$
משפט

בטר פלייס תחל היום בפיטורי העובדים; המפרקת הזמנית: "יש מתעניינים ברכישה"

ביהמ"ש מינה את עו"ד שאול קוטלר כמפרק זמני לצידה של עו"ד רוזן-רכב. לדבריה, כרגע יש 18.9 מיליון דולר בקופת הקבוצה. היא מבקשת לאפשר את המשך תפעול הקבוצה במשך 14 יום ולאפשר לה להתקיים כעסק חי

זוהר שחר לוי ותומר הדר 11:2428.05.13

המפרקת הזמנית של בטר פלייס, עו"ד סיגל רוזן-רכב, אמרה הבוקר (ג') כי היא מבקשת לאפשר את המשך תפעול הקבוצה במשך 14 יום ולאפשר לה להתקיים כעסק חי. "ביממה האחרונה פנו אלי כמהגורמים שהביעו עניין ברכישה. אם לא תימשך הפעילות - ייפגע הסיכוי למכור". שופט בית המשפט המחוזי מרכז, אילן שילה, החליט בסופו של הדיון למנות את עו"ד שאול קוטלר כמפרק זמני לצידה של עו"ד רוזן-רכב. במהלך הדיון נמסר כי היום יחל מהלך הפיטורים בחברה.

 

 

במהלך הדיון, שעסק בבקשת הפירוק של חברות בטר פלייס, אמרה רוזן רכב, ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות', שמונתה אתמול על ידי בית המשפט לשמש כמפרקת זמנית עד שיוחלט אחרת, כי מאז מונתה היא הספיקה לאסוף פרטים ראשוניים על החברות.

 

"הדבר הראשון שברור", אמרה המפרקת, "שאין לקבוצה זכות קיום במתכונתה הנכחית. כשרמת ההכנסות והעלויות – מצביעה על תזרימים שליליים. במתכונת הזו אין טעם להמשיך ולתפעל אותה. עץ האחזקות כולל 14 חברות - 4 בישראל והשאר בחו"ל. יש קשרי גומלין בין החברות, אך יש צורך להפריד ביניהן כדי שנוכל לבחון כל חבברה לגופה. על פי נתוני החברה - וטרם אומתו - כרגע יש 18.9 מיליון דולר בקופות החברות ביחד. על הפרק תשלום 2 מיליון דולר עבור משכורות לעובדים".

 

לדברי רוזן-רכב, מהמידע שאספה מתברר כי קצב שריפת המזומנים החודשית של בטר פלייס עומד על 7 מיליון דולר. יחד עם זאת, קיים רצון להמשיך ולתת שירות ללקוחות בזמן שנבדקות האפשרויות להמשך הדרך. "כדאי לתת את הסיכוי להמשיך את הפעילות, לאפשר זאת לתקופה קצרה שבה נלמד מה הנכסים שיש על השולחן – ומצד שני להמשיך ולתת שירות ללקוחות. השאיפה היא שהתזרים השלילי יהיה נמוך יותר ואנחנו רוצים להגיע לכך באמצעות מימון מעודפי המזומנים שנמצאים בקופה", אמרה.

 

לפי המפרקת, יש לאפשר תקופה של 14 יום בה תוכל לתפעל את החברה, כשבזמן הזה ייעשה ניסיון לשמר את רמת השירות הניתנת ללקוחות הקיימים של החברה. כדי לאפשר זאת, יצומצם עוד היום באופן משמעותי ו"בצורה דרמטית" כוח האדם שעובד בחברה. במהלך השבועיים הקרובים, כך לפי רוזן-רכב, ייערכו דוחות מסודרים לגבי כל אחת מהחברות שעומדות על הפרק. "החברה תעבור למבנה קצת יותר רזה של כוח אדם- שיאשפר לה לעמוד ביעדים –ויאפשר לה להמשיך ולהתקיים כעסק חי", אמרה עוד המפרקת. "אנחנו חושבים שאי נתינת הזדמנות זו - עלולה לפגוע בכולם - כי הערך של הברזלים כשהעסק לא פועל יפגע - בראש ובראשונה בלקוחות, בעובדים - זה למעשה להפיל את הגרזן כבר היום על 4 החברות האלו. נדרש פה תהליך מהיר - ברמה של שעות, להוציא לפועל החלטות. אני חושבת שלנוכח מה שראינו עד עתה בבדיקות הראשונות, כבר ביממה הזו פנו אלי גורמים שהביעו עניין ברכישה. עוד לא בדקנו את הבקשות לעומק".

 

משרדי בטר פלייס (ארכיון) משרדי בטר פלייס (ארכיון) צילום: יריב כץ

 

עיקר הדיון בפני השופט שילה עסק בזהותו של המפרק ובמספר המפרקים שימונו. בין השמות שהועלו, לצד שמה של רוזן רכב, רוח" יואב כפיר, עו"ד שאול קוטלר ועו"ד אמיר פלמר.

 

סוגיה נוספת שהועלתה היא מי יממן את עלויות. עו"ד דרור ויגדור, המייצג את חברות בטר פלייסף טען כי "יכול להיות שרנו יעמידו את המימון". כנשאל על ידי השופט שילה אם בעלי השליטה בבטר פלייס יוכלו לתרום למימון, השיב: "אני לא יכול לדבר בשמם ולא לייצג אותם.פנינו אליהם כדי לקבל כסף, בעלי המניות הזרים לא הסכימו. בעל מניות אחד לא יכול לתת הכל לבד. זה פופוליסטי להגיד שבעלי השליטה יביאו כסף".

 

בא כוח הכנ"ר, עו"ד אורי ולרשטיין, ציין כי בכנ"ר "מצפים מבעלי שליטה לתת מימון, אבל הם משכו את ידם. בשלב הזה של הפירוק הזמני נאמרה אמירה מצדם של בעלי השליטה".

 

"רנו מבטיחה סיוע מרבי"

 

בבית המשפט הופיעו נציגים מטעם חברת החשמל, חברת הליסינג אלבר, חברת IBM, עובדי החברה, בעלי המכוניות וקבוצת ברן.

 

באשר להמשך הפעילות ציינו נציגי רנו העולמית כי "רנו מבטיחה סיוע מרבי". יודגש כי קשה מאוד להוציא סוללות מידיהם של לקוחות ומשיחות עם נציגי רנו, זו לא כוונתה של רנו, המודאגת לגבי המוניטין שלה ומעוניינת לשמר את המוניטין שלה בישראל. בנוסף ציינו נציגי רנו כי נושא המשך מתן שירותים ללקוחותיה של בטר פלייס נבחן בימים אלה.

 

שעות ספורות לפני הדיון בבקשת הפירוק של בטר פליייס בפני השופט אילן שילה, פנו הבוקר עובדי הקבוצה לבית המשפט וביקשו לקבל את שכרם לחודש מאי שטרם שולם.

 

בבקשת העובדים, שהוגשה באמצעות עו"ד אופיר רונן ועו"ד שרון סעדיה-מילגרום, נאמר כי יש להורות למפרקת הזמנית לשלם לעובדים את משכורת חודש מאי 2013 לא יאוחר מה-1 ביוני וכן להמציא לכל העובדים שירצו ו/או יפוטרו את כל המסמכים הדרוששים להם לשחרור הקופות שלהם.

 

"לפי מידע שיש בידי העובדים", נכתב, "בקופת החברה נמצאים כיום סכומים המאפשרים תשלום הסכומים המגיעים לעובדים עבור משכורת מאי. למרות המצב הקשה בו הם נמצאים, לרבות חוסר הודאות בנוגע להמשך עבודתם בחברה, העובדים עושים מאמצים רבים להמשיך בפועלם, במתן שירות, קשרי לקוחות, מתן תמיכה למערכות הליבה באמצעות צוותים טכניים ועוד".

 

השופט אין שילה השופט אין שילה צילום: אתר בתי המשפט

 

עוד נכתב: "אי תשלום המשכורת לעובדים, יהווה פגיעה משמעותית ביותר בעובדים שיש בה כדי ליצור אי יציבות גדולה ביותר בהפעלת החברות בזמן המיידי".

 

אתמול מונתה רו"ח ועו"ד סיגל רוזן-רכב כמפרקת זמנית של בטר פלייס. קודם לכן הביעה קבוצת בטר פלייס חוששת מ"תוהו ובוהו" בהתנהלות החברות ומבקשת מבית המשפט כי יחליט באופן מיידי על מינוי מפרק זמני שכן "מערך השירותים עומד בפני קריסה והתמוטטות מיידית".

 

השופט אילן שילה מינה בתום הדיון את עו"ד שאול קוטלר כמפרק זמני לצידה של עו"ד סיגל רוזן רכב שיעבירו דו"ח על פעילותם עד ל-8 ביוני. בתקופה הזו תודיע רנו אם היא מוכנה לממן את הפעילות של חברה או חברות בטר פלייס לתקופה מסוימת ובאיזו דרך. בכך התקבלה בקשתה של רוזן רכב לאפשר לה להמשיך ולתפעל את החברות כעסק חי לתקופה של שבועיים, וזאת עד לדיון הבא שיתקיים ב-13 ביוני.

 

"אין חולק", כתב השופט בהחלטתו, "כי המשך הפעלת החברות תהיה גרעונית, שעל כן הכלל הוא שאין להמשיך ולהפעילן אלא בנסיבות מיוחדות. נראה לי כי נסיבות כאלה קיימות בעניין שלפנינו, לפחות לתקופה קצרה ביותר שתאפשר לקבל דו"ח מלא על מצב החברות, להמשיך ולהפעיל את כלי הרכב שנמסרו ללקוחות ולבחון אפשרויות של מכירת נכסים כאשר החברה פעילה, דבר שיש להניח כי ישיא את התמורה שניתן יהיה לממש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x