חברת הדואר ניסתה לסגור את המינוס על חשבון הלקוחות
ביקשה שלא לעדכן את תעריפי המשלוח לחו"ל לנוכח הפסדיה. לכלכליסט נודע כי ארדן דחה את הבקשה
שר התקשורת גלעד ארדן דחה את בקשת דואר ישראל להקפיא הוזלה בתעריפי הדואר הבינלאומי לאור ההפסדים שצוברת החברה, כך נודע ל"כלכליסט".
- יו"ר דואר ישראל, ששי שילה, עוזב את תפקידו לאחר שלוש שנים
- דואר ישראל: למדינה אין זכות לנהוג כטייקון
- "לא סומכים על בעל הבית של דואר ישראל"
בדואר ביקשו להקפיא את ההצמדה השנתית של תעריפי המשלוח של פרטי דואר לחו"ל לשערי מטבע חוץ, שהובילה לירידה של 7.5% בתעריפים מ־1 ביולי. בעקבות העדכון ירד מחירו של עד 100 גרם לארה"ב ל־5.7 שקל לעומת 6.2 שקל לפני יולי, ומחיר מכתב לאירופה עומד על 3.9 שקל לעומת 4.2 לפני כן.
החל מ־2007 מעדכן משרד התקשורת את תעריפי הדואר הבינלאומי אחת לשנה בתחילת חודש יולי על סמך השינויים בשער הדולר. ב־2011, בעקבות עתירה לבג"ץ שהגישה חברת שילוח פרטית, נאלץ משרד התקשורת להצמיד את התעריפים למדד מטבעות משוקלל של שערי הדולר, היורו, הין והליש"ט (SDR).
לטענת גורמים בשוק הדואר, ארדן יכול היה להקפיא את עדכון התעריפים ב־2013 לאור מצבו הפיננסי המעורער של הדואר. הדואר נמצא במגמה הפסדית כתוצאה מירידה בנפח הפעילות בחברה. ברבעון הראשון של 2013 קטנה יתרת המזומנים של הדואר ב־28 מיליון שקל ועמדה על 145 מיליון שקל. החברה צריכה להחזיר לגופים המוסדיים 340 מיליון שקל ב־8 השנים הקרובות.
ההכנסה של הדואר ממשלוח דברי דואר לחו"ל גדלה ב־8.2% ברבעון הראשון של 2013 לעומת ירידה של 8% בהכנסות ממשלוח דברי דואר בישראל, כך שהדואר הפך לתלוי יותר בהכנסות מפעילות בינלאומית.
ממשרד התקשורת נמסר כי "לא היתה הצדקה במקרה זה לסטות ממנגנון ההצמדה המצוין בתקנות הדואר".
מהדואר נמסר: "חלק מתעריפי הדואר הבינלאומי נמוכים בצורה לא ריאלית ואינם משקפים את המציאות, גם לדעת משרד התקשורת".