"אם היו מכניסים את מדיניות המסים לפוליגרף היו מקבלים תנועות מביכות"
עו"ד פנחס רובין אמר את הדברים בכנס בנושא מסים שנערך היום. לטענתו,. האזרחים והרשויות סובלים מהתנודות הרבות במדיניות הממשלה בנושא: "אם ביקשו לבלבל אותנו - הם הצליחו, ועוד ידם נטויה"
"אם היו מכניסים את מדיניות המסים לפוליגרף היו מקבלים תנועות מאד גדולות, מזוגזגות ומאד מביכות", כך אמר עו"ד פנחס רובין בכנס היערכות במסים 2014 שערכה היום (ג') פירמת ראיית החשבון פאהן קנה.
- בנק ישראל רומז: הצעד של לפיד יקשה על עמידה ביעד הגירעון ל-2015
- שר האוצר הכריז: תבוטל העלאת מס ההכנסה שתוכננה לינואר
- לפיד נתן שיעור בביביזם, וזרע את זרעי המחאה הבאה
בנוגע להודעת שר האוצר, יאיר לפיד, מאתמול על אי העלאת המסים, אמר רובין: "לפני כמה חודשים מעלים ועכשיו מורידים, הקפיצות האלה זו מנת חלקנו". לדבריו: "החוקים לא תמיד מיושמים כפי שבמקורם הם נודעו להיות, חוק רודף חוק, תקנה רודפת תקנה, אנחנו נמצאים בעולמות מאד לא יציבים. אם ביקשו לבלבל אותנו בחקיקה המסיבית הזו - הם הצליחו, ועוד ידם נטויה".
רובין סבור כי האזרחים הם לא היחידים שסובלים מהמצב, אלא גם הרשויות עצמן: "לא רק לנו קשה להחיל את החקיקות החדשות, הבעיה של הרשויות לא פחות גדולה משלנו. לעבור מזירה לזירה, מחוק לחוק, כשהם גם מתעסקים בשנים קודמות, ההטמעה שלהם לא פחות קשה. זה יוצר כר נרחב לנושא של תכנוני מס. בעקבות החקיקה המסיבית אנחנו יכולים למצוא הרבה בורות חדשים אחרי שנסתמו הקיימים".
כדוגמה למדיניות הלא יציבה דיבר רובין על חוות דעתו מהעת האחרונה של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, אבי ליכט, בנוגע לרווחים הכלואים:" שנים חיינו תחת החשיבה והטקטיקה שעוצבה על ידי רשויות המס שאת הרווחים שנצברו בחברות ניתן להשקיע גם בחברות גדולות ואפילו עד כדי נדידה לחו"ל, כשה"ליין אוף ביזנז" נשמר כמות שהוא. בצר להם, כשנוצרה תסמונת של שמירת רווחים, כדי לא ליפול למפגע המס של מס החברות, יצא ליכט עם חוות דעת שבעיני היתה מאד נועזת ומחמירה. אם אנחנו היינו מציעים אותה היו אומרים עלינו שזה תכנון מס אגרסיבי, אבל למדינה מותר מה שלנו אסור, ואז קובעים שרווחים מצטברים שמושקעים בחברות בת יחשבו לדיבידנד או מעין דיבידנד והם נכלאים לסיטואציה של חבות מס. הכיצד השקעה כזו יכולה להיות דיבידנד, גם אם מותחים את מובנו של דיבידנד - זה נשגב מבינתי".
רו"ח מיקי בלומנטל, שותף מנהל בפירמה התייחס אף הוא להחלטת שר האוצר לבטל את העלאת מס: "הממשלה עשתה שימוש יתר בשנה האחרונה בכלי העלאות המס. קולות הביקורת הציבורית הרבה על העלאות המס הגיעו לאוזנו של שר האוצר שביטל את העלאת מס ההכנסה המתוכננת שעצרה את תוואי הורדת המס ולא הייתה צריכה להיחקק מלכתחילה. חוסר יציבות בתחום הרגולציה ושינויים תכופים בחוקי המס מייצרים סביבה עסקית שאינה ידידותית להתפתחות עסקים. השינויים התכופים של המדינה בתקופה האחרונה להורדה ואח"כ להעלאת מסים משדרים חוסר יציבות. שינויים אלה מקטינים את האטרקטיביות של מדינת ישראל בעיקר מול גופים עסקיים בינלאומיים שיש להם אלטרנטיבית בין ישראל למדינת אחרות".
רו"ח יגאל רופא, שותף ומנהל מחלקת המסים אמר בהקשר זה: "ביטול העלאת מס הכנסה ליחידים הוא צעד מבורך שיביא לצמיחה. יחד עם זאת, מן הראוי לשקול גם את ביטול העלאת מס החברות ל- 26.5% . במידה והעלאת מס החברות החל מ- 2014 תתממש מדינת ישראל תמצא את עצמה במציאות בה שיעור מס החברות יהיה גבוה מממוצע מס החברות במדינות המפותחות שעומד על כ- 25% . מצב זה מפחית את האטרקטיביות של מדינת ישראל למשיכת השקעות זרות שאמורות להביא לפיתוח של המשק הישראלי".