הפרוטוקולים של דירקטוריון נמל אשדוד: "אז יעבוד פה אדם מורשע, מה נורא בזה?"
לא מקבלים החלטות, מעלימים עין מהעסקים הצדדיים של יו"ר הוועד, ומאפשרים לעובדים שהורשעו בפלילים להמשיך את עבודתם. הכשלים שהובילו לדרישת רשות החברות להפסיק את כהונתם של שלושה מחברי דירקטוריון נמל אשדוד
העובדים והפלילים: "מה איום ונורא בזה"?
שרית בובליל (דירקטורית בנמל אשדוד(: "אתה מצפה שהיום אשעה את גמליאל (גומא) חסין כשאין לי רקע לגביו"? מאיר שמרה (המשנה למנהל רשות החברות:( "יכולת לבקש לפני חודשיים את כתב האישום והיית מקבלת." הדיאלוג הזה, שהתקיים בישיבת דירקטוריון נמל אשדוד באפריל, עוסק בשאלה האם להשעות עובד נמל שהוגש נגדו כתב אישום. בפברואר פנה המשנה למנהל רשות החברות למנכ"ל הנמל אז סגיס וליו"ר סיטרמן, וביקש לדעת מדוע הוחזר העובד גומא חסין לעבודתו למרות שעומד נגדו כתב אישום בגין אי-הגשת דוחות למס הכנסה בסך 4 מיליון שקל. עוד התברר כי שני עובדים נוספים שהורשעו בפלילים ממשיכים להיות מועסקים בנמל: מאיר הראל שהורשע במעשה מגונה בקטינה, ויגאל גוזלנד שנחשב כמקורב לחסן ושהורשע בעבירת הצתה. רשות החברות ביקשה מהנמל לפעול בעניין. לאחר כחודש של התחמקויות הורה שמרה לנמל לקיים דיון דחוף. לתדהמתו, הדירקטוריון מחליט שלא להחליט: "אם אינכם בשלים לקבל החלטה תאמרו זאת," רומז סיטרמן לחברי הדירקטוריון, שממהרים לקפוץ על המציאה: "אני מבקשת שלא לקבל החלטה היום כי חסר לי חומר," אומרת הדירקטורית בובליל, והדירקטוריון מחליט לדחות את הדיון. הדיונים נמשכו חודשים, ובינתיים עובדים שחלקם הורשעו בפלילים נחשבו עדיין לעובדי נמל. באפריל הגיע שמרה שוב לישיבת הדירקטוריון ואמר: "אנו מצפים שתשעו את חסין באופן מיידי. יש לכם סמכות לכך." שרית בובליל: "אנחנו לא זקוקים לשינוי נוהל? הסמכות היא שלנו"? שמרה: "זו החלטה שחייבים לקבל מבחינת אחריות דירקטורים." בישיבה בולטת עובדת משרד התחבורה כוכבה זרמון שאומרת: "מדובר על עבירה במסגרת שירות המדינה. לא ניתן להמשיך לפעול כפי שפעלנו עד היום. לא ייתכן שיש עובד כמו חסין שנגדו הוגש כתב אישום חמור והוא אינו מושעה לאלתר." עובדיה כהן (סמנכ"ל כוח אדם של נמל אשדוד): "בית המשפט קבע שאין בעיה שימשיך כעובד." זרמון: "נראה לך סביר שעובד שיש כנגדו כתב אישום ימשיך לעבוד כרגיל."? אריה ברדוגו (דירקטור): "יש הרבה ראשי ערים כאלה." בין השורות ניתן לראות את החשש של הדירקטורים מהוועדים. באחת הישיבות אומר הדירקטור מרדכי מור: "החלטות בעניין עשויות ליצור תסיסה מול הוועדים. אין דחיפות אמיתית בנושאים אלה לצורך עבודת הנמל ושום דבר לא יקרה אם ימתינו 60 יום." בין השאר דנים בישיבה בעובד שלגביו יש פסק דין שאינו חלוט (פסק דין שלא עבר את כל הערכאות המשפטיות ועדיין ניתן לערער עליו, צ.ש) סגיס: "כאשר יש פס"ד לא חלוט שהופך בד"כ לחלוט, להתחיל להפר את הסכמי העבודה ישליך בצורה קשה על יחסי העבודה." זרמון: "אתה רוצה שיהיה פה אדם שהורשע"? סגיס: "כן. עד שפסק דינו יהיה חלוט, עד אז גם ככה הוא אינו מקבל תשלום מהחברה." זרמון: "זה איום ונורא." סגיס: "מה איום ונורא בזה"? בסיום אותה ישיבה מגבש הדירקטוריון החלטות עקרוניות לגבי הטיפול בעובדים שהורשעו בפלילים, אולם 'חסין ממשיך לעבוד בנמל. רשות החברות שוב שולחת מכתב. הדירקטוריון שוב מתכנס, אך במקום לפעול להדחת חסין עוסקים בדירקטוריון בביקורת נגד רשות החברות. מרדכי מור (דירקטור( "אני רואה את המכתבים בחומרה ורואה בכך ניסיון להלך אימים על הדירקטוריון במידה ולא ."'רשייתנ' גידי גילמן (נציג רשות החברות): "הנושא נדחה מישיבה לישיבה." מור: "ראינו לנכון שלא להחליט אלא לאחר דיון רחב ובדיקת חוות דעת." רק כארבעה חודשים לאחר פניית הרשות, הושעה חסין. כשבועיים לאחר מכן פוטר הראל, שכאמור הורשע במעשה מגונה בקטינה.
העסקים של אלון חסן: "אין פגם במעשיו"
באוקטובר ובנובמבר 2011 פורסמו כתבות שנגעו לעסקים נוספים של יו"ר הוועד אלון חסן. בין השאר הוזכרה חברה שבבעלות חסן וגוזלנד בשם "בן עידן הובלות" שסיפקה שירות לאגרקסקו, חב - רה שלפני קריסתה הייתה לקוחה של הנמל. חברה נוספת שהוזכרה היא א.י. הופס לייצור ולשיווק חומרי ניקוי. מהכתבות עלה שהחברה של חסן סיפקה לנמל חומרי ניקוי באמצעות חברה נוספת. לפי דוח הרשות, "מהכתבה עולה חשש לניגוד עניינים בין עיסוקיו של חסן בנמל לפעילות החברות בהן הוא מעורב."
בעקבות הכתבות פנתה בנובמבר 2011 היועצת המשפטית של רשות החברות, אביגיל זרביב, לנ - מל וביקשה לדעת האם קיים נוהל בנושא. הנמל השיב שבכוונתו לשנות את הנוהל, אולם הנמל לא עשה דבר לתיקון הנוהל או לבירור עסקיו הפר - טיים של חסן. ביוני 2012 מתפרסמת כתבה נוספת ולפיה חברה נוספת של חסן החלה לספק שירותי הובלה לחברת "שמן" שהייתה גם לקוחה של הנ מל. בעקבות הכתבה מחייבת רשות החברות את הנמל לקיים ישיבת דירקטוריון.
זרמון: "נודע לנו שהיו תכתובות מול ההנהלה עם העתק לחבר בדירקטוריון. הנושא לא הובא לי- דיעתנו."
בובליל: "איך עליי לדעת ולבדוק שיביאו לידיעתי את הדברים החשובים"?
סיטרמן: "יש שיטות עבודה. ההנהלה צריכה לדווח ליו"ר וליו"ר יש שיקול דעת מה לדווח לדירקטוריון."
ביוני 2012 הוחלט שמבקר הפנים של נמל אשדוד יערוך דוח ביקורת כדי לבדוק את העסקים הנוספים של חסן. בספטמבר 2012 דיווח סיטרמן לדירקטוריון: "קיבלתי דוח ממבקר הפנים. המסקנה היא שאין לחברות יחסים מול הנמל."
דו"ח המבקר שעליו נמתחת ביקורת רבה על ידי רשות החברות הגיע לידי "ידיעות אחרונות." הדוח מסתכם בשורה של המלצות מינוריות לשי - נוי נהלים ואינו קובע כל ממצא לגבי חסן. כך לדוגמא הדוח בדק את חברת "בן עידן" וקבע כי "החברה אינה עובדת עם הנמל," אולם הוא לא בדק את הטענות ולפיהן החברה של חסן מספקת שירות ללקוחות של הנמל. הממצא של הביקורת בהקשר זה מינורי: "תיקון נוהל עיסוק מחוץ לחב - רה נבחן." הדוח גם מצא שלחברת "א.י. הופס" אין קשר מול הנמל, אבל חברה אחרת בשם "קליר" השייכת לקרובי משפחתו של חסן מכרה לנמל בין 2009 2012-ל חומרי ניקוי ביותר מחצי מיליון שקל. הביקורת מצאה כי "הצעותיה של חברת קליר היו הזולות ביותר." הדו"ח לא הופץ לדירקטורים ונשמר בכספת. ניתן היה לצפות בו רק בחדר סגור. הגורמים היחי - דים שהורשו לצפות בדוח היו אנשי רשות החברות ואנשי ועדת הביקורת. לפי רשות החברות, "פרוצדורה זו סוכמה לפי בקשת סיטרמן." באפריל 2013 הודיע מבקר הפנים של נמל אשדוד אילן אבוקרט כי הוא בניגוד עניינים כי "אחייניתו נשואה לעורך דין המייצג את חסן." לאור זאת הוחלט על הוצאה של הבדיקה לבודק חיצוני. במאי 2013 התקבל דוח ראשוני ממשרד רואי החשבון רוזנבלום הולצמן. הדוח מצא מקו - מות מהם עולה חשש לניגוד עניינים של חסן. כך לדוגמה עלה כי חברת בן עידן הובלות סיפ - קה שירותים 140-ל יבואנים 22-ו יצואנים לקוחות הנמל. ביוני התפרסמה כתבה נוספת לגבי עסקיו של חסן ושמרה דרש דיון דחוף בעסקיו של חסן. בדיון הטיח שמרה דברים קשים: "לא נעשה כלום שנתיים. החברה והדירקטוריון ידעו על ניגודי העניינים של חסן. התשובות שקיבלנו היו '."'מריחה הדירקטוריון הפסיק את ההתקשרות עם החברות של חסן. זרמון: "ההחלטה באה עם אקדח ברקה והייתי עושה את זה מוקדם הרבה יותר. עניין חסן מהווה נורה אדומה. הדברים צורמים מאוד."