פייסבוק טוב למשרד?
והאם הוא הטטריס החדש או הטלפון והמייל החדש?
באפריל השנה מיקרוסופט העולמית ערכה סקר בקרב 9,908 עובדי ידע מ־32 מדינות - 311 השיבו מישראל - בנושא השימוש ברשתות חברתיות והיחס אליהן.
התוצאות לא מפתיעות: 84% מהעובדים בעולם - מברזיל עבור בדנמרק ועד סין - גולשים מהעבודה לרשתות חברתיות. שלושה רבעים מהם עושים זאת מדי יום. לפי הסקר, מעסיקי העולם מודעים לתופעה ומודאגים ממנה. בשליש מהארגונים כבר ניסחו תקנות ומדיניות פנימית שמגבילות את השימוש ברשתות חברתיות בעבודה. 40% מהמעסיקים, עם זאת, חושבים שבין עובדי ארגונים אין זרימת מידע מספקת, ומאמינים שמערכת תקשורת פנימית דמוית רשת חברתית יכולה לסייע בכך. כשליש מהנשאלים, לפי תוצאות הסקר, הצהירו כי היו מוכנים לשלם מכיסם תמורת שימוש בכלי רשתות חברתיות, אם הדבר היה מסייע להם בעבודתם.
הסקר ערך גם השוואות בינלאומיות: היפנים, השוויצרים, הגרמנים והאוסטרים הם בין הממעיטים בשימוש ברשתות חברתיות, גם לצרכים אישיים. רבע מהנשאלים במדינות הציר האלה, ואף פחות, משתמשים ברשתות חברתיות כדי להגדיל את רשת הקשרים המקצועית שלהם. פחות משישית מהם דיווחו כי הסתייעו ברשת חברתית למציאת עבודה, לאיתור עובדים או למעקב אחר מתחרים. המובילים בשימוש ברשתות חברתיות הם המשיבים ממקסיקו, טורקיה וסין. אצלם, יותר מ־60% מהמשיבים משתמשים ברשתות חברתיות למשימות עבודה, לרבות עבודה משותפת על מסמכים, תקשורת עם לקוחות וספקים, גיוס עובדים וחיפוש מעסיקים.
ישראל, בהתפלגות הזאת, קרובה יותר לסין מלשוויץ. 46% מהישראלים סבורים שרשתות חברתיות תורמות לעבודה. בקרב הסינים, ההודים, הרוסים, המקסיקנים והקוריאנים השיעורים גבוהים בהרבה - עד 80% משתמשים ברשתות חברתיות לעבודה ולקידום הקריירה, לעומת רק רבע עד שליש מהגרמנים, ההולנדים, הצרפתים, השוויצרים, האמריקאים והקנדים.
עוד התפלגויות מעניינות: צעירי העולם אוהבים רשתות חברתיות יותר מהמבוגרים. גברים יותר מנשים. כמחצית מעובדי הסקטור הפרטי בעד רשתות חברתיות, לעומת רק כ־37% מעובדי הסקטור הממשלתי ברחבי העולם - כאילו כרמז לכך שהממשלות עדיין, אולי, קצת מנותקות מהעם.
מסקנות עורכי המחקר הן כי צריך להגדיר מדיניות ותקנות לניהול הנוכחות של עובדים ברשתות חברתיות, ולא כדאי, בהכרח, להגביל את השימוש ללא בחינה זהירה. לא כל מה שנראה כבזבוז זמן הוא אכן כזה. הרבה איומים וסכנות חבויים בתוך רשתות חברתיות, אבל כך גם הרבה הזדמנויות, והשותפים והמתחרים כבר נמצאים שם. אם כי בדברנו על שותפים, כדאי לזכור שעורכי הסקר ומנתחי התוצאות עובדים עבור חברה שמחזיקה מניות בפייסבוק.
אבל עם או בלי אינטרסים, אפשר לראות שכשם שהטלפון והדואר האלקטרוני שינו, כל אחד בדורו, את קצב העבודה ואופייה, כך גם הרשתות החברתיות הממוחשבות מעצבות מחדש את התהליכים, הקשרים, המודעות ותפיסת העולם של עובדים. וכשם שניסיונות לפקח על השימוש בטלפון או באימייל לא עמדו בקצב המציאות, כך ראוי להתייחס למדיניות שמנסה לתקנן את אמצעי התקשורת הצומח ביותר בעולם.