$
בארץ

משבר המכללות הטכנולוגיות: התקרבות בין עמדות האוצר והכלכלה לפורום המכללות

בסיום מו"מ לילי הוסכם להגדיל את התקציב מעבר ל-90 מיליון שקל לחמש שנים. המכללות דרשו תוספת תקציבית של 140 מיליון שקל. בתוך כך, המכללות עדיין מצפות ששר הכלכלה יקבע איתם פגישה

חן פונדק 12:2720.10.13
בתום משא ומתן לילי במוצ"ש, ניכרת התקרבות בין עמדת פורום המכללות הטכנולוגיות ומשרדי האוצר והכלכלה. כך נודע ל"כלכליסט". יחד עם זאת המכללות הטכנולוגיות מצפות עדיין ששר הכלכלה, נפתלי בנט יקבע איתם פגישה.

סטודנטים סטודנטים צילום: עמית שעל

 

אתמול הודיעו המכללות הטכנולוגיות שהיום (א') תיפתח השביתה לאחר שלא קיבלו מענה לדרישותיהם ומשרדי הממשלה לא הציגו עמדה שונה. אתמול משרדי הממשלה נמנעו מלהגיב, אולם בסיוע התאחדות הסטודנטים, נפגשו הצדדים למשא ומתן שנמשך עד שעות הבוקר.

 

בימים האחרונים אי ההסכמה העיקרית בין המשרדים למכללות התמקד בשאלת גודל התקציב הנוסף. המכללות דרשו תוספת תקציבית של 140 מיליון שקל בחמש השנים הקרובות, ו-80 מיליון שקל כבר בשנה הקרובה. משרדי האוצר והכלכלה לעומת זאת הציעו מתווה של 90 מיליון שקל בחמש השנים הקרובות. כמו כן רשת אורט שלא שותפה למאבק המכללות אימצה את מתווה המשרדים.

 

בסיום המשא ומתן הלילי התקרבו האוצר והכלכלה לעמדת המכללות והסכימו להגדיל את התקציב מעבר ל-90 מיליון שקל.

 

אלא שנוצרה חוסר הסכמה נוספת: מודל התקצוב עצמו. האוצר והכלכלה מתעקשים על מודל הדיפלומות, בעוד המכללות והתאחדות הסטודנטים מתנגדים אליו.

 

מודל הדיפלומות הוא תוצאה של דו"ח מבקר המדינה משנת 2008 שהמליץ על שינוי מודל התקצוב כך שיהיה מותנה בשיעור מקבלי הדיפלומות. לאור זאת הממשלה החליטה לקבל את המלצת המבקר וליישם מודל תקצוב על פי דיפלומות החל משנת הלימודים הקרובה. המודל מתקצב לפי תפוקות כלומר רק סטודנט שזכאי לדיפלומה לאחר עמידה בהצלחה ב-4 מבחנים ממלכתיים והגשת פרויקט גמר. המשמעות שסטודנט שלמד את כל השנים ולא עבר בחינה אחת או לא השלים את הפרויקט אינו זכאי לדיפלומה ואינו מתוקצב. מבחינת המכללות הם אינם מקבלים תקצוב על השקעה בסטודנטים רבים והדבר אף יביא לקיצוץ תקציבים כי היקף הזכאים לדיפלומה הוא כ-41%.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x