$
אורי טל טנא

האחות הסוררת של קמטק מחזיקה את פריורטק למטה

בשבועיים האחרונים זינקה מניית קמטק ב־170%, ולערך השוק שלה נוספו כ־342 מיליון שקל

אורי טל טנא 08:0704.12.13

פריורטק היא חברת אחזקות בתחום הטכנולוגיה שלה שתי אחזקות סחירות מהותיות, קמטק ופי.סי.בי טכנולוגיות, ואחזקה אחת לא סחירה - אמיטק.

מה דעתך על מניית פריורטק:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בשבועיים האחרונים זינקה מניית קמטק ב־170%, ולערך השוק שלה נוספו כ־342 מיליון שקל בעקבות הדיווח של החברה על השלמת הפיתוח של מדפסת התלת־ממד המיועדת לכיסוי מעגלים מודפסים, ועל צפי להתחלת שיווקה במהלך השנה הקרובה. מניית פריורטק הסתפקה בפרק זמן זה בעלייה מתונה של כ־18% בלבד, שהוסיפו לערכה כ־52 מיליון שקל - היקף נמוך בהרבה מהעלייה בערך אחזקתה בקמטק (כ־195 מיליון שקל). הסיבה העיקרית לכך הם ביצועים חלשים ברבעון השלישי של אמיטק.

 

רצים אחר טרנדים

 

קמטק עוסקת בתכנון, ייצור ושיווק של מערכות בדיקה אוטומטיות אופטיות, המזהות פגמים במהלך הייצור בתעשיות שונות. ב־2009 רכשה קמטק שתי חברות, סלע ופרינטאר, כשהמוצר המוביל של סלע (Xact) משמש בתעשיית המוליכים למחצה להכנת דגימות עבור בדיקה באמצעות מיקרוסקופ אלקטרוני, ופרינטאר פיתחה מדפסת של הזרקת פולימר לצורך צביעה מדויקת של מעגלים מודפסים. השימוש של הנהלת קמטק במונח "מדפסת תלת־מימד" בשיחה עם אנליסטים לאחר פרסום דו"חות הרבעון השלישי הוביל להתנפלות הגדולה על המניה. המשקיעים רצים לעתים אחרי מילות קוד חמות בשוק, מבלי להיכנס לעומק הטכנולוגיה, ומדפסת תלת־ממד הן מילות קוד של היום.

 

הבורסה בת"א הבורסה בת"א צילום: בלומברג

 

המוצר של קמטק ייחודי ויש לו פוטנציאל לחיסכון רב בעלויות ייצור של מעגלים מודפסים. החברה העריכה את היקף השוק הפוטנציאלי של המוצר ב־600–700 מיליון דולר בשנה, שמרביתם יגיע ממכירת הדיו למדפסות, אבל בפני קמטק עומד עדיין מכשול מהותי של יצירת מכירות מהותיות.

 

במקביל להודעה החיובית פרסמה קמטק הודעה שלילית על הפסקת הפיתוח של מערכות Xact מתקדמות יותר. החברה תמשיך במכירה ובשיווק של המערכות הקיימות, אך לא תפנה משאבים לפיתוח הדור הבא של המוצר.

 

אכזבת המשפחה

 

אך בעוד קמטק סיפקה למשקיעי פריורטק בעיקר חדשות טובות, אמיטק הנחילה להם אכזבה. האחרונה מפתחת מצעים לרכיבים אלקטרוניים המיועדים לשוק המוליכים למחצה, כשפעילותה מרוכזת בחברה־הבת אקסס (38%). ברבעון הראשון של 2012 ביצעו שלוש קרנות סיניות השקעה באקסס לפי שווי של כ־200 מיליון דולר (אחרי הכסף). לפי ערך זה, חלקה של פריורטק באקסס הוערך ב־76 מיליון דולר.

 

 

אבל המכירות של אקסס קרסו השנה מרמה של 63–68 מיליון שקל בשני הרבעונים הראשונים ל־37 מיליון שקל ברבעון השלישי, מה שהוביל את החברה להפסד. לאקסס יש תלות בשלושה לקוחות גדולים, כשהמהותי שבהם הפחית באופן משמעותי את הרכישות מהחברה בעקבות מעבר שלו לטכנולוגיה שונה. אקסס פועלת להתאמת הייצור שלה לצורכי אותו לקוח, כמו גם למעבר מהשוק האנלוגי לדיגיטלי הגדול בהרבה. אך עד להצלחה באחד הכיוונים האלו, פעילות החברה לא צפויה ליצור רווחיות מהותית, ועל כן הערך שלה שנגזר ב־2012 כבר אינו רלבנטי.

 

הזינוק במניית קמטק, מול העלייה המתונה במניית פריורטק, יוצר דיסקאונט למניית פריורטק יחסית לערך אחזקותיה, אך את הדיסקאונט עצמו קשה לחשב מאחר שבשלב זה בעייתי להעריך את השווי שנובע לחברה מהאחזקה באמיטק. התגובה המתונה יחסית של מניית פריורטק לזינוק במניית קמטק מהווה למעשה שילוב של שתי השפעות מנוגדות על ערך החברה - עלייה הנובעת מחדשות טובות מקמטק וירידה הנובעת מחדשות שליליות מאמיטק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x