הדברים שלא תמצאו במצגת של טבע
מסלולי ההטבות הייעודיים שנתפרו במדויק למידותיה, שיעור העובדים בישראל שהלך והתכווץ והבחירה להשקיע יותר בחו"ל. הדברים שלא תמצאו במצגת שליוותה את מסיבת העיתונאים של טבע, שנועדה להסביר למה הטבות המס שקיבלה החברה היו הכרחיות
1.
אחד משינויי החקיקה שנעשו לאורך השנים בהיבט של הטבות המס הוא "המסלול האסטרטגי" - שינוי חקיקתי שטבע התייחסה אליו במצגת בנפרד והרחיבה בנוגע לחיוניותו, כמי שנועד לעודד השקעות משמעותיות במיוחד בהיקפן ובהשפעתן על התעשייה והתעסוקה. מה שטבע שכחה לספר זה שהשינוי שנסקר כאילו נערך עבור התעשייה כולה - נתפר למידותיה שלה. מדובר בתיקון 60 לחוק עידוד השקעות הון שפרץ את סכר הטבות המס, כיוון שהוא אפשר לחברות לקבל הטבות מס בלי לקבל אישור מקדמי ממרכז ההשקעות כפי שהיה נהוג עד אז וללא תקרה. באופן זה הצטברו הטבות המס לסכומים מפלצתיים, בעוד שיעורי המס ששילמו החברות ובראשן טבע, הנהנית העיקרית מהשינוי, צנחו לרמות אפסיות.
2.
3.
לסיום, טבע מציינת כיצד - מלבד באפיקי התעסוקה - תרמה למדינה לא פחות ממה שקיבלה ממנה: המיליארדים שהושקעו במו"פ ובהקמת מפעלים, והפיכתה ליצואנית מספר אחת של ישראל.
הנה עוד כמה נתונים ביחס למאזן ההטבות שלה: טבע קיבלה בשנים 2006–2011 12 מיליארד שקל של הטבות מס שעלו על הכנסות המדינה ממסים ששילמו עובדיה. 70% מכלל הטבות המס שחילקה המדינה הגיעו לטבע, והיא שילמה ב־2012 מס חברות של 0.3% בלבד. לאורך השנים ביצעה המדינה שינויים בחוק הפטנטים למען החברה, שאפשרו לה להגדיל את הכנסותיה במאות מיליוני דולרים. טבע מצדה הקימה את שני המפעלים האחרונים שלה בהונגריה ובקרואטיה, ובעתיד הקרוב היא מתכננת לפטר עובדים בישראל כחלק מתוכנית התייעלות עולמית.