ועדת הכספים אישרה הזרמה של 70 מיליון שקל לתעש; העובדים הפסיקו העיצומים
מהוועד נימקו את ההחלטה בכך שנמסר לעובדים כי מנכ"ל משרד רה"מ התחייב לסיים את מתווה ההפרטה וההסכמים עם העובדים עד ל-27 בנובמבר
ועד עובדי תעש הפסיקו את העיצומים, למרות הצהרה קודמת שלא להפסיק את העיצומים עד אשר יימצא פתרון להליך ההפרטה. מהוועד נימקו היום את ההחלטה בכך ש"נמסר לעובדים בוועדה כי מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, מתחייב לסיים את מתווה ההפרטה וההסכמים עם העובדים עד לתאריך 27.11.13". יו"ר ארגון העובדים, איציק יהודה, אמר בעקבות כך: " אנחנו נעקוב אחר ההתפתחויות ויישום ההתחייבויות. אם לא תהיה התקדמות, נחדש את העיצומים" .
הבוקר אישרה ועדת הכספים חלקית את הזרמת ההון לתעש, אך בצורה שתאפשר את תשלום המשכורות לעובדים על החודש שעבר. לאחר שהתבקשה לאשר הלוואת מדינה של 170 מיליון שקל לחברה הממשלתית, אושרה הלוואה של 70 מיליון שקל בלבד. מצבת הלוואות המדינה לתעש עומדת על 2.4-2.5 מיליארד שקל – כאשר מדובר בכספים שלא יוחזרו למדינה לעולם, ויימחקו עם אישור מתווה ההפרטה של החברה.
- יו"ר ועד עובדי תעש: "גם אם נקבל משכורת נמשיך בעיצומים"
- עובדי תעש לא קיבלו שכר ופתחו בעיצומים
- עובדי תעש חוששים: לא נקבל את השכר עבור חודש אוקטובר
ברקע לדיון בוועדה – המחלוקת המתמשכת בין משרדי האוצר והביטחון על מימון של 600-700 מיליון שקל מתוך מתווה ההפרטה, מימון שמשרד הביטחון היה אמור להעניק לחברה אך נסוג מהסיכום המוקדם לאור הקיצוץ בתקציב הביטחון. ההידברות בין משרד הביטחון, משרד האוצר ומשרד ראש הממשלה נמשכת, תחת יעד של סיום הדיונים והגעה למתווה מוסכם בין המשרדים עד סוף החודש. הגעה להסכמות כאלה תסלול את הדרך לאישור תוכנית ההפרטה בוועדת השרים (אישור שהיה אמור להתקבל עוד ב-15 באוקטובר אך הישיבה בוטלה לאור המחלוקות בין הצדדים) ולביצוע התוכנית בשטח.
המחיר שתשלם המדינה על הפרטת תעש הוא אדיר – ומתקרב ל-5 מיליארד שקל. המחיר הזה כולל רשת ביטחון פנסיונית לכל עובד ופרישת עובדים מוקדמת של כשליש מעובדי החברה. בראיון ל"כלכליסט" שהתפרסם היום אמר אורי יוגב, מנהל רשות החברות, כי "אין ברירה. חייבים להשלים את החלטת הממשלה לגבי התעשייה הצבאית ולמכור אותה, למרות המחיר הכבד שתקציב המדינה משלם. שיהיה ברור - בנטו המדינה לא תרוויח על תעש. עם זאת, האלטרנטיבה של להמשיך לדמם קשה יותר".