פרסום ראשון
מפרקי בטר פלייס: "גורמים מחו"ל התעניינו ברכישת החברה"
עוה"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר הגישו דו"ח פעילות; מבקשים מבית המשפט להתחיל לאלתר בהליך הזמנת הצעות למכירה נכסי החברה - ולפטר 30 עובדים נוספים
מפרקי בטר פלייס הזמניים, עוה"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר, הגישו הערב (א') לבית המשפט את דו"ח הפעילות שלהם.
בדו"ח מבקשים המפרקים הזמניים מבית המשפט כי יתיר להם להתחיל לאלתר בהליך הזמנת הצעות למכירת נכסי החברות, או חלקם; המועד האחרון להגשת הצעות יהיה 1 ביולי 2013. הדיון בנושא ההצעות יתקיים לאחר התמחרות שתנוהל על ידי המפרקים עשרה ימים לאחר מועד ההגשה האחרון.
- מפרקי בטר פלייס יבדקו את גביית המקדמות ערב הפירוק
- המפרקת נעתרה לבקשת לקוחות בטר פלייס: מתווה סגירת תחנות ההחלפה ישתנה
- לקוחות בטר פלייס: "נפעיל מערך השירות, ייהפך לפרויקט לאומי"
עוד מבקשים המפרקים הזמניים להמשיך ולהפעיל את עסקי החברות עד ליום הדיון, 10 ביולי, במתכונת דומה לזו שפעלה מיום מינויים - לצד פיטורי כ-30 עובדים נוספים "תוך הותרת החברה כ'עסק חי' ברמה המינימלית".
לדברי המפרקים, יש לקיים את הליך המכירה "מוקדם ככל הניתן". הם הוסיפו כי הדבר "יסייע לחסוך בהוצאות הפירוק ויניב ודאות לעובדי החברה ולנושים. זאת, בעיקר כאשר הוברר כבר בתחילת הליכי הפירוק, כי הליך ההפעלה הזמנית, עד לביצוע המכירה, הוא הליך גרעוני".
המפרקים מציינים כי הקימו והפעילו, מאז מונו, צוות של עורכי דין ממשרדיהם וצוות של החברה שהחל מיידית בגיבוש הליך המכירה הצפוי. "לאחר פרסום דבר פירוק החברות", כתבו, "הגיעו אל המפרקים הצעות שונות רבות והם נפגשו עם מציעים שונים המתעניינים ברכישת פעילות החברה, כולה או חלקה".
"עד למועד זה", נכתב בדו"ח, "יצרו המפרקים קשר עם המתעניינים ואף קיימו עם חלקם פגישות תוך ניסיון לעמוד על כוונותיהם. חלק מהמתעניינים אף חתמו על הסכם סודיות על מנת לקבל מידע בקשר עם נכסי ופעילות החברות". לדברי המפרקים, רבים מהמתעניינים הם גורמים מחו"ל.
המפרקים מציינים בדו"ח כי ביקשו מהבנקים בהם נוהלו חשבונות בטר פלייס להקפיא את כל הפעלות בחשבונות החברה ולבצע העברה של כל היתרות הכספיות בחשבונות לחשבונות הפירוק של החברות בהתאמה. מלוא הכספים הועברו אל חשבונות הבנק החדשים, למעט כספים המוקפאים כביטחון מול ערבויות בנקאיות.
המפרקים מתייחסים עוד בדו"ח לפיטורים בחברות ולצמצום מצבת כוח האדם כמו גם לפינוי חלקי של משרדי החברות. "המפרקים הזמניים גאשו לשמר את רמת השירות ללקוחות החברה בתקופת ההפעלה הזמנית ברמה דומה לזו שנתנו החברות ללקוחות לפני מינויים", נכתב. "הח"מ הנחו את החברות להכין תוכנית לסגרת כמות גדולה של תחנות ההחלפה כך ששירות החלפת הסוללות יצומצם בצורה משמעותית".
עוד מצוין כי המפרקים פנו לרבים מלקוחות החברה שנחלקו לשתי קבוצות: בעלי רכבים שביקשו להתעדכן בהמשך לפעילות החברה ולגבי המשך מתן שירות ולקוחות שרכשו רכבים בטרם הגשת בקשת הפריוק וטרם קיבלו את רכבם. "כל הפניות", נאמר, "רוכזו ותועדו שמית באופן פרטני במשרדי צוות הפירוק ונענו". באשר ללקוחות שרכשו רכב מהחברות וטרם קיבלו את רכבם, מציינים המפרקים כי קיימים מספר רוכשים שקיבלו רכבים חלופיים.
בנוסף, הוקם צוות מקצועי משולש של נציגי החברות, רנו וקרסו, הבוחן פתרון למקרה בו הפעלת התשתית הקיימת כיום בארץ לא תימשך לאחר מכירת הפעילות. במסגרת זו נבחנות על ידי הצוות כמה אפשרויות להבטחת מתן השירות. השלמת בחינה זו תוגש לבית המשפט בהמשך.
כמו כן מצוין בדו"ח כי עם פרסום מינויים של המפרקים הזמניים, החלו להגיע פניות ודרישות רבות של נושים בקשר לחובות שונים. לדברי המפרקים, הטענות ייבדקו בהתאם לדיני הפירוק והוראות בית המשפט ובהתאם לסדרי הנשייה המקובלים בדין.
לפי הדו"ח, החזיקה בטר פלייס בשש קומות משרדים שהשתרעו על 11,685 מ"ר ועוד שטחי מעבדות ומחסנים, כמו גם 425 מקומות חניה. רק לפני מספר חודשים צומצם שטח המשרדים ל-6,240 מ"ר בלבד ומספר מקומות החניה צומצם ל-245.עוד חושף הדו"ח כי בשטחי מתחם החברה בפי גלילות, שנסגרו לאחרונה ומצויים תחת שמירה, מצויות 65 מכוניות חשמליות. צי הרכב של בטר פלייס כולל 20 רכבי ליסינג, 60 רכבי ניסוי והדגמה, ו-22 רכבים נוספים שחלקם ירוכזו על ידי המפרקים בפי גלילות. בנוסף מחזיקה החברה ב-221 רכבים חדשים שלא שוחררו ללקוחות. במפתיע, על פי נתוני הדו"ח במפעלי רנו בטורקיה מצויות רק 67 מכוניות המיועדות לבטר פלייס ישראל, וזאת למרות הערכות לפיהן עמדה החברה לקבל מספר גבוה בהרבה של מכוניות עבור לקוחותיה.
רק 11 תחנות החלפה יישארו
בדו"ח נכתב כי בעת הקרובה תיסגר "כמות גדולה של תחנות החלפה", כאשר היעד הוא השארת 11 תחנות החלפה בלבד, מתוך 38 תחנות ברחבי הארץ.