ערן מזרחי שהונה את לקוחותיו בעשרות מיליוני שקלים נידון ל-12 שנות מאסר
בית המשפט הטיל על יועץ ההשקעות קנס של 300 אלף שקל וקבע כי הוא ישלם 258 אלף שקל פיצויים לכל אחד מקורבנותיו
בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר 12 שנות מאסר על יועץ ההשקעות ערן מזרחי מסביון, שהודה והורשע בהונאת לקוחותיו בעשרות מיליוני שקלים.
- פרקליטו של ערן מזרחי בביהמ"ש: "לא מדובר ב'הונאת פונזי'"
- התביעה במשפטו של ערן מזרחי: לגזור עליו 15 שנות מאסר
- ערן מזרחי על הפסד כספו האישי: "מדובר בסכום של 6 מיליון שקל"
מזרחי, שכונה "מאדוף הישראלי", הורשע בחודש אפריל בעשרות עבירות של גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה וזיוף. מזרחי הורשע על פי הודאתו ב-84 עבירות של גניבה בידי מורשה, 101 עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות 56 עבירות של זיוף ושימוש במסמך מזוייף ובעבירות על חוק איסור הלבנת הון. על פי גזר הדין קיבל מזרחי
מ-84 נפגעים 47.6 מיליון שקל ובנוסף קיבל מ-17 לקוחות אחרים 10.2 מיליון שקל, כספים אותם השיב להם בחזרה.
בית המשפט הטיל על מזרחי קנס של 300 אלף שקל וקבע כי הוא ישלם 258 אלף שקל פיצויים לכל אחד מקורבנותיו.
בנוסף גזר השופט צבי גרפינקל על מזרחי עונש של 18 חדשי מאסר על תנאי לתקופה של 3 שנים והשית עליו קנס של 300 אלף שקל, זאת מאחר שלדבריו מדובר בעבירה כלכלית שנועדה להפיק רווח כספי. מזרחי חוייב עוד לפצות כל אחד מקרבנותיו ב-285 אלף שקל שהינו הסכום המקסימלי אותו מוסמך ביהמ"ש לפסוק כפיצוי.
בגזר הדין נאמר כי מזרחי הציג בין התקופה של שנת 2007 ועד למעצרו בסוף מאי 2012 מצגי שווא וטענות כוזבות בפני 84 קורבנותיו כדי לקבל מהם במרמה היתרים לפעול בכספם על מנת לגנוב מהם סכומי כסף בהיקף העולה על 36 מיליון שקל להערכת התביעה. כמו כן קיבל מזרחי מ-17 נפגעים נוספים סכום נוסף של 10.2 מיליון שקל והחזיר לאותם אנשים כספים מעבר לסכום הקרן שהשקיעו בהציגו אותם כרווחים שהשיג בגין השקעותיהם. בפועל לא השקיע מזרחי את כספי קורבנותיו באפיקים כפי שהוסכם עליהם בהסכמי ההשקעה ועשה בכספים שימוש לצרכים אישיים לצורך המשך קיום מצג השווא.
המנהל המיוחד לנכסיו של מזרחי עו"ד איתן ארז העיד בביהמ"ש כי הוגשו הוכחות חוב בהיקף 76 מיליון שקל שטרם נבדקו וכי קיים חשש להעלמת רכוש. אחד מקורבנותיו של מזרחי העיד בביהמ"ש כי על מנת לשכנעו להשקיע, הזמינו מזרחי לווילה שלו על מנת שיווכח באורח חייו העשיר ואף נתן לו ערבות אישית להבטחת החזרת הכספים. מגזר הדין עולה כי על מנת להציג מצג של רווחים היה מוכן מזרחי לשלם למס הכנסה חצי מיליון שקל עבור רווחים שלא היו ולא נבראו.
עוד מסתבר, כי מזרחי נהנה מכספי הגניבה מ-216 ימי חופשה בחו"ל מרביתם עם בני משפחתו בין השנים 2007-2011 בעלות של מיליון שקל. סכום ההוצאות האישיות האחרות בכרטיסי האשראי הסתכמו ב-5 מיליון שקל ובנוסף רכש מזרחי לו לקרוביו מכוניות בעלות של 4 מיליון שקל ובנוסף עשה שימוש בסכום של 2 מיליון שקל מכספי הגניבה לשם רכישת הווילה בסביון תמורת 6 מיליון שקל.
השופט ציין כי מטרת גזר הדין הוא להרתיע את ציבור הרמאים למינו ולהבהיר לו כי עבירות של מרמה וגניבה מסוג של הונאת לקוחות תוך פיתויים להשקיע כספים והבטחה להשקיעם, לא יעבור לסדר היום והגמול בגין זאת יהיה בצורת ענישה חמורה ומכאיבה. מסר נוסף יש להסיק מתיק זה אינו רק הרתעת הרמאים למיניהם אלא גם להבהיר לציבור התמים כי אין השקעות מהירות המניבות רווח רב ללא סיכון בצידן. בנוסף, מוטב לוותר על אחוזי ריבית גבוהים שספק אם ישולמו מאשר לסכן כספים של משקיעים שנועדו לעת צרה.