עובדי בטר פלייס לנתניהו: "ללא סיוע ממשלתי לא ימצאו קונים לחברה"
צוות ההובלה של העובדים, המייצג כ-300 העובדים, כולל המפוטרים, פנה במכתב לרה"מ וביקש להיפגש עמו בדחיפות בניסיון להציל את הפרויקט
עובדי בטר פלייס ביקשו היום (ד') מראש הממשלה בנימין נתניהו שיסייע להם להציל את פרויקט המכוניות החשמליות: "ללא סיוע ממשלתי איננו מאמינים כי ימצאו קונים לקבוצת בטר פלייס".
- מפרקי בטר פלייס: "גורמים מחו"ל התעניינו ברכישת החברה"
- בת זוגו של שי אגסי מכחישה השמועות: לא עבר שום אירוע לב
- לקוחות בטר פלייס התבקשו לשלם ולוותר על שירות טעינה
צוות ההובלה של עובדי בטר פלייס, המייצג יותר מ-300 העובדים, כולל המפוטרים, פנה במכתב לרה"מ וביקש להיפגש עמו בדחיפות בניסיון להציל את הפרויקט. "במהלך חמש השנים האחרונות, בזכות עבודה מאומצת של מאות עובדי בטר פלייס, עשינו ימים כלילות להצלחת הפרויקט", כותבים העובדים, המיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן, לנתניהו וכן לשר האוצר יאיר לפיד. "לפני פחות משנה החלום הפך למציאות ודווקא מישראל יצאה הבשורה העולמית של תחבורה ירוקה שבעתיד הלא רחוק קיווינו כי תהפוך לנחלת הכלל".
לדברי העובדים, למרות שהחזון של בטר פלייס קרם עור וגידים, המודל העסקי של החברה לא צלח "מסיבות שונות ומשונות" והמשקיעים הפסידו מאות מיליוני דולרים עד שקבוצת החברות של בטר פלייס נקלעה להליכי פירוק. "במסגרת הליכי הפירוק מי שירכוש את בטר פלייס אמנם יקבל אותה ללא חובות, אך ללא סיוע ממשלתי שיסייע להפוך את הפרויקט לריווחי, איננו מאמינים כי ימצאו קונים לקבוצת בטר פלייס".
לדברי העובדים, ממשלות בעולם כבר הבינו את התועלות מהמעבר לתחבורה ציבורית ואף מסייעים לרוכשי המכונית החשמלית במגוון הקלות, כך למשל בארה"ב, אנגליה, צרפת, נורבגיה ודנמרק.
צוות ההובלה של העובדים מציע למדינה לתמוך בפרויקט דרך דוגמא אישית ורכישת רכבים חשמליים לטובת עובדי המדינה. כן הם מציעים הקלות במס, מתן הקלות בחוקי התכנון ובנייה להסדרת רישוי של נקודות טעינה ושמירת חניות ציבוריות.
"ללא סיוע ממשלתי", נכתב, "החזון הציוני לצמצם את תלות העולם בנפט של ארצות ערב ולצמצם על ידי כך את הכנסותיהם בעשרות אחוזים, יפגע פגיעה אנושה. ללא סיוע ממשלתי, אנחנו כמדינה נמשיך לבזבז בכל שנה מיליארדי שקלים למשק הישראל ו-850 מיליון דולר שהושקעו בפרוייקט ירדו לטמיון".
עוד מצוין כי ללא סיוע ממשלתי, ייפגעו פרנסת העובדים ואמון הלקוחות. "ללא סיוע ממשלתי, נכשלנו כמדינה שעתידה הייתה להביא את השינוי לעולם טוב יותר".
"למרות שהעתיד התעסוקתי של רובנו לא יתאפשר במיזם", כותבים נציגי העובדים, "חשוב לנו כאזרחים וכמומחים בתחום לקבל את הבמה להציג את הדברים ולסייע בקבלת החלטות נכונות בדבר עתיד המיזם לרווחת כלל אזרחי מדינת ישראל והעולם כולו".
ממשרד ראש הממשלה נמסר: "המכתב טרם התקבל וכשיתקבל יטופל בהתאם".