שפיר דוחה את חידוש כריית מנהרת הרכבת לירושלים
החברה האחראית על מקטע הרכבת שבין שער הגיא למבשרת ציון היתה אמורה לחזור היום לעבודות הכרייה לאחר שבשבוע שעבר התגלתה סטייה בתכנון שעצרה את העבודה. כל יום עיכוב עולה לחברה כ־400 אלף שקל
עבודות הכרייה של מנהרת הרכבת המהירה לירושלים ממשיכות להתעכב. בשבוע שעבר גילתה חברת שפיר על סטייה של 50 עד 60 ס"מ בתכנון הכרייה של המנהרה, ועל כן היא עצרה את העבודות כדי לכייל מחדש את מכונת הקידוח. על פי הערכות בענף התחבורה, עלות השבתת העבודות במקום עולה לשפיר בין 300 ל־500 אלף שקל ליום עבודה. אתמול בוצעו מדידות אחרונות במטרה לחדש היום את העבודה, אולם באתר אירע אסון שיעכב את חידוש העבודות בכמה ימים נוספים.
- העבודות בקו הרכבת המהיר לירושלים יחודשו בשבוע הבא
- שפיר תשלם לשיכון ובינוי כ־25 מיליון שקל על הרחבת משכן הכנסת
- הכניסה לת"א מתייקרת - מחיר הנסיעה בנתיב המהיר יגיע ל-85 שקל
אורך הקו (A1) שבעבודות הוא כ־60 ק"מ והוא חולק לחמישה מקטעי עבודה שונים כשעל כל אחד מהם אחראי קבלן אחר. שפיר אחראית במקטע הנוכחי על כריית שתי מנהרות באורך כ־11.6 ק"מ כל אחת, עליהן החלו העבודות בספטמבר 2012. לפי נתוני משרד התחבורה, העבודות מתבצעות בקטע שבין נחל יתלה שליד שער הגיא למבשרת ציון.
הכרייה מתבצעת על ידי מכונה ייעודית (TBM) באורך 150 מטר ובמשקל 2500 טון. עלות המכונה היא כ־100 מיליון שקל כאשר קצב החפירה הוא כ־30 מטר ביום. העבודות היו אמורות להסתיים השנה, אבל תאריך הסיום נדחה לאמצע 2014 מכיוון שהרכבת לא העבירה את השטח לידי שפיר עם אישורי עבודה מתאימים. בעקבות זאת, פיצתה הרכבת את החברה על עיכובים שונים בכ־200 מיליון שקל.
מסילת הקו המהיר לירושלים זכתה בעבר לביקורת קשה מצד מבקר המדינה, שהצביע על כך שהתכנון המקורי של הפרויקט מצד משרדי הממשלה השונים היה לקוי מבחינת לוחות הזמנים והתקצוב שלו. המחיר המקורי של הפרויקט היה 3.2 מיליארד שקל ואילו התמחור הנוכחי הגיע לכ־7 מיליארד שקל לכלל התוואי.