מפרקי בטר פלייס מבקשים מביהמ"ש לבטל הסכם מכירת החברה
בחודש שעבר קבע ביהמ"ש כי פעילות קבוצת בטר פלייס בישראל תימכר לקבוצת סאנרייז בשיתוף עם העמותה לקידום תחבורה חשמלית. עתה טוענים המפרקים כי הרוכשות לא עומדות בתנאי ההסכם
המנהלים המיוחדים של בטר פלייס, עוה"ד סיגל רוזן-רכב ושאול קוטלר פנו לבית המשפט המחוזי מרכז בבקשה לקבוע דיון דחוף ולביטול הסכם מכר נכסי ופעילויות החברה וחילוט ערבויות וכספים בסך של 1.8 מיליון שקל. זאת, בטענה לאי תשלום התמורה על ידי הרוכשת המהווה לטענתם הפרה של החלטת בית המשפט.
- משרד התחבורה יכיר בסאנרייז כיבואנית מכוניות בטר פלייס ללא הצגת הון עצמי
- ביהמ"ש לסאנרייז: העבירו עד מחר מיליון שקל לרכישת בטר פלייס
- אוויר לנשימה לסאנרייז: ביהמ"ש אישר דחייה בהעברת התשלומים עבור רכישת בטר פלייס
המפרקים מבקשים כי הדיון יתקיים במעמד הצדדים ככל האפשר ביום ראשון ה-25.8.13.
בנוסף, מתבקש בית המשפט להוציא נגד הרוכשת צו איסור ביצוע דיספוזיציה באשר לכל נכסי החברות שהועברו במסגרת הסכם המכר וזאת עד לקבלת החלטה בבקשת המנהלים המיוחדים.
בין השאר טוענים המפרקים, כח הרוכשים לא העבירו את התשלום הראשון בסך 3.5 מיליון על חשבון תמורת מכירת נכסי ופעילויות חברות בטר פלייס הישראליות "גם במועד הנדחה אשר חל היום ואף מסרה לח"מ כי אין בכוונתה לבצע את התשלום. מדובר הן בהפרה של החלטה שיפוטית של בית משפט נכבד זה, הן ב'הפרה יסודית' (נוספת) של הסכם המכר".
בחודש שעבר קבע בית המשפט המחוזי מרכז קבע כי פעילות קבוצת בטר פלייס בישראל תימכר לקבוצת סאנרייז בה משקיע יוסף אברמוביץ בשיתוף עם העמותה לקידום תחבורה חשמלית. ההצעה כללה תשלום של 18 מיליון שקל ואחוזים מהכנסות הקבוצה במשך חמש השנים הקרובות, הפעלה של 15 תחנות במשך שנתיים, והעסקה של 36-50 עובדים לתקופה של שנה.
הצעת העמותה וסאנרייז גברה על הצעתה של חניוני הצלחה שבראשה צחי מרקור, שהציעה מחיר זהה אך תוכן מעט שונה, בין השאר בחוסר מוכנותה בקבלת חובות העבר של בטר פלייס ובתשלום התגמולים בשנים הקרובות. קבוצת חניוני הצלחה הודיעה, בתום הדיון, כי היא מושכת ידה מההצעה.
"לאחר ששקלנו בכובד ראש הדברים שנאמרו", אמר בא כוחה של חניוני הצלחה, "ובשים לב לעובדה שרואים חשיבות גדולה בתחום הזה בכלל, בשים לב לכך שבוודאי לא רוצים להיכנס להתדיינות משפטית עם ציבור הנהגים שהם הנפגעים העיקריים - נאחל בהצלחה לקבוצת סאנרייז ונשמח להעמיד יכולתנו בפעילותה. הצעתנו הייתה מיטבית מבחינתנו, ולאחר ששמענו את הדברים לא ראינו צורך לתקן או לשפר אותה ולכן נאחל בהצלחה".
"בהיעדר התנגדות", כך לפי החלטת בית המשפט המחוזי מרכז, "ועל פי הסכמת הנושים ועמדת הכנ"ר אני מאשר לקבוצת סאנרייז לרכוש את פעילות ונכסי הפעילות של החברות. אלה יעברו לידי החברה בחצות הלילה".
החלטת בית המשפט התקבלה בתום דיון בין הצדדים, ולאור המלצת המפרקים. "המפרקים ימליצו", אמרה המפרקת הזמנית סיגל רוזן-רכב, "להכריז על סאנרייז כזוכה מהטעמים של תמיכה בלקוחות, הפעלת לפחות 15 תחנות לתקופה של שנתיים, באופן שייתן מענה רחב ככל האפשר, למיטב הבנתנו, ללקוחות, ובהינתן במבנה העלויות. לגבי התמורה, אנו סבורים שהצעתה עבור הפעילות הישראלית תהיה גבוהה יותר – משום שאותם 18 מיליון שקלים ישולמו ללא תנאי בתוך 3 חודשים, ה-20% מתגמולי ההכנסות בשנתיים הראשונות צפויים להניב, בכל תרחיש אפשרי, מיליוני שקלים נוספים. בעוד שלגבי קבוצת מרקור, הסכום הזה מגבה את אותם 18 מיליון שקל על פני שנתיים. בנוסף התחייבה סאנרייז להעביר 20% מהרווח הנקי בשלוש השנים שלאחר מכן".
אפי שחק, יו"ר בטר פלייס מסר בתגובה: "אם המפרקים ומשרד התחבורה החליטו לקבןר את בטר פלייס קבורת חמור אז שיכריזו על כך בגלוי. גם המפרקים וגם משרד התחבורה עיכבו בחודשיים את מתן רישיון הייבוא שבלעדיו - מכוניות בשווי של 30 מיליון שקל שכבו כאבן שאין לה הופכין. גרין אי וי (חברה בת של סאנרייז) המפעילה כיום את בטר פלייס הציעה הסדר חדש בעקבות המשך העיכוב במתן הרישיון. מימוש הנכסים היה אמור להוות חלק מתזרים המזומנים של החברה להוצאות שוטפות וכן מהווים חלק מכריע בהחלטת המשקיעים אם להזרים כסף נוסף לחברה. בחודשיים האחרונים החברה משרתת את הלקוחות שביצעו 10,000 החלפות סוללה ונסעו כ-2 מיליון ק"מ ובנוסף מבצעת צעדי התייעלות".