פרסום ראשון
עובדי וויטווטר של אורי יוגב הגישו בקשה לפירוק החברה מאחר שהגיעה לחדלות פירעון
העובדים שטוענים לחוב של 2.4 מיליון שקל קיבלו אתמול מהנהלת החברה הודעה לפיה: "החברה נאלצת להפסיק את פעילותה לאחר שאזלו משאביה"
עובדי חברת הבת של וויטווטר, וויטווטר טכנולג'יס, פנו היום (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להוציא צו פירוק לחברה. זאת בעקבות חוב של 2.4 מיליון שקל לעובדים, שזקוקים לצו פירוק כדי לפנות לביטוח הלאומי ולתבוע את זכויותיהם.
- וויטווטר של אורי יוגב נקלעה לקשיים וצפויה להיסגר
- יוגב: "נמל אשדוד ודואר ישראל הן הכי בעייתיות"
- בדרך לפשרה? סכסוך המיליונים בוויטווטר של אורי יוגב עובר לגישור
לבקשה שהוגשה על ידי עורכי הדין גלילה ואלון הורנשטיין, צירפו העובדים הודעה שקיבלו אתמול מהנהלת חברת טכנולוגיית המים. "במהלך השנים שחלפו מאז הקמתה, השקיעה החברה משאבים אדירים בזמן ובממון על מנת להגשים את החזון שהציבה לעצמה בתחילת הדרך", נכתב בהודעה. "לאורך השנים האמנו שנשיג את היעדים, אולם לצערנו הדרך לא צלחה. לאור זאת, החברה נאלצת להפסיק את פעילותה לאחר שאזלו משאביה".
קבוצת וויטווטר שבשליטת אורי יוגב (29%) וחנה גרטלר (49%) רשמה בדו"חותיה לשנת 2012 הפסד של 23.5 מיליון שקל וגרעון בהון החוזר של 16 מיליון שקל, אשר הוביל את רואי החשבון שלה להצמיד הערת עסק לדו"חותיה. "החברה אינה עומדת בהתניות הפיננסיות שנקבעו לה מהבנק. גורמים אלה, עם גורמים נוספים, מעוררים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כעסק חי", כתבו רואי החשבון ממשרד רואי החשבון קוסט פורר גבאי קסיר, בדו"חות שנחתמו ביוני 2013.
ב"כלכליסט" נחשף בתחילת השבוע כי וויטווטר, שבשליטת חנה גרטלר ואורי יוגב, הגיעה לסוף דרכה וצפויה להגיש בקשת פירוק. וויטווטר הוקמה בשנת 2007 בידי אורי יוגב, שמונה בחודש אוגוסט למנהל רשות החברות הממשלתיות, והפסיק את כהונתו כיו"ר.
על פי תדפיסי רשם החברות, לוויטווטר יש לא פחות מ-17 בעלי מניות. הגדולים שבהם הם יוגב, שמכהן כיו"ר הדירקטוריון ומחזיק בכשליש מהמניות דרך חברת א.יוגב יועצים שבבעלות משותפת עם אישתו, ואשת העסקים חנה גרטלר (49%). אנשי עסקים נוספים שמחזיקים בחברה הם בעל השליטה באי.די.בי אחזקות, נוחי דנקנר, המשקיע בחברה דרך אלרון תעשיות; הברוקר שחשוד בהרצת מניות אי.די.בי אחזקות עבור דנקנר, איתי שטרום; שותפיו של דנקנר לקבוצת אי.די.בי, יצחק ודורי מנור; אילן בן דב; מנכ"ל החברה לישראל, ניר גלעד; בעלי קבוצת הביטוח קלי, מנחם קלי; מנהל רשות המסים לשעבר, זאב פלדמן; ושרגא שחק, המחזיק כ-10% מא.מ.ת מיחשוב הציבורית. כמו כן, מחזיקים בחברה איש העסקים בני טיש וחתנו עדי כספי, שמנהלים תביעה נגד ויטווטר ויוגב.
טיש, המחזיק 8% בוויטווטר, הגיש בינואר השנה תביעה נגד יוגב בגובה 15 מיליון שקל, בטענה שיוגב הונה אותו כששידלו להשקיע 3.2 מיליון דולר בחברה תוך הצגת מצגי שווא. טיש טוען בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד זוהר לנדה ממשרד ברנע ושות' כי "מאז כניסתי הצליח יוגב 'לשרוף' כבר למעלה מ-50 מיליון שקל, תך שהוא מדרדר את החברה על פי פחת". וויטווטר ויוגב טענו בתגובה באמצעות עו"ד איזי הולדשטיין כי "בני טיש הוא בעל מניות זוטר בקבוצת וויטווטר המנסה לסחוט מהקבוצה תנאים וכספים". הסכסוך בין יוגב לטיש עבר לאחרונה להליך גישור בפני עו"ד פנחס רובין. וויטווטר מיוצגת על ידי עורך דין אהוד גינדס ממשרד גלודבלט, גינדס יריב ושות'.