HOT: השבתה ללא הגבלת זמן של שירותי הטכנאים
עובדי HOT החליטו על ההשבתה בעקבות הליך הפיטורים המואץ של 200 טכנאים שהחל ביום שלישי
עובדי חברת HOT המאוגדים בארגון כוח לעובדים הודיעו אתמול בערב (ד') על השבתה ללא הגבלת זמן של שירותי תיאום הטכנאים ושל המערך הטכני שנותר בחברה. ההודעה באה בעקבות הליך הפיטורים המואץ עליו החליטה החברה.
- 200 טכנאי HOT קיבלו מכתבי שימוע לפני פיטורים היום
- ניצחון לכוח לעובדים: HOT העבירה את רשימת המועסקים בחברה
- כך ייעשה לעובדים שהתאגדו: HOT גררה רכבי טכנאים ששבתו
היום (ה') וביום ראשון הקרוב תקיים HOT שימוע לקראת פיטורים ל-200 טכנאי החברה שסירבו לעבור להעסקה דרך חברות קבלן. בסיום הליך הפיטורים תשלים HOT את הוצאת כל המערך הטכני מתוך החברה.
200 הטכנאים קיבלו אתמול בבוקר אולטימטום מ-HOT לפיו עליהם להודיע עד שעות הצהריים האם יסכימו לעבור להעסקה דרך חברות קבלן או שיפוטרו מהחברה לאלתר. אופציה נוספת שניתנה לטכנאים היתה לחתום על מסמך עזיבה מרצון ולקבל מענק בגובה 10,000 שקל.
לדברי נציגי כוח לעובדים, החברה העבירה מסרים לעובדים כי השימוע יתקיים גם אם לא יתייצבו אליו בפועל. עוד אומרים בארגון כי לאחר יום שלישי בצהריים לא יכלו העובדים לחזור בהם מהחלטתם לא לעבור לחברות הקבלן. בכוח לעובדים מסבירים כי טכנאים שעוברים לחברות קבלן נפגעים בתנאי ההעסקה שלהם, ועוברים לעבוד לפי הספק (כמות קריאות) במקום לפי שעה.
לעומת זאת, ב-HOT טוענים כי העובדים בהחלט מוזמנים לשנות את החלטתם ולהסכים לעבור להעסקה במיקור חוץ. בחברה אומרים עוד כי עובדים שיעברו להעסקה קבלנית יזכו למענקים בגובה 20 אלף שקל.
הליך השימוע לעובדים יצא לפועל בעקבות החלטת בית הדין האזורי לעבודה בשבוע שעבר כי HOT יכולה להמשיך את תהליך מיקור החוץ במערך הטכני, שבו החלה עוד לפני התאגדות העובדים. עם זאת קבע בית הדין כי HOT צריכה להקפיא את שאר תהליכי מיקור החוץ בחברה עד להחלטה האם כוח לעובדים הוא ארגון יציג המייצג את עובדי החברה.
אופיר אלחיאני, טכנאי ב-HOT כבר 13 שנה, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי רוב הטכנאים מתכננים לא להגיע לשימועים ובכל מקרה אינם מתכוונים להסכים לעבור להעסקה קבלנית. "HOT מחליפה בכל תקופת זמן את החברה הקבלנית דרכה היא מעסיקה את העובדים ולכן מעבר להעסקה קבלנית פירושו ויתור על ביטחון תעסוקתי", אמר אלחיאני. "מלבד זאת במעבר להעסקה קבלנית נפגעות זכויות סוציאליות כמו הפרשות או צבירת ימי חופשה".
אלחיאני בחר לא להיענות להצעה לפרוש מרצון. "נדרשנו לחתום על הסכם ששולל מאיתנו את האפשרות למחות או להביע דעה על ההתנהלות של החברה מולנו. בעצם ביקשו מאיתנו לקבל דמי שתיקה", אמר אלחיאני. ב-HOT אמרו בתגובה כי לא ביקשו מהעובדים לא למחות אלא רק לחתום על כך שאין להם עוד תביעות מהחברה אחרי עזיבתם.
"הצמידו לעובדים אקדח לרקה"
כוח לעובדים פנה להנהלת HOT בבקשה לתת יותר זמן לטכנאים כדי להיערך לשימועים אך ההנהלה סירבה. "אנחנו שוקלים את צעדינו וחושבים שההתנהלות של החברה מנוגדת לדין. גם ההצעה שניתנה לעובדים לפרוש מרצון בתמורה למענק היא כוחנית ולא הגונה. הצמידו לעובדים אקדח לרקה", אמר עו"ד דידי לופו, המייצג את ארגון כוח לעובדים, ל"כלכליסט".
מ-HOT נמסר כי "בית הדין דחה את בקשת כוח לעובדים לעצור את תהליך סגירת המערך הטכני, ואפשר את השלמת העברתו לחברות מתמחות. בהתאם לכך, חזרה HOT והציעה לעובדי המערך הטכני מסלול של מעבר לחברות מתמחות באותם תנאי שכר. למי שאינו מעוניין הוכן זימון לשימוע ומסירתם של זימונים אלו נמצאת בעיצומה. HOT פועלת על פי חוק ובהתאם לכך במצב של סגירת פעילות השהות לשימוע הנה יומיים. עם זאת אנו מקווים כי העובדים יענו להצעה התעסוקתית שהוצעה להם במקום השימוע".