המפרקים הזמניים של בטר פלייס: לסגור 4 תחנות החלפת סוללות תוך 24 שעות
סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר ביקשו מביהמ"ש לסגור את התחנות בבית שמש, בבית שאן, בצומת כדורי ובגינות סחרוב. הסיבה: הפעלתן כרוכה, לדבריהם, "בשריפת מזומנים בקצב מהיר"
בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז על ידי המפרקים הזמניים, עורכי הדין סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר, צויין כי בטר פלייס מפעילה 38 תחנות להחלפת סוללה בפריסה ארצית, באופן המבטיח כי הנהגים במכוניות החשמליות של החברות יוכלו להגיע בנוחות לכל מקום בישראל, ללא צורך לעצור בדרך ולהמתין לטעינת הסוללה.
לדברי המפרקים, מבדיקה שערכו עולה כי "במודל התפעול הנוכחי של החברות, תחנות החלפת סוללה אינן מייצרות הכנסה לחברות ומנגד היא כרוכה בעלות אחזקה ותפעול שוטפת של אלפי שקלים ביום לתחנה.
עוד מציינים המפרקים כי בימים אלו הם עורכים בדיקה מקיפה ויסודית של שירות החלפת הסוללה ו"בוחנים את המשמעויות צמצום היקפו, על כל הכרוך בכך". לדבריהם, כבר בדו"ח הקרוב שיוגש בתחילת השבוע הבא לבית המשפט, הם יבקשו לאפשר להם לסגור חלק ממערך תחנות ההחלפה.
"יודגש", כך לפי המפרקים, "כי אין בסגירתן של התחנות כדי לפגוע באפשרויות הנסיעה החופשית של לקוחות החברות ברחבי הארץ, הואיל ולכל אחת מהן יש תחנת החלפת סוללה חלופית סמוכה".
מהעמותה לקידום תחבורה חשמלית המייצגת את לקוחות בטר פלייס, נמסר כי "מדובר במחטף של המפרקת שמתייחסת לבטר פלייס כאל חנות רהיטים שפשטה רגל. אין מדובר כאן רק בזכויות נושים ועומק הבור שבו נמצאת החברה. הלקוחות תלויים בין שמיים ארץ לחסדי בית המשפט שנאלץ להתמודד עם בקשות חד צדדיות מצד המפרקת, זאת למרות קביעת פגישות עבודה מסודרות עמה השבוע וגם דיון בעניין בבית המשפט ב-13 לחודש".
מהעמותה הוסיפו כי בימים האחרונים הם נמצאים במרתון של פגישות ומגעים עם משקיעים פוטנציאליים על מנת וליצור קואופרטיב לקוחות שבסיוע קבוצת משקיעים יאפשרו למיזם הרכב החשמלי להמשיך ולפעול. המטרה היא להשיג פיתרון ארוך טווח וראוי. אנו דורשים מהמפרקת לתת למהלכים אלה להבשיל לפני ניתוק הזרם ללקוחות שנמצאים באזור בקעת הירדן ולכל יתר הלקוחות המסתמכים על תחנות אלה כדי להגיע למחוז חפצם".
רוכשי רכבי בטר פלייס: ניזום חקירה פומבית
בתוך כך, לקוחות בטר פלייס ששילמו מקדמות עבור רכביהם ולא קיבלו את המכוניות ואשר המיוצגים בידי עו"ד תומר אשרוב ממשרד עו"הד אשרוב פנו אל מפרקי החברה הזמניים, עו"ד סיגל רוזן-רכב ועו"ד שאול קוטלר, וביקשו (בהתאם לפקודת החברות המקנה למפרק סמכות), ליזום הן חקירה פומבית והן חקירה פרטית של מי שהיו נושאי משרה בחברה או שהשתתפו בייזומה או ביסודה, וזאת במטרה לקבל מידע בכל הנוגע לאופן ניהול עסקי החברה ולהתחקות אחר האירועים והסיבות שהביאו לקריסתה. לדברי עוה"ד אשרוב: "בין לקוחותי יש זוג שלקח הלוואה מבנק כדי לרכוש רכב, כעת הם נותרו רק עם הלוואה".