בגלל פיטורי ארבעה עובדים: שוב פוצץ המו"מ ברותם אמפרט
יו"ר ועד העובדים: "הודענו כי אנחנו מקבלים את ההסכמות עם הנהלת כיל, לאחר שהובהר לנו כי המתווה אינו כולל פיטורים. אמש הודיעה ההנהלה כי היא חוזרת בה מההסכמות"
משה חדד, יו"ר ועד עובדי רותם אמפרט, מסר כי "השבוע הודענו להסתדרות כי אנחנו מקבלים באופן מלא את ההסכמות שהושגו בין עופר עיני ואבי ניסקורן לבכירי הנהלת כיל. זאת לאחר שהובהר לנו שהמתווה אינו כולל פיטורים אלא פרישה מוקדמת של עובדים, בתנאים מוסכמים. אמש, הודיעה ההנהלה כי היא חוזרת בה מההסכמות ותובעת את פיטוריהם של 4 עובדים, עובדים שכבר הושגה בעניינם הסכמה לפרישה מרצון. נראה שההנהלה מבקשת ליצור תקדים לכפיית פיטורים בכדי להחילו במהלכי התייעלות ביתר מפעלי כיל. אנחנו מתכוונים לפיכך, לצאת למאבק ולמנוע את הפיטורים התמוהים, כאשר מאחורינו ניצבים אלפי עובדי כיל בדרום".
עיצומי העובדים השבוע באו לאחר פיצוץ המו"מ בסוף השבוע האחרון בין ההסתדרות לחברה, לאחר שיו"ר ההסתדרות המיועד, אבי ניסנקורן, הגיע להסכמות עם ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל, על פרישה מוקדמת של עובדים במפעל ללא פיטורים.
הוועד של רותם אמפרט דחה את ההסכם ודרש עוד כ-150 אלף שקל לעובד (מהחברה אמורים לפרוש במסגרת ההסכמות 115 עובדים), בנוסף לחבילת הפרישה. החבילה כוללת פרישה מוקדמת לפנסיה שהיא 21,000 שקל לעובד לחודש ומענקים של כ-800 אלף שקל, שעל פי הערכות בחברה מדובר על כ-2.6 מיליון שקל בממוצע לעובד.
תגובת כיל: "הנהלת רותם אמפרט נגב חשה צער רב ואכזבה מההתנהגות הלא אחראית של וועד העובדים. בהחלטה זו מוביל הוועד לאסקלציה והחרפה ביחסים, ללא לגיטימציה ותמיכה ותוך פגיעה ממשית בעובדים.
"לאור המשבר הקשה בשוק הדשנים והתחרות העזה מצד מתחרות גדולות, הנהלת החברה פועלת באופן אינטנסיבי ליישומה של תוכנית החירום ברותם אמפרט נגב. מדובר בתהליך כואב מאוד לחברה, אך הוא מחויב המציאות במטרה לאפשר לחברה זכות קיום כלכלית ויכולת תחרות בשווקים הבינלאומיים, שיבטיחו את מקום עבודתם של כ 1,200 עובדים.
"אנו קוראים לוועד להפסיק להמר על עתיד העובדים ולקבל את ההצעה שגובשה על ידי הנהגת הסתדרות במסגרתה העובדים שיפרשו ייהנו מתנאי פרישה מהטובים שקיימים במדינת ישראל".