$
מעסיקים

מעסיקים: למה כדאי לכם להתגמש עם העובדים

שומעים את המונח "משרה גמישה" ומתחלחלים? חבל, כי לא רק שהשד לא נורא כל כך, גם אם תציעו לעובדים משרות גמישות - יש סיכוי שיגיעו אליכם יותר מועמדים

בתיה וייסמן 13:3619.01.14
מה הקשר בין סטודנט לכלכלה שנה ב' ובין אם לשני ילדים, בני 4 ו-7? שניהם מחפשים משרה גמישה - כזו שתאפשר להם להרוויח משכורת מכובדת, במקביל לכך שתאפשר להם לגדל ילדים או להכין עבודות בית וללמוד למבחנים. ואם אפשר, אז כדאי שזו גם תהיה משרה מקצועית ומעניינת שמצדיקה את התואר שהם רכשו ותאפשר להם לצבור ניסיון ולא עבודות מזדמנות (כגון מלצרות או אבטחה).

אז ברור מאליו למה גמישות מתאימה במיוחד להם. אבל למה לכם כמעסיקים כדאי להציע להם משרה שתאפשר להם את כל זה? אחרי שחקרנו את הנושא לעומקו, כולל סקרים ודעות מומחים בתחום - מצאנו והגדרנו (לפחות) שלוש סיבות טובות מדוע זה יעשה טוב לארגון שלכם, בין השאר.

 

משרה גמישה, תהפוך את האירגון שלכם לאטרקטיבי יותר עבור מועמדים משרה גמישה, תהפוך את האירגון שלכם לאטרקטיבי יותר עבור מועמדים צילום: shutterstock

 

1. כי זה לא יפגע ביעילות הארגון - ממש להפך

 

בעיני מעסיקים רבים, המונח "משרה גמישה" נתפס כמעורפל, מרתיע ובעיקר - שלילי. אבל למעשה המשמעות של "משרה גמישה" היא לאו דווקא היעדר שעות עבודה מוגדרות או המתבצעת באופן בלעדי מהבית, אלא בעיקר מסגרת משרה שבמקום להתעקש על הנוסחה "9:00-18:00" מאפשרת לעבוד ימים חלקיים לצד ימים ארוכים יותר, המאפשרים להשלים את שעות העבודה הנדרשות, או לבצע חלק מסוים מהעבודה מהחלל הביתי. לעתים, זה יותר מסתם פינוק לעובד - אלא מדובר בהגברת האפקטיביות שלו.

 

"אני עובד במתחם Open Space", מספר א', מעצב גרפי בן 36 מהצפון. "סביבת העבודה שלי רועשת בטירוף, ואני מוקף בזמזומים בלתי פוסקים לאורך כל היום. במצב כזה, קשה למי מאוד להתרכז ולעבוד באופן רציף. אין פה חדרים פנויים, אז גם אין ממש לאן לברוח.

 

לצערי לא מאפשרים לי לעבוד מהבית בכלל, וחבל. אני בטוח שאם הייתה לי אפשרות לעבוד מסביבה שקטה, בשעות בהן רמת הריכוז שלי בשיאה – התפוקה שלי הייתה עולה בעשרות אחוזים, וגם אני הייתי מרגיש קצת פחות מתוסכל".

 

2. כי זה יגרום למועמדים להעדיף אתכם על פני אחרים

 

אתר AllJobs ערך סקר אנונימי בקרב 920 מחפשי עבודה, שביקש לבחון את המשתנים החשובים ביותר לעובדים במקום העבודה. בשאלה "מה חשוב לך במקום העבודה?" כ-30% מהעובדים בחרו באופציה של גמישות והתחשבות בצרכים האישיים, כשעוקפת אותה רק "האווירה החברתית בחברה". תנאי העבודה הפיזיים (14%) והטבות שונות כמו חדר אוכל, חדר כושר והסעות (9%) נשארו מאחור. בתוך כך, אגב, בלטה העדפתן של נשים לגמישות והתחשבות בצרכים האישיים (36%) לעומת גברים (20%).

 

"מה חשוב לך במקום העבודה?" מתוך תוצאות הסקר "מה חשוב לך במקום העבודה?" מתוך תוצאות הסקר

 

אנחנו לא לבד. לפי מחקר של חברת הגיוס האמריקאית CareerBuilder שלושה מתוך ארבעה עובדים (72%) בארה"ב חושבים שגמישות משרה היא מרכיב חשוב בבחירת מקום העבודה. 44% מהעובדים שהשתתפו בסקר אמרו שזה חשוב בעיניהם שחברה תספק אופציה לעבודה מהבית.

 

נתונים אלו אינם מפליאים: העובדים של היום הם לא העובדים של פעם. הם לא מתמסרים בקלות, ומצפים מכם ללכת לקראתם. בעידן בו הדגש על איזון בין עבודה ופנאי הולך ומתעצם, הגיוני שעל קריטריון זה הם מתעכבים יותר ויותר.

 

3. כי גמישות משרה מרחיבה את קהל המועמדים - משמעותית

 

כאמור, מעסיקים רבים עדיין מתעקשים על עבודה לפי שעות עבודה מוגדרות וקבועות, שנעשית בסביבת העבודה בלבד. אך ייתכן כי באופן זה הם מפסידים כמה קהלי יעד חשובים ואיכותיים.

 

עבודה מהבית, אילוסטרציה עבודה מהבית, אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

אוכלוסיית ההורים היא דוגמה קלאסית לקהל יעד כזה, שרובו אינו יכול לעמוד בדרישות משרה נוקשות של 9:00-18:00. הורים רבים, ובעיקר אמהות - עדיין מדווחים, למרבה הצער, על קשיים במציאת עבודה שתלך לקראתם ותאפשר להם שעות עבודה גמישות. וחבל, כי כל הצדדים יוצאים נפסדים מכך: מרבית האמהות מבינות כי מקום העבודה שלהן הוא חלק מפרנסת המשפחה, ולכן היציבות בו חשובה להן לא פחות מאשר למעסיק שלהן. לכן, חברות רבות שהלכו לקראתן גילו שקיבלו בתמורה עובדות נאמנות, שלא ממהרות לפזול לצדדים.

 

קהל יעד איכותי נוסף שגמישות היא שם המשחק עבורו הנו, כאמור, סטודנטים. עם ה"אינפלציה" הקיימת בהשכלה הגבוהה, התקופה הסטודנטיאלית הממוצעת בימינו יכולה להתפרש על פני 3-4 שנים (ואף יותר אם מדברים על סטודנטים לרפואה או סטודנטים הממשיכים לתואר שני), מה שמשאיר קהל מועמדים עצום, שרעב למשרה מכניסה, גמישה ומאתגרת. גיוס סטודנט למשרה מקצועית בתחילת לימודיו מועילה לשני הצדדים: הסטודנט מרוויח הכשרה וניסיון, ואילו הארגון משקיע מעט יותר בהכשרה, אבל מרוויח כוח עבודה זול ונאמן שיהפוך להיות מקצועי יותר ככל שלימודיו יתקדמו. יתרון נוסף לסטודנטים הם שעות עבודה גמישות המאפשרות להם לאייש משרות הדורשות עבודה בשעות לא קונבנציונליות, כמו משמרות לילה, עבודה בסופי שבוע - זמנים בעייתיים לאנשי משפחה, שמתאימים מאוד לסטודנטים צעירים רבים.

 

חברות המאפשרות לעובדיהן עבודה גמישה כבר קוצרות את הפירות. מחקר שנערך בארה"ב בקרב 614 חברות מצא כי גמישות משרה דורגה ע"י מחצית מהחברות האמריקאיות ככלי האפקטיבי ביותר שלהן לשימור עובדים - יותר ממשכורות גבוהות, הענקת אופציות והכשרה איכותית. חברות רבות מדווחות כי אימוץ הסדרי עבודה גמישים שיפרו ביצועים בחברה, הקטינו הוצאות ומיקמו את החברה כמקום עבודה נחשק. שווה, לא?

 

הכותבת היא מנהלת תוכן גיוס עובדים ב-AllJobs
בטל שלח
    לכל התגובות
    x