נכשל הגישור בסכסוך המיליונים בין אורי יוגב לשותפו בוויטווטר שקרסה
איש העסקים הקנדי בני טיש תובע מיוגב, כיום מנהל רשות החברות הממשלתיות, 15 מיליון שקל בטענה כי הונה אותו וגרם לו להשקיע מיליונים בחברה, שנמצאת בהליכי פירוק וחייבת לנושיה 19 מיליון שקל
נכשל הליך הגישור בסכסוך המיליונים בין אורי יוגב, מבעלי השליטה (29%) בקבוצת טכנולוגיות המים וויטווטר שקרסה, המשמש כיום מנהל רשות החברות הממשלתיות, ובין שותפו לחברה, איש העסקים הקנדי בני טיש (8%). כך עולה מהודעה ששיגרו הצדדיים בשבוע שעבר לבית המשפט. טיש תובע מיוגב 15 מיליון שקל בטענה שהוא הונה אותו כששידלו להשקיע 3.2 מיליון דולר בחברה תוך הצגת מצגי שווא.
- הפטנטים של וויטווטר יכסו כ-10% מחובותיה
- וויטווטר של אורי יוגב חייבת לדיסקונט 16 מיליון שקל
- וויטווטר לא מתנגדת לפירוקה: "הדרך לא צלחה"
בא כוחו של טיש, עו"ד זוהר לנדה ממשרד ברנע ושות', טען בהודעה לבית המשפט כי "במסגרת הליכי הגישור נקטו הנתבעים (חברת א.יוגב יועצים שבבעלות משותפת ליוגב ואישתו נתבעת גם היא - ת"ג) בטקטיקה של גרירת רגליים והתנהלו בחוסר הגינות". בא כוחו של יוגב, עו"ד איזי הולדשטיין, כתב בתגובה לבית המשפט כי "לא היה מקום להגשת הודעה מטעם התובע בנושא הגישור, תוך התייחסות (לא נכונה, בעדינות) להתנהלות הנתבעים". הולדשטיין צירף להודעה מייל שקיבל מהמגשר, עו"ד פיני רובין, לפיו "איש לא שמע ממני, לא במישירן ולא ברמז, כאילו איזה מהצדדים לגישור נקט בגרירת רגליים או בחוסר הגינות".
וויטווטר, הנמצאת בהליכי פירוק, חייבת לנושיה כ-19 מיליון שקל. לפני כחודשיים פנה בנק דיסקונט לבית המשפט המחוזי בתל אביב וביקש למנות כונס לנכסי החברה בשל חוב של 16 מיליון שקל. 25 עובדי החברה הגישו מצידם בקשת פירוק בשל חוב של כ-2.5 מיליון שקלים. החברה חייבת בנוסף לספקים כחצי מיליון שקלים.
"החברה הגיעה לסוף דרכה ואין מקום ויכולת להפעילה כעסק חי. לא נותר אלא לנסות ולמכור את רכושה", סיכם המפרק הזמני שמונה לוויטווטר, עו"ד יניב אינסל, את מצבה של החברה שפעלה בתחום טכנולוגיות המים בדו"ח שהגיש לבית המשפט לאחרונה.
בדיון שהתקיים בעניינה של וויטווטר לאחרונה חשף בא כוחה, עו"ד אהוד גינדס, את הסכום שאבד למשקיעים בחברה. לדברי גינדס, לאורך השנים גייסה החברה כ־60 מיליון שקל ממשקיעים ו־15 מיליון שקל נוספים מבנק הפועלים. יוגב הקים את וויטווטר ב־2007 והיה בעל השליטה בה לצדה של חנה גרטלר (49%). אולם בשנת 2012 רשמה החברה הפסד של 23 מיליון שקל ובדו"חותיה הוצמדה לה הערת עסק חי. יוגב פרש מתפקיד יו"ר וויטווטר באוגוסט 2013, לאחר מינויו למנהל רשות החברות.