$
בארץ

ביה"ד: הנהלת הרכבת וההסתדרות יבדקו אישורי המחלה של הנהגים

בית הדין: אם נהגי הקטר שהודיעו כי הם חולים אכן קיבלו אישור מרופא - לא ניתן לחייבם לחזור לעבודה; מוקדם יותר הודיעה הנהלת הרכבת כי אם חלק מ-42 נהגי הקטר לא יחזרו לעבודה סדירה - עשויות להתבטל מחר כ-80 רכבות

ליאור גוטמן ומיקי פלד 07:2408.08.13

גם הבוקר (ה') עשויים להיות שיבושים ברכבת. זאת, לאחר שבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע לפני שעה קלה כי על הנהלת הרכבת וההסתדרות לוודא שכל אחד מ-42 הנהגים שדיווחו על מחלה אכן קיבל אישור מחלה מרופא. במידה שאכן קיבל - לא ניתן יהיה לחייב אותו לחזור לעבודה; במידה שלא - הוא יחזור.

 

הנהלת הרכבת פנתה אתמול לבית הדין בבקשה למתן צו מניעה נגד שביתת נהגי הקטר. בבקשה נכתב כי אם לפחות חלק מ-42 נהגי הקטר שהודיעו היום על מחלה לא יחזרו לעבודה סדירה אז עשויות להתבטל כ-80 רכבות מחר ולגרום לשיבושים קשים הרבה יותר מאלו שנרשמו אתמול. בעקבות אי-הגעתם לעבודה של הנהגים, נרשמו במהלך היום כמה שיבושים בתנועת הרכבות.  

 

בתוך כך, שר התחבורה ישראל כץ תקף אתמול את יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, ופנה אליו באמצעות הפייסבוק: "חתמת על שקט תעשייתי ברכבת. לאחר שאיימתי לסגור את החברה ולפתוח אותה מחדש. חתמנו על הסכם לארגון מחדש של הרכבת ובמסגרתו התחייבת בין השאר שבמשך שלוש שנים לא יהיו עיצומים ושביתות. עכשיו, כשנהגי הקטרים נוקטים בעיצומים במסווה של "מחלה מסתורית", לא שומעים אותך. לקחת את הכסף ונאלמת. זה מה שהמילה שלך שווה? בכל מקרה נעשה סדר ברכבת".

 

עיני בתגובה: "צר לי שהשר כץ בהתבטאויותיו החוזרות ונשנות מבייש את מוסד השרות בישראל ואת הממשלה כולה".

 

ביום ג' נאלצה הנהלת הרכבת לשלוח רופא פרטי ליותר מ-30 בתי נהגים זאת לאחר שאלו הודיעו שהם חולים ולא מסוגלים להגיע לעבודתם. הרופא, מלווה באנשי החברה היה אמור לקבוע האם נפגעה כשירותם של העובדים שמונעת מהם להגיע למשמרות ולשרת את הנוסעים.

 

הנהלת רכבת ישראל שלחה בעקבות ההיעדרות הקולקטיבית מכתב לעובדי החברה שם היא מספרת כי "בימים האחרונים אנו עדים למספר רב מהרגיל של עובדים אשר נעדרים ממקום העבודה בשל מחלה". למרות המחלה הקשה, שמונעת ככל הנראה מנהגי הקטר להופיע למשמרת. רכבת ישראל הזמינה היום שלושה עובדים לוועדת בירור לאחר שהם "הצהירו כי יעדרו ממקום עבודתם, בעוד שבפועל נצפו נופשים באילת או מבלים במשחק כדורגל".

 

תחנת הרכבת בתל אביב. צפויים שיבושים תחנת הרכבת בתל אביב. צפויים שיבושים צילום: אוראל כהן

 

ברכבת רואים את החולי המסתורי של עובדי החברה כהתנהגות חמורה לאור העובדה שלעובדים ש"דווקא בימים אלו, עושה הנהלת הרכבת כל שביכולתה על מנת לאפשר לעובדים רבים ככל הניתן לצאת לחופשה לפי בקשתם, לעיתים אף במחיר של ביטול ימי הדרכה והתאמת סידורי העבודה. ברור לכל כי התנהגות זו עלולה לגרום לשיבושים בתנועת הרכבות ולפגיעה במאמצי החברה להוסיף ולשפר את השירות הניתן לציבור הנוסעים, כמו גם פגיעה ביכולת החברה לאפשר לעובדים לצאת לחופשות".

 

בהנהלת הרכבת מבטיחים לנקוט בצעדים משמעתיים קשים כנגד הנהגים הסוררים ומבטיחים כי מעשים מסוג זה לא יהיו כלל חלק מנורמות ההתנהגות המקובלות בקרב כלל עובדי החברה ומנהליה.

 

מי שלא חולה מסרב למלא דלק

 

תופעת החולי הפתאומי שפוקד חלק מנהגי הרכבת אינה חדשה, ורק לפני כחודשיים נרשמה תופעה דומה בקרב נהגי חטיבת המטענים שסרבו להגיע לעבודה בשל מיחושים שונים. השיבושים חזרו על עצמם לפני שלושה שבועות בשעה שחלק מהעובדים סרבו לתדלק קטרים, פעולה שהובילה לאיחור בלוחות הזמנים של קרונות המשא ושיבושים בתנועת רכבות הנוסעים. ברכבת מייחסים את העיצומים וההעדרויות להכנסת מערכת שיבוץ המשמרות החדשה, שהפכה מידנית לממוחשבת. הכנסת המערכת החדשה ביטלה תופעות של שמירת משמרות והעדפת מקורבים. בחודש האחרון סרבה הרכבת לשלם לחלק מהעובדים מוניות כדי שיסיעו אותם מדימונה ללוד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x