הוגשו שמותיהם של המועמדים הסופיים לדירקטוריון לאומי
רשימת המועמדים לתפקידי דירקטורים בבנק שננעלה אתמול כוללת ארבעה דירקטורים מכהנים. האסיפה הכללית של לאומי תבחר ב־25 באוקטובר בשישה דירקטורים מהרשימה
רשימת המועמדים לדירקטוריון בנק לאומי ננעלה אתמול, חודשיים וחצי לאחר שכונסה הוועדה שהקים בנק ישראל. הוועדה הוקמה על ידי בנק ישראל משום שלבנק לאומי אין גרעין שליטה, והמליצה לאסיפה הכללית של הבנק על מינוי הדירקטורים.
- תביעה נגד גליה מאור ואיתן רף: "אחראים לנזק שנגרם ללאומי"
- כלכלני לאומי: "להקטין מעט את החשיפה לאפיק המנייתי בישראל"
- דוד ברודט מפציר בממשלה: "זה הרגע הנכון לעשות שינויים דרמטיים"
בשבוע שעבר הסיר את מועמדותו לתפקיד דירקטור חיצוני בבנק איש הפרסום ראובן אדלר, מסיבות אישיות. בשל פרישתו מהמירוץ קבעה הוועדה כי המועמד הנוסף יהיה אבי בזורה, מנכ"ל בנק ירושלים לשעבר.
בסך הכל תכלול הרשימה 12 מועמדים. הרשימה כוללת את הדירקטורים המכהנים היו"ר דוד ברודט, משה דברת, יואב נרדי והדח"צית גבריאלה שלו. עוד ברשימה: מנכ"ל בזן לשעבר פנחס בוכריס; הח"כ לשעבר שי חרמש; ראש המחלקה הכלכלית בפרקליטות לשעבר, אביה אלף; מנכ"לית דיסקונט למשכנתאות לשעבר, אתי לנגרמן; עו"ד מוחמד סייד־אחמד, לשעבר במשרד האוצר; ונורית סגל, לשעבר בבנק הפועלים. מועמד נוסף שנכלל ברשימה הוא פרופ' יוסי גרוס, שהוצע על ידי קבוצת עזריאלי, המחזיקה 4.8% ממניות לאומי. מתוך מועמדים אלה ייבחרו באסיפה הכללית של הבנק ב־25 באוקטובר שישה דירקטורים, ובהם דירקטור חיצוני אחד. לפי הערכות, ארבעת הדירקטורים המכהנים הם בעלי סיכוי גבוה להמשיך בתפקידם, כך שבפועל יכלול הדירקטוריון שני מועמדים חדשים.
לוועדה הוגשו 180 בקשות מועמדות, ולאחר בחינת זיקות והתאמה לצורכי הבנק, ראיינה הוועדה 31 מועמדים. מתוך מועמדים אלה הורכבה רשימה של 11 מועמדים, ועוד שלושה מועמדים למקרה שאחד המומלצים יפרוש, כפי שקרה עם אדלר.
במהלך עבודת הוועדה נשמעה ביקורת על כך ששניים מחבריה, פרופ' אריה גנס ופרופ' ידידיה שטרן, מכהנים כדירקטורים חיצוניים בלאומי. השניים דנו ישבו בחדר בשלב הראיונות עם עמיתיהם לדירקטוריון. יתר חברי הוועדה היו היו"רית אילה פרוקצ'יה; הממונה על הגבלים עסקיים לשעבר דרור שטרום; והח"כ לשעבר מטעם מרצ, חיים אורון. מקורב לוועדה אמר במהלך עבודתה כי "מצב שבו דירקטורים מכהנים מכריעים אם להמליץ על חבריהם הוא בעייתי".
החברות בדירקטוריון כוללת תגמול כספי נאה. דירקטור בלאומי זכאי לגמול שנתי מרבי של 95 אלף שקל ולתגמול של 127 אלף שקל, אם הוא מוגדר מומחה. כמו כן, התשלום עבור כל ישיבה הוא 3,660–4,880 שקל. דירקטור החבר בכמה ועדות משנה של הבנק עשוי לצבור מאות אלפי שקלים בשנה.