הסוף של נגב טקסטיל? הוגשה בקשה לפירוק החברה
חברת ל.י.ג.ר מבנים, המחזיקה בנכס בו פעל המפעל עד חודש אוקטובר האחרון, הגישה את הבקשה בהסכמת נגב טקסטיל למחוזי ב"ש. זאת בשל חוב של 832 אלף שקל
בקשת הפירוק, בהסכמתה של נגב טקסטיל, הוגשה על ידי חברת ל.י.ג.ר מבנים, המחזיקה בנכס בו פעל המפעל עד חודש אוקטובר האחרון. לנגב טקסטיל חוב בסכום של 832 אלף שקל לל.י.ג.ר מבנים.
- המספרים של נגב טקסטיל נחשפים: הפסד של 8.4 מיליון שקל מתחילת 2010
- בין תעש לנגב טקסטיל
- רגע לפני החג: בנט מנסה להחזיר את מפעל נגב טקסטיל לעבודה
במקביל לפירוקה, מבקשת החברה למנות את עו"ד דורון סטריקובסקי ממשרד סטריקובסקי, גל ושות' כמפרקה הזמני של נגב טקסטיל, בהסכמתה.
נגב טקסטיל הוקמה בשנת 1987 והעסיקה כ-60 עובדים. למרות מאבק תקשורתי ארוך, הופסקה פעילות החברה בחודש אוגוסט האחרון ובחודש שעבר פוטרו כל העובדים. על אף הפסקת הפעילות, המשיכה החברה להחזיק בשטח המבנה בו פעל המפעל, השייך לחברת ל.י.ג.ר מבנים. בשטח, נפרס על כ-13 דונם ומשמש כעת לאחסון עשרות מכונות תעשייתיות ומלאי המצויים בידי נגב טקסטיל לשם מכירתם. כך שהחוב כלפי החברה המשכירה הולך וגדל.
בבקשת הפירוק, שהוגשה באמצעות עו"ד אושרה פרידמן-רז, צוין כי נגב טקסטיל הינה חדלת פירעון ואין ביכולתה לשלם את חובה כשפרט לל.י.ג.ר מבנים יש לה חובות גדולים לנושים נוספים. "מידע שנמסר למבקשת", כך לפי הבקשה, "ובו ניתוח תוצאות הפעילות של החברה בחודשים האחרונים, מצביע על הפסד של יותר מ-200 אלף שקל בחודש, כאשר הגירעון בהון החוזר הגיע ל-3.5 מיליון שקל והגירעון בהון העצמי, לאחר ניכוי הלוואות בעלים והון מניות, הגיע לכדי 4 מיליון שקל".
לפי ל.י.ג.ר מבנים, פרט לחוב כלפיה, לנגב טקסטיל יש חובות לבנקים המסתכמים בלמעלה מ-5 מיליון שקל. נוסף לכך, מחזיקה נגב טקסטיל חובות של כ-6 מיליון מיליון שקל לנושים שונים.
עוד נכתב כי היות ושערי החברה נסגרו וקופתה התרוקנה, הגיעה העת לפרק את החברה שאף מסכימה לכך. "בנסיבות אלה", נכתב, "לא נותרת ברירה אלא להפקיע את השליטה מידיה של החברה ולהעבירה לידי מפרק, שימונה לצורך כך, במסגרת הליכי חדלות פירעון שיבטיחו את את זכויותיהם של נושי החברה". המפרק, כך לפי הבקשה, יפעל להתקשר עם רוכשים פוטנציאלים למכירת יתרת נכסי החברה.