$
בארץ

מבקר המדינה על טבע: "במקום לשלם מס הם מפרסמים הודעה על פיטורי עובדים"

יוסף שפירא הגיש הבוקר את הדו"ח השנתי שעיקרו נושאים כלכליים ואשר יתפרסם אחה"צ. הדו"ח דן בין השאר בהטבות המס שקיבלו חברות גדולות במשק

תומר גנון חן פונדק 13:0415.10.13

"טבע קבלה הטבות מס ונהנית מרווחים כלואים שלא נפתרו. שומעים איזה סכומים קיבלו מנהלים, הטבות ובונוסים ומגיע רגע האמת – במקום לשלם מס הם מפרסמים הודעה על פיטורי עובדים. לדעתי זה לא במקום". כך אמר הבוקר בכנסת מבקר המדינה, יוסף שפירא, בטקס הגשת דו"ח הביקורת שהכין בנושאים כלכליים ואשר יתפרסם היום ב-16:00.

 

"המדינה יודעת יותר טוב ממני מה לעשות בעניין", הוסיף המבקר כשנשאל על סוגיית הטבות המס לטבע. "לא אביע עמדה איזה סכום צריך לתת לה כהנחה במס. אני בטוח ששר האוצר או ראש הממשלה יטפלו בכך". במסגרת הדו"ח שיפרסם היום המבקר ישנו פרק העוסק גם בהטבות המס שקיבלו חברות גדולות במשק.

 

בין הנושאים שנבדקו במהלך הביקורת ועליהם יורחב בדו"ח:

 

נושא ריכוזיות האשראי הבנקאי והחוץ-בנקאי והסכנות שהוא טומן למשק המדינה.

 

נושא התמלוגים שהמדינה גובה ממקבלי זיכיונות לשמוש במשאבי טבע שלה ששייכים לכלל אזרחיה. 

 

מפעלי ים המלח. הדו"ח יעסוק בנושא התמלוגים ממשאבי טבע מפעלי ים המלח. הדו"ח יעסוק בנושא התמלוגים ממשאבי טבע צילום: עמית שעל

 

נושא גביית מסים - המבקר בחן האם רשות המיסים האם גובה את מלוא המיסים המתחייבים ואוכפת במידה מספקת את החוק כלפי מעלימי מס. הביקורת בדקה את פעילות רשות המיסים לאיתור חשבוניות פיקטיביות. בנוסף, כולל הדו"ח פרק על הרווחים הכלואים של חברות במשק, המקבל משמעות אקטואלית במיוחד נוכח הפיטורים הצפויים בטבע.

 

בנושא הפיקוח על כספי המשקיעים באיגרות חוב לא ממשלתיות, בדק המבקר האם נעשה די להגן על כספי הציבור מפני הסדרי חוב ו"תספורות", אשר היקפם בין השנים 2008-2011 היה כ-21 מיליארדי שקלים ב-94 הסדרי חוב.

 

בנושא הדיור הציבורי, פרק שלם מוקדש לנושא השכרת דירות של החברות המשכנות למי שאינם זכאים לכך. זכאי הדיור הציבורי נמנים עם השכבות החלשות ביותר בחברה. אולם, הרשויות הרלוונטיות משכירות מאות דירות המיועדות לנזקקים לשימושים אחרים, כגון: משרדים, בתי כנסת ואף כדירת נופש.

 

הפגנת זכאי הדיור הציבורי הפגנת זכאי הדיור הציבורי צילום: ערן חכים

 

שפירא נתן דגש בעבודת הביקורת על בדיקת מכרזים והתקשרויות. בתחום זה נבדק בין השאר, מכרז לרכש קרונות לרכבת ישראל בעלות של כ-370 מיליון יורו.

 

נושאים נוספים שנבחנו בתקופת הביקורת: ארגון מחדש בתחבורה הציבורית במטרופולין ת"א והיערכות להקמת הרכבת הקלה במרחב המטרופוליטאני של ת"א וכן אי יישום החלטת ממשלה לגבי מעבר יחידות הממשלה לבירה.

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x