$
בארץ

החוק להקלה במס על זוגות נשואים העובדים יחד מגיע לוועדת השרים לענייני חקיקה

שר האוצר יביא ביום שני את תזכיר החוק שיזם, ולפיו הטבות המס יכנסו לתוקף ב-2014, לאישור הוועדה. במקביל, דיון בהצעה דומה שיזם ח"כ משה גפני לפיה יחושבו ההטבות רטרואקטיבית מ-2003, שהיה אמור להתקיים בוועדת הכספים, נדחה

הדר קנה 14:1007.11.13

שר האוצר, יאיר לפיד, יביא ביום שני הקרוב את תזכיר החוק לביטול חישוב המס המאוחד לזוגות נשואים העובדים יחד לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה. התיקון אמור לאפשר לזוגות נשואים העובדים יחד זכאות לחישוב מס נפרד, ללא מגבלת שכר, על פי מדרגות המס של שכרם, החל מתחילת שנת 2014.

 

יש לציין כי על הפרק כעת ישנן שתי הצעות חוק בנושא: הראשונה, של לפיד, שהנחה את מנהל רשות המסים, משה אשר, להתחיל ולקדם את הצעת החוק לביטול חישוב המאוחד כך שתיכנס לתוקף החל מ 1.1.2014. מטרת ההחלטה היא לאפשר לכל אחד מבני הזוג ליהנות מחישוב מס בנפרד, על פי מדרגות המס של שכרו.

 

ההצעה השנייה הינה הצעת חוק פרטית שיזם ח"כ משה גפני, עליה חתם לפיד שנכנס לכנסת יחד עם ח"כים נוספים, לפיה בני זוג יוכלו לשלם מס בנפרד עד סכום של 170 אלף שקל בשנה, והחישוב ייעשה רטרואקטיבית מ־2003. בתחילת מאי כשהגיעה העת להצביע החליט לפיד לעכב את הצעה עליה חתם ובמקומה הציע הצעה אלטרנטיבית זו.

 

תזכיר חוק המיסוי החדש על זוגות צעירים שעובדים ביחד. האוצר מעוניין בהצעה שתכנס לתוקף מ-2014 ואילו הצעתו של ח"כ גפני מחשבת את  ההטבות רטרואקטיבית מ-2003 תזכיר חוק המיסוי החדש על זוגות צעירים שעובדים ביחד. האוצר מעוניין בהצעה שתכנס לתוקף מ-2014 ואילו הצעתו של ח"כ גפני מחשבת את ההטבות רטרואקטיבית מ-2003 צילום: שאטרסטוק

 

על פי משרד האוצר התיקון שיעלה להצבעה ביום שני מסיר מעל הזוגות הנשואים העובדים באותו עסק את כל המגבלות שהוטלו עליהם עד היום. "למשל, עבודה מבית מגוריהם והמגבלה על חישוב מס נפרד עד לגבול של כ- 50 אלף שקל בשנה, כך שכל בן זוג ייהנה מנקודות זיכוי והטבות מס".

 

שר האוצר, יאיר לפיד אמר בנושא: "אנחנו מעבירים היום מסר חשוב לבעלי העסקים הקטנים, שרבים מהם מנהלים עסק משפחתי. תיקון החקיקה הוא המשך ישיר למדיניות המציבה את האדם העובד במרכז העשייה ולתמרוץ ההשתתפות במעגל העבודה, שתוביל להגדלת הפריון במשק. אישור החוק יעצור עיוות משקי ותיק שמנע צמיחת עסקים משפחתיים, קטנים ובינוניים ברובם, המהווים את השדרה המרכזית של העולם העסקי בישראל".

 

בשבוע שעבר היה אמור להתקיים דיון בוועדת הכספים בשתי הצעות החוק במטרה להגיע להסכמות על פרטי חישוב ההטבות. ההבדל העיקרי בין הצעות החוק הוא שאלת החישוב הרטרואקטיבי שעל פי הצעת החוק הפרטית של גפני עשויה לעלות לקופת המדינה עוד כמה מאות מיליוני שקלים. כמו כן, התקרות שמציע לפיד הינן נמוכות יותר מהצעת החוק הפרטית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x