בריטניה: בכל יום נזרקות לפח 24 מיליון פרוסות לחם
משקי הבית בבריטניה זורקים בכל שנה 4.2 מיליון טונות של מזון ומשקאות, בשווי של 12.5 מיליארד ליש"ט. עם זאת תוכנית להפחתת בזבוז של מזון רושמת הישגים נאים
משקי הבית בבריטניה זורקים בכל שנה 4.2 מיליון טונות של מזון ומשקאות, בשווי של 12.5 מיליארד ליש"ט, כך עולה מהמחקר של תוכנית הפעולה נגד בזבוז משאבים (Waste Resources Action Program – WRAP). עם זאת התוכנית רושמת הישגים נאים.
- הודו תסבסד מזון לעניים על חשבון צמצום הגירעון
- אוסטרליה בונה על סין: "נגדיל יצוא המזון ב-45% עד 2025"
- המשפחות בספרד צורכות פחות מזון בגלל המשבר
לפי המחקר, המזונות והמשקאות המבוזבזים ביותר הם לחם, חלב, תפוחי אדמה, בשר חזיר, עוגות ומאפים. עוד חושף המחקר כי נרשמה ירידה של 21% בכמות המזון והמשקאות שנזרקים אף שניתן היה לאכול אותם, בין השנים 2012-2007.
פחות ממחצית מהמזון שנזרק (בשווי 5.6 מיליארד ליש"ט) הוגדר כ"לא נאכל בזמן", כלומר נזרק מכיוון שלא היו טרי או עבר תאריך התפוגה שלו.
במספר קטגוריות מזון, ביניהן מאפים, משקאות, פירות טריים, ארוחות ארוזות, מוצרי חלב וביצים חלה ירידה של 100 אלף טונות בכמויות המזונות שנזרקו. הפחתות דומות נרשמו בקטגוריות הירקות הטריים והסלטים, אך עבור הבשר והדגים לא חל שינוי.
הממצאים מבוססים על מדידת המשקל וסוגי המזון והמשקאות שנזרקו ב-1,800 משקי בית, יומן שרשמו 950 בתים במשך שבוע ובו עקבו אחר המזון והשתייה שנזרקו ושילוב של נתוני פסולת מלמעלה מ-80 רשויות מקומיות.
לדוגמה, כמות הלחם שנזרקת בכל יום בבריטניה ירדה מ-37 מיליון פרוסות ב-2007 ל-24 מיליון פרוסות ב-2012, ומספר גביעי היוגורט שנזרקים ביום נפלו מ-1.7 מיליון ל-1.2 מיליון. עם זאת, בארגון מדגישים כי יהיה צורך באזור בערך בגודל של וויילס כדי לייצר את כל המזון והמשקאות המבוזבזים כיום בבריטניה.
בארגון מאמינים כי ניתן לצמצם את זריקת המזון ב-1.7 מיליון טונות נוספים בשנה עד 2025. בארגון ממשיכים לנתח את נתוני המחקר, ודו"ח נוסף שיפרט את מלוא ההשלכות יפורסם באביב 2014.
בארגון ממליצים לחברות המזון לייצר תוויות בולטות יותר, זאת בעקבות הגילוי כי הסיבה לזריקת מחצית מהמזון והמשקאות נבעה מכך שפג התוקף שלהם.
שיפור חיי המדף כדי לאפשר לאנשים להשתמש לאורך יותר זמן במוצרים שהם רוכשים , צוין גם כן כהמלצה לתעשייה. עבור הדגים והבשר, בארגון טוענים כי ישנן "הזדמנויות טובות" להפחית את הבזבוז, כמו פרסום הנחיות ברורות יותר לגבי אפשרויות הקירור וההפשרה, ואספקת אריזות קטנות יותר.
"הצרכנים מודאגים ביותר מעלות המזון, ומהתייקרותו לאורך השנים האחרונות. אולם המחקר מצביע על כך שאנחנו ממשיכים לבזבז מיליוני טונות ומיליארדי ליש"ט", מסרה מנכ"לית WRAP, ליז גודווין. "המחקר שלנו מראה כי אם כולנו נפצח במאמץ משולב לפעולה כבר עכשיו, נוכל לחסוך עד 45 מיליארד ליש"ט עד 2025. זו לא תהיה משימה קלה, אבל נרוויח פרס יוצא מהכלל".