בגלל עיצומי העובדים המאוגדים: עובדי הקבלן ברותם אמפרט נשארו בחוץ
משה חדד, יו"ר ועד העובדים במפעל: "אנחנו לא נגד עובדי קבלן, להיפך. אבל לא יכול להיות שיפטרו עובדים ובמקביל ישפצו את המפעל"
13:5906.01.14
העיצומים במפעל רותם אמפרט פוגעים היום ב-200 עובדי קבלן שמועסקים בחברה. הבוקר מנעו העובדים המאוגדים במפעל את כניסתם של עובדי הקבלן, כחלק מסכסוך העבודה המתמשך במפעל. למעשה, בעוד העובדים המאוגדים המשיכו לעבוד ולקבל שכר, עובדי הקבלן נותרו מחוץ לשער ולא יקבלו שכר היום.
קראו עוד בכלכליסט:
- לאחר פיצוץ המו"מ: עובדי רותם אמפרט החלו בעיצומים
- כיל תמשוך את מכתבי המפוטרים ברותם אמפרט
- כיל: רשות המסים דורשת תשלום מס נוסף של 230 מיליון דולר
משה חדד יו"ר מועצת עובדי רותם אמפרט צילום: עמית שעל
משה חדד, יו"ר ועד עובדי רותם אמפרט, טען כי "אנחנו לא נגד עובדי קבלן, להיפך אנחנו מוכנים שמחר בבוקר החברה תקלוט אותם כעובדים קבועים. אנחנו הראשונים שנשמח כשזה יקרה, אבל לא יכול להיות שיפטרו עובדים ובמקביל ישפצו את המפעל. הכוונה שלנו היתה לעצור שיפוץ גדול שמתנהל עכשיו". במקביל כחלק מהעיצומים לא יוצאת סחורה מהמפעל ואין מכירות. לגבי צעדים נוספים אמר חדד כי "כל בוקר אנחנו מתכנסים ועושים שיחה בין ראשי הוועדים כדי להחליט מה הצעדים לאותו יום".
עיצומי העובדים באו לאחר פיצוץ המו"מ בסוף השבוע בין ההסתדרות לחברה, לאחר שיו"ר ההסתדרות המיועד, אבי ניסנקורן, הגיע להסכמות עם ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל, על פרישה מוקדמת של עובדים במפעל ללא פיטורים.
הוועד של רותם אמפרט דחה את ההסכם ודרש עוד כ-150 אלף שקל לעובד (מהחברה אמורים לפרוש במסגרת ההסכמות 115 עובדים), בנוסף לחבילת הפרישה. החבילה כוללת פרישה מוקדמת לפנסיה שהיא 21,000 שקל לעובד לחודש ומענקים של כ-800 אלף שקל, שעל פי הערכות בחברה מדובר על כ-2.6 מיליון שקל בממוצע לעובד.