"נבחרת הדירקטורים": 13.7 אלף מועמדים, 31% מהם נשים, 3% - ערבים
מדובר במועמדים לאייש כ-500 מושבי דירקטוריון בחברות ממשלתיות; הכוונה של רשות החברות היא לאייש 50% מהתפקידים ע"י נשים, ו-10% - ע"י מועמדים מהמגזר הערבי
ביום רביעי נסגרה ההרשמה לנבחרת הדירקטורים של שר האוצר, יאיר לפיד, ומנהל רשות החברות, אורי יוגב, והערב פורסם כי 13,708 איש הגישו את מועמדותם. ההרשמה היתה אמורה להיסגר ביום ראשון האחרון, אך המועד האחרון נדחה כדי לדרבן בני מיעוטים להגיש מועמדות, ולפתוח את ההרשמה להנדסאים (במקום רק לבעלי תואר ראשון ומעלה).
- רשות החברות רוצה הנדסאים כדירקטורים בחברות המדינה
- מתקשים בכישורים: ל־86% מהדירקטורים בחברות הממשלתיות אין מומחיות פיננסית
- לפיד הקפיא מינוי דירקטורים לחברות ממשלתיות
המטרה הכוללת של המהלך היא לנתק את הזיקה הפוליטית מהדירקטוריונים של החברות הממשלתיות. ישנם כ-500 מושבי דירקטוריון הממתינים לאיוש בחברות אלה, ויוגב מקווה כי נבחרת הדירקטורים תהיה הסנונית הראשונה בדרך להפוך את החברות למנוהלות בצורה איכותית, כך שיוכלו להניב דיבידנדים קבועים לטובת תקציב המדינה.
היעד הוא לייצר בחברות הממשלתיות רווחיות של 5%-10% לפני מס, מה שייאפשר למדינה למשוך מהן דיבידנד של 4-5 מיליארד שקל בכל שנה. הנבחרת היא כלי ראשון במהלך הזה, אך במקביל עובדים ברשות החברות על שינוי חוק החברות, על מנת שיוכלו להכניס טכניקות נוספות לשיפור הניהול בחברות האלה.
הליך המיון אמור להסתיים על פי הלוחות הזמנים המקוריים של הפרויקט ב-1 בינואר 2014. ועדת ברנר אמורה לאשר את המועמדים עד פברואר, ולאחר מכן, עם אישור המינויים על ידי השרים הרלוונטיים לכל חברה, יחלו הדירקטורים את תפקידם. המהלך עוד יכול להיתקל בהתנגדויות פוליטיות, אך שר האוצר, יאיר לפיד, הודיע באחרונה כי לא יאשר שום מועמד שלא מגיע מנבחרת הדירקטורים. שר האוצר נדרש לאשר את כל המינויים לדירקטוריונים בחברות הממשלתיות.