בלעדי לכלכליסט
בטר פלייס יוצאת שוב לדרך חדשה עם 4 תחנות החלפה
המשך דרכה של בטר פלייס בישראל יכלול גם חבילות טעינה חדשות ותוכנית מכירת מכוניות משומשות באמצעות חברת ג'ינרג'י
בטר פלייס יוצאת שוב לדרך חדשה שתכלול מכירת רכבים משומשים והצגת חבילות טעינה חדשות, הפעם באמצעות ג'ינרג'י, שרכשה את רוב פעילותה הישראלית של בטר פלייס.
- מתפרקת לחלקים: מנהלי בטר פלייס מעוניינים למכור אותה ל-3 קבוצות שונות
- מצטרף למרוץ: אביב צידון מתעניין ברכישת חלקים מבטר פלייס
- קבוצת נדל"ן מארה"ב מצטרפת למירוץ לרכישת בטר פלייס
במסגרת הגלגול האחרון בפעילותה של בטר פלייס נמכרו 42 מכוניות חשמליות משומשות ששימשו את עובדי בטר פלייס, כמו גם רשת הטעינה הארצית ומרכז הבקרה.
בנוסף לג'ינרג'י נרכשו חלקים נוספים מן הפעילות על ידי NATION E, EVEN וטרהקאפ, שהתמודדותה נחשפה לראשונה ב"כלכליסט". EVEN מתעתדת לייצא את הרכבים החשמליים החדשים לחו"ל, אלא של"כלכליסט" נודע שלאחרונה הובעה התנגדות לנושא מצידה של חברת רנו.
לדברי רן אלויה, מנכ"ל ג'ינרג'י, בשלב הראשון מתעדת החברה להשיב ללקוחות בטר פלייס את יכולתם לנסוע עם מכוניותיהם לטווחים רחוקים. בימים אלה בוחנת החברה את הפעלתן הראשונית של ארבע תחנות להחלפת סוללה.
עוד מדגיש אלויה כי ללקוחות בטר פלייס יוצעו שתי חבילות הטענה: האחת בעלות של 60 שקלים חדשים בחודש והשניה, חבילה משודרגת הכוללת גישה למספר גדול של עמדות הטענה ברחבי הארץ, בעלות של 250 שקלים לחודש.
התשלום עבור החשמל יתבע על ידי הלקוחות לחברת החשמל. מעבר לכך נדרשת כעת ג'ינרג'י למכור את 42 המכוניות החשמליות המשומשות של בטר פלייס, שמחירן במחירון הרכב של לוי יצחק צנח ל-82 אלף שקל, לאחר שיצחק בחר להסירן מן המחירון למשך חודשים ארוכים, במהלכם שררה אי וודאות בנוגע לעתידה של בטר פלייס.
לדברי אלויה מחירי הרכבים המשומשים צפויים להיקבע בהתאם לקילומטראז' שעבר הרכב ולהיות "אטרקטיביים ללקוחות המבינים את היתרונות הגלומים בנסיעה חשמלית".