לכולם יש מה לומר על תעריף המים: התעשיינים רוצים הנחה לגודל והחקלאים מתלוננים על מקורות
התגובות לשימוע שפרסמה רשות המים עם הודעתה על הוזלת תעריף המים חושף את מגוון האינטרסים המנוגדים שפועלים מאחורי הקלעים
כך למשל, התאחדות התעשיינים מנצלת את ההזדמנות כדי לבקש הוזלה נוספת של התעריף לגופים שצורכים יותר מ־15 אלף קוב בשנה, בנימוק כי יש לתת הנחות גודל לצרכנים שחוסכים לתאגיד עלויות גבייה, קריאת מונים וכדומה. בנוסף, התעשיינים מציעים כי מפעלים המחוברים בצורה ישירה לתשתית של מקורות יהיו פטורים מהחלק בתעריף שנובע משימוש בתשתיות של תאגידי המים.
התאחדות חקלאי ישראל דורשת כי תעריפי המים הממוחזרים (קולחין), שעומדים דווקא בפני התייקרות, ייקבעו תוך הבאה בחשבון של תעריפים של היצרנים הפרטיים, היעילים יותר כלכלית לטענת ההתאחדות מחברת מקורות הממשלתית. כך מקווים החקלאים שלא יצטרכו לסבסד בתעריף המים שלהם פעילות לא יעילה של חברת המים הלאומית בניהול מפעלי טיפול בשפכים. ההתאחדות אף שלחה מכתב ממשרד עורכי הדין שלה בלטר, גוט אלוני ושות', שם נטען כי התכנון להעלות את תעריפי המים הממוחזרים עומד בניגוד לחוק המים.
חברת מקורות סוקרת נושאים רבים בנייר העמדה הרשמי שהגישה. בין היתר היא טוענת כי תחזיות רשות המים לעלייה של 3% בצריכת המים לשם קביעת התעריף מוגזמות, ולדעתה צריכת המים בפועל תהיה נמוכה יותר. למקורות יש אינטרס לקבוע תעריף על פי צריכה נמוכה, שכן התקציב שלה נגזר מתחזיות הצריכה, ואם הצריכה בפועל תהיה גבוהה יותר מהתחזית היא תקבל תוספת תקציב בסוף השנה. מנגד, אם הצריכה בפועל תהיה נמוכה יותר, מקורות עלולה למצוא את עצמה מקבלת פחות כסף מהתקציב שלו ציפתה. כרגע מקורות מעריכה כי חישוב תעריף המים לפי תחזיות הצריכה עלול להותיר אותה עם חוסר של 170-200 מיליון שקל בתקציב.
מרכז השלטון המקומי, שצפוי להיפגע מצמצום מספר תאגידי המים, גייס למאבקו את ירון זליכה, שחימש את הארגון בחוות דעת כלכלית הטוענת כי ניתן להשיג כמעט את כל התועלות שרשות המים מקווה להשיג באמצעות התייעלות תאגידי המים ללא הצמצום, וכי התועלת הישירה מכך זניחה.
משרד הבריאות ביקש לייחד תעריף מופחת לבתי חולים, זאת לאחר שהתעריף המופחת שממנו הם נהנו בוטל ב־2010. לטענתו, ההפחתה נדרשת בין השאר לאור העובדה שבתי החולים מתחזקים את תשתית המים בתחומם.
רשות המים מסרה את תגובתה לטענות השונות: ביחס לטענות התעשיינים מסרה כי אין היטל נוסף על שימוש בתשתית תאגיד המים, וכי כל צרכן משלם תשלום דומה בלי קשר למי שמספק לו את המים בפועל. לגבי טענות החקלאים מסרה כי תעריפי מי הקולחין של מקורות מסובסדים על ידי שאר הצרכנים ונמוכים מעולתם הריאלית. על טענות מקורות לפערים בתחזיות השיבה כי ממילא כל פער בין התחזית לבין הצריכה בפועל נכנס לתקציב של השנה הבאה, כך שבפועל אין פה הפסד אמיתי למקורות.