בדיקת כלכליסט
היום שאחרי מס רכבי היוקרה: אולמות התצוגה שוממים
המס שייכנס לתוקפו בספטמבר לא גורם לעלייה ניכרת בכמות הלקוחות. מוכר באולם תצוגה: "ההתייקרויות קיימות על הנייר בלבד"
יום למחרת הודעת משרד האוצר על הטלת מס על מוצרי יוקרה, ביניהם גם רכבים, ובאולמות התצוגה של יבואני רכבי היוקרה לא ניכרת עלייה בכמות הלקוחות, כך עולה מבדיקת "כלכליסט" שנערכה הבוקר במספר סוכנויות של יבואני רכבי היוקרה.
- היקר היום יקר מאוד: לפיד חתם על צו להעלאת מסים על מוצרי יוקרה
- השוכרים גרמו נזק לדירת היוקרה - הבעלים שילם את המחיר
- למכירה: הבית הכי יקר בארצות הברית - שלכם ב-190 מיליון דולר
החל מה-1 בספטמבר יתייקר המס על כלי רכב יוקרתיים ששוויים מעל 300 אלף שקל. רוב הרכבים הללו נמצאים בדרגת זיהום האוויר הגבוהה ביותר. מיסוי כלי הרכב יהיה על פי נוסחה המטילה מס נוסף של 20%, המחושב על כל שקל מעל ל-300 אלף שקל.
מס זה מתווסף למס בשיעור 83% הקיים כיום, המוטל על מחירי הרכב ליבואן. כך למשל, רכב שמחירו לצרכן מיליון שקל, ישלם מס קנייה בשיעור 97% ממחירו ליבואן, במקום 83%.
אלא שהלקוחות אינם מודאגים. לדברי אחד מאנשי המכירות באולם גדול למכירת רכבי יוקרה גרמניים בתל אביב: "הלקוחות לא רואים התייקרות בפועל כי אין מחירונים חדשים. מעבר לכך, ההתייקרויות קיימות על הנייר בלבד, יתכן בהחלט שיבואני הרכב יחליטו לספוג את ההתייקרויות, בדיוק כפי שאירע לפני שבועיים עם כניסת מתווה המס הירוק לתוקף בקרב הרכבים העממיים".
המס החדש המוטל על רכבי היוקרה ייכנס לתוקפו בעוד שבועיים, כך שבינתיים יבואני הרכב יכולים לשחרר רכבים ממכס, על מנת להרוויח את הפער בין שיעור המס החדש והישן.
כפי שפורסם ב"כלכליסט", עדיין מוקדם לקבוע מה שיעור ההתייקרות והאם רכבי היוקרה בכלל יתייקרו. הסיבה לכך היא שפע של "תוכניות בלימה" שיבואני הרכב הכינו למקרה שבו יוטל מס רכבי היוקרה, כגון הצעת מבצעי מימון, עסקאות טרייד אין והפחתה של האבזור. מעבר לכך, חלק ניכר מרכבי היוקרה נמכרים כיום בהוזלות נאות ממחיר המחירון הרשמי, כך שהיבואנים עשויים להעלות את מחיריהם של דגמים מסוימים, אך להגדיל את ההנחות בפועל