יתרות המט"ח לשיא של כל הזמנים: כ- 80.6 מיליארד דולר
יתרות המט"ח חצו בסוף אוקטובר לראשונה את גבול 80 מיליארד דולר, זאת לאחר שבחודש שעבר רכש בנק ישראל 620 מיליון דולר, מתוכם 320 מיליון דולר במסגרת התוכנית לקיזוז השפעת הפקת הגז הטבעי על שער החליפין
- לפני עזיבת פישר: בנק ישראל רכש 2.5 מיליארד דולר
- בנק ישראל רכש תוך חודשיים 1.05 מיליארד דולר
- מעל כל ההערכות: בנק ישראל רכש 530 מיליון דולר באפריל
הסיבה העיקרית לעלייה בהיקף היתרות הייתה הפעם המשך רכישות הדולרים שמבצע בנק ישראל בחודשים האחרונים. בחודש שעבר רכש בנק ישראל 620 מיליון דולר, מתוכם 320 מיליון דולר במסגרת התוכנית הרב-שנתית של הבנק לקיזוז השפעת הפקת הגז הטבעי על שער החליפין. בשבעת החודשים האחרונים רכש כבר בנק ישראל סכום מצטבר של כ- 4.5 מיליארד דולר. מיליארדי דולרים אלה מצטרפים לכ- 48.8 מיליארד הדולרים שרכש בנק ישראל בין השנים 2008 ו- 2011. את התערבותו המחודשת במסחר במטבע חוץ החל בנק ישראל בחודש אפריל האחרון, אחרי שנעדר ממנו מאז חודש יולי בשנת 2011.
מנתוני יתרות מטבע החוץ החודשיות שמפרסם היום (ה') בנק ישראל מתברר עוד כי סיבה נוספת לעלייה שנרשמה ביתרות המט"ח בחודש אוקטובר היא הירידה שנרשמה בחודש שעבר בשער הדולר מול המטבעות האחרים שבהם מוחזקות יתרות המט"ח. היחלשות המטבע האמריקאי הגדילה את שוויו של אותו חלק מהיתרות המוצג בדיווחי בנק ישראל במונחי דולר בכ- 440 מיליון דולר. מנגד, מה שפעל להקטנת היקף היתרות היו העברות של הסקטור הפרטי מהארץ לחו"ל, שהסתכמו הפעם בכ- 180 מיליון דולר, והעברות לחו"ל בהיקף של כ- 210 מיליארד דולר שבוצעו על ידי הממשלה.