבר 15 שנה עובדים בתחום. כיום, אפליה על רקע גיל המועמד נחשבת לאחד מסוגי האפליה הנפוצים ביותר בשוק העבודה.
- שריל סנדברג לנשות העולם: כך תגיעו לפסגה
- סקר: 75% מהעובדים במשרדי פרסום רואים בתפקידם מקפצה לשיווק
- מחקר: לא אבד הכלח על מתכנתים זקנים
2. השכלה חשובה - כמובן שזה נכון, אך השאלה היא איזו השכלה וכמה שנות השכלה. התשובה משתנה בהתאם למשרה.
3. רישות עסקי הוא הדרך הטובה ביותר למציאת עבודה - תלוי למה הכוונה. שליחת דוא"ל למישהו זר או עמידה בצד באירוע רישות כנראה לא יעזרו לכם הרבה. למילה זו נולדו כל כך הרבה פירושים שאף אחד כבר לא ממש יודע למה הכוונה.
4. מומלץ לפנות לכמה שיותר משרות - בד"כ "כמה שיותר" משמעו "טוב יותר" אך הבעיה היא שיש משרות שאליהן אתם פונים באינטרנט כשאתם אפילו לא יודעים אם הן עדיין קיימות או אם החברה בכלל קיימת.
5. הודיעו לממליצים שציינתם כי אתם מציינים את שמותיהם - אך כיצד תוכלו להבטיח שאכן קוראים את ההמלצות ואף מאמינים להן?
6. חייבים להכיר מישהו מפנים - כיום עצה זו כבר אינה מספקת. חשוב לא רק להכיר אנשים אלא אף להיות חבר פעיל בקהילה. לא משנה איזו. כאשר אתם שותפים פעילים בקהילה, ישנם סיכויים שמישהו יעדיף להמליץ עליכם מתוך היכרות עמכם לפני מישהו שאינו חבר הקהילה שלו.
הרבה מסיפורי ההצלחה בשוק העבודה כוללים מאפיין יוצא דופן. אנשים המצליחים למצוא משרות על פי רוב עשו יותר ממה שנאמר בהמלצות השגרתיות.
זכרו שמציאת משרה אינה תהליך ליניארי ונדרשים זמן ומאמץ כדי להצליח. לכן, כדאי להשקיע את הזמן ואת המאמץ במקומות הנכונים.
מציאת עבודה משמעה לשאול את השאלות הנכונות ולחשוב מחוץ לקופסה. שאלו את מכריכם מה הם עשו שונה כדי למצוא משרה.