בלעדי לכלכליסט
פרנקל הגיע לישראל והעיד בפני ועדת טירקל
הנגיד המיועד ענה על שאלות בנוגע לפרשת הפריט עמו יצא מחנות הדיוטי פרי בהונג קונג - ככל הנראה לא מדובר בבושם כפי שפורסם עד כה; בסביבתו מדגישים כי אין בכוונתו לסגת מהמינוי
- טירקל על פרנקל: "הדיווחים לעיתים מאוד מגמתיים וללא בסיס אמיתי"
- על הכוונת של וינשטיין
- הבעיה היא לא פרנקל, אלא נתניהו
עדיין לא ידוע אם לוועדת טירקל יידרשו פגישות הבהרה נוספות עם פרנקל,ו עיצומי משרד החוץ מעכבים קבלת חומרים בפרשה מהרשויות בהונג קונג. בנוסף, לא ברור עד כמה יש בידי הרשויות בהונג קונג לשפוך אור נוסף על הפרשה שאירעה לפני כשבע שנים.
ההערכה היא שבוועדת טירקל נוטים לקבל את גרסתו של פרנקל ל"אי הבנה" שהסתיימה בכך שהרשויות המקומיות הודו לו על כך שאינו תובע אותם על עוגמת הנפש שנגרמה עקב העיכוב. בצוות הבדיקה במשרד המשפטים עדיין לא סגורים על סיבת סגירת התיק - רום מעמדו של המעוכב הישראלי, או קשריה ויכולותיה של עורכת הדין המקומית שייצגה אותו. בכל מקרה, הפנייה למשטרת הונג קונג לבירור יסודי של העניין חייבת לעבור דרך פנייה קונסולרית שמתעכבת כעת בגלל העיצומים במשרד החוץ.
מקורבי פרנקל מדגישים שאין בכוונתו לסגת מהמינוי כיוון שנסיגה כזו תתפרש כהודאה בהתנהגות פסולה בפרשה. אגב, כל המעורבים בפרשה - בוועדת טירקל, במשרד המשפטים, ובסביבת פרנקל - שומרים על ערפול מצד אחד ומתלוננים על פרסומים לא מדוייקים. למשל, הטענה להצגת דרכון דיפלומטי בידי פרנקל, דרכון שהוחזר מיד כשסיים את כהונתו כנגיד בנק ישראל כשנתיים לפני הפרשה.
פרשת הפריט שפרנקל יצא עמו מהדיוטי פרי מבלי לשלם מעכבת כרגע את הכשרת מינויו בוועדת טירקל. מכיוון שלוועדה אין כלים לבדוק את הפרשה, היא נבדקת בידי צוות במשרד המשפטים בראשות היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, פרקליט המדינה משה לדור ובכירי המשרד - עורכי הדין שי ניצן, דינה זילבר ורז נזרי. ההחלטה הסופית תהיה אמנם בידי הוועדה, אולם היא תעבור ליועץ, שאם ולא יקבלה, יוכל להודיע לראש הממשלה שהיא אינה סבירה ואין בכוונתו וביכולתו להגן עליה בבג"ץ.