הפרקליטות בכתב האישום נגד יצחק רוכברגר: "קיבל, תוך זיוף מסמכים כ-118 אלף שקל"
על פי האישום ראש עיריית רמת השרון ניצל את מעמדו כמנכ"ל ויו"ר דירקטוריון הקרן להשתלמויות של עובדי רשויות מקומיות והעביר לכיסו תגמול שלא כחוק. בא כוחו של רוכברגר: "ראש העיר בתפקידו כיו״ר הקרן היה זכאי להחזר הוצאות בהתאם לאישור כל הגורמים המוסמכים"
כתב אישום הוגש היום (ב') לבית משפט השלום בתל אביב נגד ראש עיריית רמת השרון, יצחק רוכברגר, המייחס לו עבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד.
- הפרקליטות שוקלת להעמיד לדין את ראש עיריית רמה"ש בעבירה של מרמה
- רוכברגר נגד גרמן: חסם את המעברים בין רמת השרון להרצליה
- נסגר התיק נגד ראש עיריית חדרה חיים אביטן בחשד למרמה
על פי האישום, בשנים 2003-2007 כיהן רוכברגר כמנכ"ל ובהמשך גם כיו"ר הדירקטוריון של הקרן להשתלמות של עובדי רשויות מקומיות, במקביל לכהונתו כראש עיריית רמת השרון. לפי החוק אסור היה לרוכברגר לקבל שכר על עבודה מעבר לתשלום עבור כהונתו כראש העיר ומשום שכיהן כמנכ"ל הקרן יכול היה לבצע תפקיד זה רק בהתנדבות ובלא תמורה. על תפקידו כיו"ר הקרן, זכאי היה לקבל החזר הוצאות שהוציא לצורך ביצוע תפקידו ולקידום מטרות הקרן.
כדי לעקוף את האיסור שבחוק, כך לפי האישום, הושגה הבנה בין רוכברגר לבין אחד הבכירים בקרן לפיה ממרץ 2005 יוגדל סכום ההוצאות בתפקיד עבורן יהיה זכאי להחזר כנגד קבלות שימציא, ובסך הכל החזר על סכום של 6,000 שקל בכל חודש במקום 500 שקל.
רוכברגר, טוענים בפרקליטות, ניצל את ההבנות הללו אליהן הגיע עם בכירי הקרן כדי לקבל גמול על שירותיו כמנכ"ל וכיו"ר הקרן - תגמול אותו לא היה רשאי לקבל. "הנאשם", נכתב בכתב האישום, "עשה כן על דרך המצאת חשבוניות וקבלות בגין הוצאותיו האישיות שהוצגו על ידו כאילו היו קשורות לכיסוי עלויות בהן נשא במסגרת התפקידו בקרן, בעוד שהלכה למעשה לא היה כל קשר בינן לבין תפקידו". עוד מצוין, כי בחלק מהקבלות זייף רוכברגר את הפרטים שהיו רשומים בהן כדי שייחזו ככאלה שראוי לקבל עבורן החזר כספי ובנוסף גם לא דיווח על ההוצאות לרשויות המס.
"משפעל הנאשם במתכונת זו של קבלת תגמול עבור שירותיו לקרן", נכתב עוד, "קיבל הנאשם מהקרן במהלך התקופה הרלוונטית באורח שיטתי, שלא על פי מצגי אמת ותוך זיוף מסמכים וקבלות, תשלומים המסתכמים בכ-118 אלף שקל".
כתב האישום נגד רוכברגר הוגש לאחר שלאחרונה בוצעו השלמות חקירה בתיק על ידי המשטרה ולאחר שבוצע לראש העירייה שימוע במסגרתו ניתנה לו הזדמנות להשמיע את טענותיו לפני החלטה סופית על הגשת כתב האישום. השימוע התקיים בפני פרקליט המדינה ומשנדחו טענותיו הוחלט על הגשת כתב האישום.
בא כוחו של הוכברגר, עו"ד ליאור אפשטיין, מסר בתגובה: "עניין לנו במקרה זה בפרשנות של נורמה ובשאלה איזה הוצאות על הקרן להשיב ואלו הוצאות לא. ראש העיר בתפקידו כיו״ר הקרן היה זכאי להחזר הוצאות בהתאם לאישור כל הגורמים המוסמכים".
אפשטיין הוסיף: "ראש העיר מייד לאחר שנערכה ביקורת לפני שבע שנים שמצאה מספר החזרי הוצאות שגויות השיב את מלוא החזר ההוצאות עד לבדיקה מעמיקה. מצער שבעולמנו לא נותרה פרשנות נוספת ביד הרשויות אלא כמסקנה שהכל פלילי והכל אסור. באקלים שנוצר בחברתנו מדובר בשאלה משפטית שראוי שתתברר בבית המשפט ולא במשרדי הפרקליטות. חבל שלפני 6.5 שנים, שנה קודם לבחירות הקודמות לראשות העיר, התחיל להיחקר התיק, והיום, חצי שנה קודם לבחירות הבאות, הוחלט להגיש כתב אישום. כל זאת כאשר בטווח הזמנים שבין ההחלטות הללו לא נעשה דבר".